Religija

Kurbani 2022 kao nada za siromašne-Islamic Relief

3 Minute čitanja
vas kurban nas je emanet

Kurbani donose radost i nadu milionima gladnih širom svijeta. Dijelimo istinsku radost Kurban-bajrama 2022 sa onima koji su u potrebi.

Islamic Relief i ove godine pruža priliku svima koji su u mogućnosti da ispune svoju vjersku dužnost u vrijeme kurban bajrama, da to učine u jednoj od 34 najsiromašnije države širom svijeta.

Uplate za kurban se mogu izvršiti u periodu od 25.05.2022 do 08.07.2022. godine.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U 2021. godini vaš Kurban nam je omogućio da dopremo do miliona siromašnih porodica, dajući nadu i radost, i šireći vašu ljubav onima kojima je to potrebno širom svijeta. Ove godine Islamic Relief ima za cilj da ostvari veći uticaj i dopre do više domova i osoba uz vašu podršku.

Svakog dana 120 djece u Jemenu umire od gladi. Približno svakih 12 minuta umire jedno dijete zbog neuhranjenosti! U ovom momentu u svijetu je oko 161 milion gladnih osoba. Glad je jedan od najvećih problema današnjice.

Većina pothranjenih ljudi i djece živi u Africi, gdje je i najveći porast broja gladnih, kao i u Aziji, ali i u Latinskoj Americi. U tim zemljama se ili ratuje ili su pogođene ekstremnim klimatskim prilikama, što dovodi do suša ili poplava. U posljednjih godinu dana gotovo svaki treći stanovnik planete nije imao siguran pristup dovoljnoj količini hrane, a među njima su milioni djece.

Kurban-je prilika da učinimo nešto da se ova užasavajuća statistika promijeni. Vaš kurban donosi radost i nadu za djecu i gladne širom svijeta.

Napomena: Islamic Relief nabavlja i realizuje kurbane u svakoj od navedenih država tako da su i cijene odraz ekonomskog standarda i tržišnih cijena u tim zemaljama.

• Uplate za kurban se mogu realizovati u periodu od 25.05.2022 do 08.07.2022. godine

• Uplate se mogu izvršiti na slijedeće načine:

  • Lično u uredima Islamic Relief Worldwide u Sarajevu na adresi Jukićeva 75 i Tuzli na adresi Safet Bega Bašagića 39.
  • Putem žiroračuna organizacije
  • Online putem linka na stranici organizacije

• Radno vrijeme ureda u Sarajevu i Tuzli je od 08:00 do 16:00 sati

• Krajnji rok za uplatu kurbana 2022. lično u uredima je 08.07.2022 do 15:00 sati!

• Uplate u uredima će se primati i na dane vikenda u peridu od 09:00 do 15:00 sati i to na datume: 18.06., 19.06., 25.06., 26.06., 02.07. i 03.07.

• U periodu od 20.06. do 07.07. uredi će primati uplate kurbana do 17 sati.

2. Putem žiro računa otvorenog u Ziraat banci: 186 000 107 243 4061

Primalac: Islamic Relief Worldwide Engleska, Sarajevo Svrha uplate: OBAVEZNO naznačiti grupu ili državu za koju se uplaćuje – Kurban 2022

• Krajnji rok za uplatu kurbana 2022. putem žiro računa je 06.07.2022!

3. Online na web stranici

Online uplate za kurbane 2022 se mogu izvršiti zaključno sa 08.07.2022!

U više od 30 najsiromašnijih zemalja svijeta, Islamic Relief dostavlja kurbansko meso spašavajući živote i ublažavajući ekstremno siromaštvo.

YouTube video

Islamic Relief, sa velikom odgovornošću, vodi računa o veoma bitnim segmentima zdravlja i ispravnosti životinja i mesa, samog procesa klanja i podjele kurbana. Osiguravamo najveći kvalitet usluge svima onima koji su ovaj čin ibadeta povjerili institucijama Islamic Relief-a. Ovaj emanet jako brižno i odgovorno čuvamo!

Zahvaljujući vama i vašoj podršci, broj osoba koje imaju mogućnost konzumirati zdravo i kvalitetno kurbansko meso u najsiromašnijim djelovima svijeta, raste iz godine u godinu. U 30 država na području Azije, Afrike i Istočne Europe nadu i radost koju donosi kurban osjetilo je više od 4 miliona osoba. Osoba koje su u konstantnoj borbi da sebi obezbijede svakodnevne obroke. Islamic Relief je na ovaj način dao svoj doprinos u spašavanju života i borbi protiv ekstremnog siromaštva.

Pomozite nam da donesemo više radosti, da obradujemo više onih kojima je Kurban-bajram jedina prilika u godini kada konzumiraju meso.

Vaš kurban možete pokloniti i podijeliti najsiromašnijima u Nigeru, Maliju, Sudanu, Etiopiji, Malaviju, Somaliji, Jemenu, Siriji, Palestini-Gaza, Južnom Sudanu, Sudanu, Mijanmaru i Bosni i Hercegovini!

Za više informacija kontaktirajte 062/000-120 ili donacije@islamic-relief.ba.

izvor: Klix.ba

Vezane objave
Religija

Prosinački blagdani u svijetu 2022

5 Minute čitanja
Prosinac/Decembar konačno stiže, a sa njim se i slave prosinački blagdani po svijetu, dolazi i obilje šarenih lampica, ukrasa i gomila porodičnih…
Religija

INZ: Oprezno sa procedurom klanja kurbana

2 Minute čitanja
U prvoj dekadi jula, jednog od najtoplijih mjeseci godine, za nešto više od sedmicu, vjernici muslimani će širom Bosne i Hercegovine, kao…
Religija

Islamic Relief: Kurbani donose radost i nadu za gladne širom svijeta

2 Minute čitanja
Kurbani donose radost i nadu milionima gladnih širom svijeta. Dijelimo istinsku radost Kurban-bajrama sa onima koji su u potrebi. Svakog dana 120…