Religija

Hafiz Nedim Botić: Pružena ruka osobi u nevolji ostaje zapamćena

1 Minute čitanja
hafiz Nedim Botic

U Sarajevu je sinoć, 21. dana mjeseca ramazana, upriličen humanitarni iftar kojem je prisustovalo više od 600 osoba. 

Popis sadržaja

Dugogodišnja tradicija

Nakon dvije godine pauze zbog pandemije COVID-19, humanitarna organizacija Islamic Relief je ovim iftarom nastavila dugogodišnju tradiciju organizacije humanitarnih iftara kojima je cilj prikupljanje sredstava za hranu najugroženijima u BiH, ali i za gladne u Jemenu, Afganistanu, Siriji, Nigeru, Maliju, Malwiju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kako navode iz Islamic Reliefa, iftarski program su prigodnim obraćanjem uveličali Edhem ef. Čamdžić i hafiz Nedim Botić.

U obraćanju Edhem ef. Čamdžić, bivši muftija Banjalučki, je pohvalio dugogodišnju izuzetno dobru saradnju između humanitarne organizacije Islamic Relief i banjalučkog muftijstva u vidu pomoći za povratnike u svim mjestima i gradovima koji pripadaju ovom muftijstvu.

Hafiz Nedim Botić je zahvalio svima koji su svojim dolaskom pružili podršku ovom apelu i darovali ono najvrijednij,e a to je svoje vrijeme.

Istakao je koliko je važno iskazati zahvalnost na blagodatima koje uživamo poput hrane, zdravlja, slobode, vremena i sl.

 – Sve ono što mi podrazumjevamo kao normalno za milione ljudi, djece i žena predstavlja nedosanjani san. Pružena ruka osobi u nevolji ostaje zapamćena – kazao je Botić.

Apel „ramazanski paketi hrane“ će trajati do kraja mjeseca ramazana. Sva prikupljena sredstva će bit utrošena za kupovinu hrane i pomoć najugroženijima u BiH i inostranstvu.

Paket hrane

Apel za hranu može se podržati i donirati dvije konvertibilne marke pozivom na broj telefona 17052, uplatom na žiroračun organizacije Ziraat Bank BH – 186 000 107 243 4061

Primalac je Islamic Relief Worldwide Engleska Sarajevo, a adresa je Jukićeva 75, Sarajevo

Svrha uplate: ramazanski paketi hrane, te kontakt broj ili email ukoliko osoba želi biti informisani o projektima i radu.

Cijena jednog paketa hrane iznosi 50 KM. 

avaz.ba

Vezane objave
Religija

Prosinački blagdani u svijetu 2022

5 Minute čitanja
Prosinac/Decembar konačno stiže, a sa njim se i slave prosinački blagdani po svijetu, dolazi i obilje šarenih lampica, ukrasa i gomila porodičnih…
Religija

INZ: Oprezno sa procedurom klanja kurbana

2 Minute čitanja
U prvoj dekadi jula, jednog od najtoplijih mjeseci godine, za nešto više od sedmicu, vjernici muslimani će širom Bosne i Hercegovine, kao…
Religija

Kurbani 2022 kao nada za siromašne-Islamic Relief

3 Minute čitanja
Kurbani donose radost i nadu milionima gladnih širom svijeta. Dijelimo istinsku radost Kurban-bajrama 2022 sa onima koji su u potrebi. Islamic Relief…