Klasičnoj supi možete dodati i drugo povrće po želji, dobra ideja biće i koja kap limunova soka prije posluživanja.
Trebat će vam:
300 g piletine s kostima
3 mrkve
1 manji komad korijena celera
2 korijena peršuna
2 lista zelja
1 luk
1 šaka sitne tjestenine
1 šaka svježeg peršuna
biber
priprema:
Najprije na tavi zagrijte malo maslinova ulja. Dodajte meso i zapecite ga sa svih strana. Dodajte povrće koje ste narezali na krupnije komade. Zapecite i povrće pa sve zajedno prelijte vodom. Pustite da se kuha sat do dva, zatim meso izvadite iz supe, a povrće nasjeckajte sitno i vratite u supu. Dodajte tjesteninu i kuhajte dok ne omekša. Na kraju vratite komadiće piletine, začinite so i biberom, pospite peršunom i poslužite toplo.
bhdoktor.ba