Slušajte radio Unsko-sanskog kantona uživo preko interneta

radio televizija usk radio uzivo

RTV USK

Program radio USK uživo

Radio USK sa pet predajnika i repetitora pokriva veliki dio sjeverozapadne Bosne i Hercegovine, a zbog blizine granice sa Republikom Hrvatskom, program radija se prati i u širem pograničnom području, te u Zagrebu.

Od samog prvog koraka u eteru 1996. godine, Radio USK Bihać uživo programski pokriva područje Unsko-sanskog kantona, težeći prepoznatljivosti i stvaranju čvrstih veza sa svojim slušateljima. Radio USK svoj program emituje preko mreže predajnika i repetitora na području Bihaća, Cazina, Sanskog Mosta, Velike Kladuše, Ključa, Bužima, Bosanske Krupe i Bosanskog Petrovca.

FREKVENCIJE

Radio Unsko-sanskog kantona sa pet predajnika i repetitora pokriva veliki dio sjeverozapadne Bosne i Hercegovine, a zbog blizine granice sa Republikom Hrvatskom, program radija se prati i u širem pograničnom području, te u Zagrebu. Od samog prvog koraka u eteru 1996. godine, Radio USK programski pokriva područje Unsko-sanskog kantona, težeći prepoznatljivosti i stvaranju čvrstih veza sa svojim slušateljima. Radio USK uživo svoj program emituje preko mreže predajnika i repetitora na području Bihaća, Cazina, Sanskog Mosta, Velike Kladuše, Ključa, Bužima, Bosanske Krupe i Bosanskog Petrovca.

FREKVENCIJE PO GRADOVIMA:

Posredstvom frekvencija 96,2 MHz FM i 89,9 MHz FM u potpunosti je pokriveno područje grad Bihać. Područje grad Cazin, Bosanska Krupa, Bužim i Velika Kladuša pokriveni su posredstvom frekvencije 105,1 MHz FM. Područje općina Sanski Most i Ključ pokriveno je posredstvom frekvencije 99,5 MHz FM, dok je područje općine Bosanski Petrovac pokriveno frekvencijom 90,9 MHz FM.

ISTORIJAT RADIJA

Razgovor sa dobrim ljudima započeo je davne 1996…
Radio Unsko-sanskog kantona osnovan je 1996. godine kao medij od kantonalnog značaja, te sa ciljem pokrivanja radijskim programom ovog područja Federacije BiH. Od prvog javljanja u eteru, pred generacije uposlenika koje su i koje će tek doći sa vremenom u ovu medijsku kuću, postavljen je zahtjevan cilj kada je u pitanju objektivno i pravovremeno informiranje, ali i proizvodnja onih programa koji podstiču optimizam i interakciju kod građana sa zajednicom u kojoj žive. Radio USK je od početka otvoren za slušaoce svih starosnih grupa, nacionalnih, vjerskih i političkih uvjerenja.

Svjesni da je slušanje radijskog programa u direktnoj vezi sa brojnim činiocima i ukusima o kojima se ne raspravlja, pokušavamo da kreiramo program koji je prihvaćen u kući, u automobilu ili nekom trećem mjestu gdje je program radija općenito dostupan.

Poštujući zakonske, profesionalne, etičke i ljudske norme težimo stvaranju pozitivnog imidža i prepoznatljivosti, a kada su u pitanju uposlenici radija istinski nastojimo da profesionalno i sa motivom više dođemo do kvaliteta informacija, emisija i direktnog kontakta sa slušaocima.

Naši planovi za budućnost su fokusirani na primjenu savremenih tehnoloških i programskih novina i približavanju radija slušateljima u njihovim lokalnim zajednicama.

Tokom minulih godina nezaobilazni smo i poželjni poslovni partneri brojnih i velikih društveno značajnih događaja, bez obzira radi li se o sportu, kulturi, ekonomiji ili nekom drugom vidu saradnje. Radio USK je poslovni partner Međunarodnog ekološkog sajma “EKOBIS”, ili figurativno rečeno, zajednički rad na afirmaciji sajma je vjetar u leđa poduzetništvu, ekologiji, energetskoj održivosti i prekograničnom povezivanju u čemu se nalazi jedan od najvažnijih ciljeva “EKOBISA”. Bez ikakvih rezervi pružamo podršku društveno odgovornim subjektima i aktivnostima kojima je cilj da naša zajednica bolje funkcionira i brže, efikasnije i kvalitetnije donosi odluke o razvoju i zaštiti čovjekove okoline.

Podržavajući značajne društvene događaje zaprimili smo brojne pohvale, priznanja i plakete koje su nam učvrstile uvjerenja i motivirale nas na predan rad u općem interesu. Sva priznanja koja su nas pratila kroz godine rada cijenimo važnim podsticajem, a između jednako vrijednih ipak posebno izdvajamo pohvale i riječi podrške koje su nam upućene od običnih ljudi kojima smo prozor u svijet.

JP RTV USK d.o.o. svakodnevno proizvodi i emituje radijski i televizijski program.

JP RTV Unsko-sanskog d.o.o. kantona je u proteklom vremenu izrasla u snažan medijski kolektiv koji se poštuje i uvažava, čiji se sadržaji prate i pamte.

Naše su reporterske ekipe svakodnevno na terenu, prate aktulena zbivanja i javnost izvještavaju o njima. Bili smo i ostali aktivni sudionici svih događanja na prostoru Unsko-sanskog kantona i Bosne i Hercegovine u cjelini.

Naši su gosti, predstavnici općina, izvršne i zakonodavne vlasti USK, F BiH i države BiH, premijeri, predsjednici država, ambasadori, najviši predstavnici međunarodne zajednice, ali i zanatlije, poljoprivrednici, obični ljudi, povratnici

Reporterske ekipe RTV USK su koncem 1995. i 1996. godine prve ušle u povratnička naselja i ukazale na potrebu solidarnosti i podrške.

Pratili smo reprezentativne nastupe naših sportaša, bili pokrovitelji brojnih kulturnih, sportskih i drugih manifestacija, među kojima državnih, balkanskih i evropskih prvenstava.

Naš je moto bio i ostao vezan uz aktuelan, objektivan, profesionalan i timski rad.

Radio-televizija Unsko-sanskog kantona danas ima sedamdesetak zaposlenih. Svakodveno emitujemo više od 16 sati televizijskog i 24 sata radijskog programa, od čega više od 50 posto u vlastitoj produkciji. Signalom pokrivamo prostor osam općina Unsko-sanskog kantona (Bihać, Cazin, Velika Kladuša, Bužim, Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac, Ključ i Sanski Most) kao i dijelove RS-a (Bosanski Novi, Prijedor, Bosanska Kostajnica). Program TV USK-a je u paketu Moje TV BH Telekoma, tako da vjernost gledalaca stičemo u cijeloj BiH.

Tridesetak novinara i urednika svakodnevno priprema informativni, dokumentarni, obrazovni, kulturno-zabavni, sportski, dječiji i vjerski program, te ostale programske sadržaje. U realizaciji i prijenosu radijskog i televizijskog programa učestvuju novinari, producenti, kamermani, montažeri, tonci, realizatori, predvodjeni šefovima tehničkog sektora.

Službe za ekonomsko-finansijske i marketinške poslove uspješno posluju i održavaju partnertske veze sa bezmalo svim uspješnijim firmama u USK i širem prostoru Bosne i Hercegovine.

Svoje prednosti koje nam osigurava raznolika i veoma sadržajna programska shema slobodni smo ponuditi Vama u obliku snažne marketinške kampanje pod iznimno povoljnim uvjetima. Za Vas ćemo osigurati kompletnu kampanju koja uključuje idejno osmišljavanje i izradu audio i video reklama, kvalitetan dizajn, grafičku obradu, video prezentaciju i tako redom.

Što se tehničkih pretpostavki tiče raspolažemo sa kvalitetnom vlastitom opremom koja se bazira na digitalnom video zapisu i digitalnoj montaži, slici visoke rezolucije i kvalitetnoj postprodukciji.

Facebook RTV USK

RTV USK Kontakt

TELEFON: + 387 37 222 679
E-mail: radio@rtvusk.ba, radiousk.izvrsni.direktor@rtvusk.ba

Aktuelno

Novi članci na portalu Krajiski.ba