Tehnologija

Twitter počeo testirati opciju na koju se dugo čekalo

1 Minute čitanja
TWITER

Twitter je počeo testirati dugo iščekivanu “edit tweet” (izmijeni tvit) opciju koja, nakon 16 godina postojanja mreže, konačno omogućava korisnicima da izmijene tvitove nakon što su ih objavili. Međutim, postoji caka.

Dugo tražena opcija je trenutno u fazi testiranja i najvjerovatnije će funkcionisati slično “edit“ opciji na Facebooku.

“Tvitovi će moći da se uređuju nekoliko puta u roku od 30 minuta od objavljivanja. Izmijenjeni tvitovi će se pojaviti sa posebnom ikonicom i vremenskom oznakom, kako bi korisnicima bilo jasno da nije u pitanju originalni tvit”, navodi se u saopćenju kompanije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Oznaka na izmijenjenim tvitovima će uključivati kompletnu historiju promjena, a Twitter kaže da opciju testira na malom broju korisnika, kako bi isključili moguće zloupotrebe.

Kada se završni interno testiranje, funkcija “edit tweet“ postat će dostupna samo “Twitter blue“ pretplatnicima. Ovo znači da, ukoliko želite da koristite opciju, morate izdvojiti pet dolara mjesečno. Da li će i kada biti dostupna svima za sada nije poznato.

Jake Sullivan, potpredsjednik Twittera, je početkom ove godine izjavio da je uređivanje tvitova “najtraženija opcija već dugi niz godina“, međutim, on dodaje da je postojala zabrinutost oko zloupotrebe.

S druge strane, Facebook, Instagram i druge platforme već imaju “edit“ opciju, a do sada nisu zabilježeni slučajevi zloupotrebe.

N1

Vezane objave
Tehnologija

Uz pomoć 3D printera astronauti će napraviti dio ljudskog koljena

1 Minute čitanja
Bioštampani dijelovi tijela mogli bi se pokazati vitalnim za buduće medicinske tretmane, a naučnici će se potruditi da to testiraju – u doslovnom…
Tehnologija

Bosna i Hercegovina 80. u svijetu po digitalnoj kvaliteti života

1 Minute čitanja
Svjetska studija o digitalnoj kvaliteti života kompanije Surfshark pokazuje da je Bosna i Hercegovina pala za pet mjesta u odnosu na prošlu…
Tehnologija

Očekuje se pad prodaje računara, ovo je razlog

1 Minute čitanja
Tokom 2020. i 2021. godine zabilježeno je veliko interesovanje za PC uređajima i tabletima, a značajan uticaj je imalo što je najveći dio…