Koronavirus

U BiH 150 novozaraženih koronavirusom, preminule još dvije osobe

1 Minute čitanja
corona 1

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini zaraza koronavirusom (SARS-CoV-2) potvrđena je kod 150 osoba, a zabilježena su dva smrtna slučaja od posljedica zaraze.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 1.248 uzoraka, od čega je 135 pozitivno na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom.

Do sada je testirano ukupno 1.230.087 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 248.534 osobe.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U protekla 24 sata u Federaciji BiH prijavljena su dva smrtna ishoda i to u Unsko-sanskom i Kantonu Sarajevo, dok je šest smrtnih ishoda prijavljeno retroaktivno. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 8.824.

U laboratorijama u entitetu Republika Srpska (RS) izvršeno je testiranje 139 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus potvrđen je kod 13 osoba.

Institutu za javno zdravstvo RS-a nije prijavljen nijedan smrtni slučaj.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 111.619 slučajeva koronavirusa, a preminulo je ukupno 6.327 osoba kod kojih je potvrđen test na koronavirus. Testirane su ukupno 417.842 osobe. Ukupan broj hospitalizovanih u RS-u je 51, a na respiratoru je pet osoba.

Danas su u Brčko distriktu BiH registrovana dva nova slučaja zaraze koronavirusom.

Anadolija

Vezane objave
Koronavirus

Korona u Italiji ponovo "divlja": Skoro 100.000 novooboljelih

1 Minute čitanja
Broj osoba pozitivnih na virus korona u Italiji uvećan je za 98.848 u posljednja 24 časa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. U saopštenju…
Koronavirus

Koje države EU-a su ukinule covid potvrde?

1 Minute čitanja
Neke zemlje su ublažile režim ulaska, a ostale zadržale mjere za određene kategorije putnika. Tako su Danska, Mađarska, Island, Irska, Norveška, Poljska,…
Koronavirus

Naučnici potvrdili novu varijantu korone – hibrid delte i omikrona

1 Minute čitanja
Naučnici su potvrdili postojanje nove varijante koronavirusa koja kombinira mutacije iz omikrona i delte, a slučajevi novootkrivene varijante uočeni su i u…