Vijesti BiH

Jedan od trojice: Marokancu 13 godina zatvora za ubistvo Jasmina Berovića na Ilidži

1 Minute čitanja
jasmin berovic

Kantonalni sud u Sarajevu donio je danas presudu kojom je Salah Eddine Dechane, državljanin Maroka, osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 13 godina zbog ubistva Jasmina Berovića i pokušaja ubistva dvojice njegovih prijatelja. 

Informaciju je za Faktor potvrdila glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Dechane, jedan od trojice migranata koji su učestvovali u tuči u naselju Otes, u kojoj je nožem ubijen Berović, za ubistvo u saizvršilaštvu dobio je 10 godina, a za pokušaj ubistva pet, te mu je to objedinjeno u jedinstvenu kaznu od 13 godina.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Rješenjem Suda produžen mu je pritvor za još devet mjeseci, a u kojem se nalazi od izručenja Bosni i Hercegovini iz Srbije u kojoj je uhapšen.

benazi

Zbog ubistva Berovića i pokušaja ubistva Huseina Džilića i Tarika Džamalije vodi se proces i protiv državljanina Libije Y. M. B. , dok je treći osumnjičeni, Marokanac Hanani Benazi, i dalje u bjekstvu i za njim je na snazi potjernica.

Berović je u tuči koja se 17. novembra 2020. godine dogodila ispred kafića njegovog brata u naselju Otes, uboden nožem, te ubrzo potom preminuo od iskrvavljenja, nakon sukoba u kojem je učestvovalo nekoliko državljana BiH sa jedne i trojica migranata s druge strane.

Migranti su nakon ubistva pobjegli s mjesta događaja, da bi devet dana poslije Dechane bio uhapšen u jednom hostelu u Beogradu, dok je Y. M. B. pronađen dan kasnije u napuštenom objektu u Prištini.

Obojica su naknadno izručena bh. pravosuđu.

Vezane objave
Vijesti BiH

Danas zatvoren granični prelaz Gradina

1 Minute čitanja
Na nekoliko graničnih prelaza, jutros su uočena duga zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Kako BIHAMK navodi, radi se o prelazima…
Vijesti BiH

Velike gužve na granicama, na ovim graničnim prijelazima se najviše čeka

1 Minute čitanja
Duga su zadržavanja u oba smjera na graničnim prijelazima Gradina i GP Bosanska Gradiška, dok je na graničnim prijelazima: GP Izačić, GP…
Vijesti BiH

Očekivani "haos" na graničnim prijelazima

1 Minute čitanja
Na graničnim prijelazima duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na prijelazu Bosanska Gradiška/Stara Gradiška automobili na ulazu…