Vijesti BiH

FUP uhapsio profesora jer je uznemiravao učenice

1 Minute čitanja
fup uhapsio profesora

Tužilaštvo BiH zajedno je sa FUP-om pokrenulo je istragu o ‘neprimjerenom ponašanju i uznemiravanju učenica’ od strane prosvjetnog radnika koji je i uhapšen.

“Zbog zaštite žrtava i oštećenih, Tužiteljstvo BiH i FUP, ne mogu javnosti dati više detalja o navedenom predmetu.

Aktivnosti su poduzete u okviru predmeta koji se odnosi na kazneno djelo iz članka 29. Zakona o ravnopravnosti spolova, a odnosi se na neprimjereno ponašanje i uznemiravanje učenica od strane prosvjetnog djelatnika”, navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kako navode, u skladu s naredbom Suda BiH, izvršeno je izuzimanje određene dokumentacije i elektronskih uređaja, u svrhu prikupljanja dokaza.

“Osoba koja je lišena slobode bit će predata postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičenog i donijeti odluku o daljim aktivnostima. Zbog zaštite identiteta i integriteta oštećenih koje su malodobne osobe, postupajuće institucije nisu u mogućnosti dati više informacija ili detalja”, ističe se u saopćenju.

raport

Vezane objave
Vijesti BiH

Na ovim graničnim prijelazima je danas pojačan promet vozila

1 Minute čitanja
Na graničnim prelazima Gp Maljevac Velika Kladuša i GP Bosanska Gradiška pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine….
Vijesti BiH

Haos na graničnom prelazu!

1 Minute čitanja
Zbog niske temperature upozoravamo na mjestimičnu poledicu na dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, javljaju iz BIHAMK-a….
Vijesti BiH

Građani na udaru: Cijene sve veće,gramaža sve manja...

1 Minute čitanja
Dok su cijene sve veće, posebice hrane i osnovnih namirnica, gramaža proizvoda se smanjuje. Primijetili su to i građani već odavno, dok…