Zanimljivosti

Bolnica naplatila pacijentkinji plakanje u bolnici!

2 Minute čitanja
plakanje se naplacuje

Jedna žena iz Njujorka je nedavno izjavila da je njenoj sestri naplaćeno 40 dolara “za plakanje“ u bolnici odnosno na pregledu kod ljekara.,…

Kamil Džonson, 25, popularna ličnost na youtube i Internetu, podijelila je fotografiju medicinskog računa svog mlađeg brata i sestre.

“Moja mlađa sestra se u posljednje vrijeme zaista bori sa zdravstvenim stanjem i konačno je stigla kod ljekara. Naplatili su joj 40 dolara za plakanje“, napisala je fotografiju koju je okačila na twitter objavi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Slika je istakla dio računa koji je njenu sestru povezao sa “kratkim emocionalnim /ponašanjem ASSMT-om “

U objavi na Tviteru ona je objasnila da njena sestra ima “rijetku bolest“ i “postala je emocionalna jer se osjeća frustrirano i bespomoćno“, jer se navodno bori da pronađe dobru ljekarsku njegu.

“Jedna suza je pala i naplatili su joj 40 dolara, ne obraćajući se zašto plače, pokušavajući da joj pomognu, ne dajući bilo kakvu procjenu, bilo kakav recept, ništa“, napisala je ona.

U twitter obajvi, Džonson je takođe primjetila da je “procjena“ koštala više od testa vida, hemoglobina, procjene zdravstvenog rizika i vađenja krvi.

Kratka emocionalna/bihevioralna procjena je skrining mentalnog zdravlja koji testira znake poremećaja pažnje/hiperaktivnosti (ADHD), depresije, anksioznosti, suicidalnog rizika ili zloupotrebe supstanci. Obično se izdaje kao upitnik koji se često dijeli i popunjava prije odlaska kod ljekara prenosi NewYork post.

Ljekari testiraju i naplaćuju test od 2015. godine kada je postao savezni mandat kao dio Zakona o pristupačnoj njezi „da se usluge mentalnog zdravlja uključe kao dio osnovnih beneficija koje moraju biti uključene u sve planove osiguranja koji se nude za pojedinca i male grupe tržišta.”

Međutim, Džonsonova je za Indipendent rekla da njena sestra nikada nije ocjenjena. Tvrdila je da je ljekar u neimenovanoj medicinskoj ustanovi primjetio suze njene sestre, ali ništa nije rekao.

“Nisu je procjenjivali zbog depresije ili drugih mentalnih bolesti, niti su sa njom razgovarali o njenom mentalnom zdravlju. Nikad nije razgovarala sa specijalistom, nije nikome upućena, nije joj ništa prepisala, a oni nisu učinili ništa da pomognu njenom mentalnom zdravlju., rekala je Kamil Džonson.

I dok je Džonsonova sestra navodno pokrivena očevim zdravstvenim osiguranjem, porodica je i dalje u šoku.

„Potrebna nam je drastična promjena u zdravstvenoj industriji i mislila sam da bi djeljenje priče iz stvarnog života na mreži bio dobar način da se otvori razgovor i pomogne u zalaganju za promjene. Stvarno se nadam da ovaj tvit može da podstakne poboljšanje našeg zdravstvenog sistema, kao i da bude upozorenje za budućnost.”dodala je na kraju Kamil.

Zanimljivostidana.com

Vezane objave
Zanimljivosti

Najskuplja kafa na svijetu

2 Minute čitanja
Kafa je jedan od najpopularnijih napitaka na svijetu, s milionima ljudi koji se oslanjaju na nju u svakodnevnom unosu kofeina. Dok se…
Zanimljivosti

Najduža riječ na njemačkom

1 Minute čitanja
Nemački je poznat po tome što ima neke od najdužih i najsloženijih reči na svetu. Jedna od najdužih riječi na njemačkom jeziku…
Zanimljivosti

Najduža rijeka na svijetu

5 Minute čitanja
Rijeka Nil je široko priznata kao najduža rijeka na svijetu, proteže se preko 4000 milja kroz 11 zemalja u Africi. Nil je…