Ljepota i Zdravlje

ORTHOMOL IMMUN

3 Minute čitanja
ORTHOMOL IMMUN granule vrećice

Orthomol Immun je prehrambeni dodatak koji se često koristi kao podrška imunološkom sustavu. Ovaj proizvod je dostupan u obliku granula, tableta ili kapsula i sadrži različite vitamine, minerale, aminokiseline i druge hranjive tvari koje se smatraju važnima za normalno funkcioniranje imunološkog sustava.

Šta je Orthomol Immun?

Orthomol Immun je posebna vrsta medicinskog proizvoda za ishranu. Sadrži raznolike mikronutrijente u pažljivo izbalansiranim količinama, baziranim na naučnim saznanjima. Orthomol Immun je namijenjen za prehrambeni tretman poremećaja imunološkog sistema uzrokovanih ishranom, što se može javiti nakon hemoterapije, radioterapije, tokom akutnih i hroničnih infekcija i bolesti, nakon operacija i kod osoba u starijem dobu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Orthomol Immun se često koristi kao dodatak prehrani u situacijama kada je imunološki sustav izložen stresu, kao što su sezonske promjene, povećana tjelesna aktivnost, ili periodi povećane potrebe za vitaminima i mineralima. Proizvođači tvrde da ovaj proizvod može podržati imunološku funkciju i općenito doprinijeti zdravlju.

Kako se pije Orthomol immun – upotreba

Uzmite Orthomol Immun dnevnu porciju dnevno uz ili nakon obroka.

Granule : sadržaj jedne vrećice Orthomol Immuna razmutiti u 150 – 200 ml negazirane vode.

Koliko dugo treba uzimati Orthomol Immune?

Da bi se pokrile posebno povećane potrebe za mikronutrijentima, preporučuje se redovna i dugotrajna upotreba Orthomol Immuna. Vaš ljekar ili farmaceut najbolje poznaje vašu individualnu situaciju – pitajte ga/nju o idealnom trajanju uzimanja za vas.

Koliko često treba uzimati Orthomol Immune?

Preporučuje se svakodnevno uzimanje Orthomol Immune-a u dužem vremenskom periodu jer su tijelu potrebni mikronutrijenti svaki dan.

Šta ako uzmem više od preporučene dnevne porcije?

Općenito se preporučuje da ne prekoračite preporučenu dnevnu potrošnju Orthomol Immune-a. Ako slučajno uzmete više od preporučene dnevne porcije Orthomol Immune-a, to nije problem. Međutim, to ne bi trebalo da pređe u naviku. 

Da li djeca mogu uzimati Orthomol Immune?

Orthomol Immun je dizajniran za odrasle. Za djecu od 4 i više godina preporučujemo samo Orthomol Junior proizvode. Svako dijete ili mlada osoba ima drugačiju fizičku konstituciju. Stoga preporučujemo da razgovarate o uzimanju Orthomol Immune-a sa svojim ljekarom ako ste mlađi od 18 godina.

Nutritivne karakteristike

Orthomol Immun je dodatak prehrani. Sadrži vitamin C, vitamin D i cink kao doprinos normalnom funkcioniranju imunološkog sustava, zajedno s drugim mikronutrijentima.

  • Vitamin A, folna kiselina, vitamin B6, vitamin B12, vitamin C, vitamin D, selen, željezo, bakar i cink doprinose normalnom funkcioniranju imunološkog sustava.
  • Vitamin A, riboflavin (vitamin B2), biotin i niacin doprinose očuvanju normalnih sluznica (npr. sluznice u ustima).
  • Vitamin A, tiamin (vitamin B1), riboflavin (vitamin B2), vitamin B6, vitamin B12, pantotenska kiselina, niacin, vitamin C, biotin, jod, mangan, željezo i bakar doprinose normalnom energetskom metabolizmu.
  • Vitamin C, vitamin E, riboflavin (vitamin B2), cink, selen, bakar i mangan doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Orthomol immun cijena

Cijena paketa granula se kreće između 105 i 120 KM

orthomol-immun-za-imunitet

Orthomol immun sastav – granulat

SastojciDnevna Doza% PU*
Vitamini
Vitamin A, od toga1.117 µg RE°140
Iz Beta-Karotina667 µg RE°
Vitamin D15 µg (600 I.E.°°)300
Vitamin E
(uključujući Alfa i Gama-Tokoferol)150 mg alfa-TE°°°1.250
Vitamin K60 µg80
Vitamin C950 mg1.188
Tiamin (Vitamin B1)25 mg2.273
Riboflavin (Vitamin B2)25 mg1.786
Niacin60 mg NE*375
Vitamin B620 mg1.429
Folna kiselina400 µg200
Vitamin B126 µg240
Biotin150 µg300
Pantotenska kiselina18 mg300
Minerali
Željezo8 mg57
Cink10 mg100
Bakar0,5 mg50
Mangan2 mg100
Selen50 µg91
Krom30 µg75
Molibden60 µg120
Jod150 µg100
Drugi Sastojci
Citrus-Bioflavonoidi5 mg***
Lutein800 µg***
Likopen200 µg***

° RE = Retinol ekvivalenti °° I.E. = Međunarodne jedinice °°° alpha-TE = Alpha-Tocopherol ekvivalenti

  • NE = Niacin ekvivalenti ** PU = Preporučeni unos prema Uredbi EU 1169/2011

Ko je orthomol?

Orthomol je kompanija koja je započela svoj put 1991. godine kao obiteljski posao s glavnom svrhom zaštite zdravlja svih članova obitelji. Danas je prisutna u više od 30 zemalja diljem svijeta. U Bosni i Hercegovini dostupni su proizvodi kao što su Orthomol Immun, Orthomol Natal, Orthomol Fertil Plus, Orthomol Arthroplus, Orthomol Cardio, Orthomol Femin, Orthomol Junior, Orthomol sport i Orthomol Vision.

Vezane objave
Ljepota i Zdravlje

Vitamin A u hrani

2 Minute čitanja
U potrazi za optimalnim zdravljem, često zanemarujemo moćne vitamine poput vitamina A. Ovaj vitalni nutrijent igra ključnu ulogu u održavanju zdravog vida,…
Ljepota i Zdravlje

Besplatno šminkanje i beauty savjeti u odabranim dm prodavnicama

1 Minute čitanja
Sarajevo, 11.4.2024. – Proljeće je pravo vrijeme da u svoje beauty rutine uvedemo male promjene i nakon tmurnih zimskih dana zasijamo punim sjajem….
Ljepota i Zdravlje

Ideje za trendi proljetne nokte u 2024 godini

1 Minute čitanja
Proljeće je vrijeme obnove i osvježenja, a što bolji način da izrazite svoju kreativnost i osjećaj za stil nego kroz proljetne nokte?…