Tehnologija

Alat kojeg su napravili bh. programeri proglašen najboljim proizvodom

1 Minute čitanja
PROGRAMERI U BIH

Robinize – prvi bosanskohercegovački SEO alat je 13.4. proglašen za proizvod dana na Product Huntu – globalno priznatoj digitalnoj platformi za nove proizvode.
Kako funkcionira glasanje na ovoj platformi i ko odlučuje o najboljem proizvodu? Korisnici Product Hunta imaju priliku saznati za nove proizvode iz različitih područja i glasati za proizvod koji im se sviđa.

Sa 567 glasova i brojnim komentarima i recenzijama oduševljenih korisnika, Robinize je ”pomeo” konkurenciju.

“Robinize je nastao kao potreba za pristupačnim SEO alatom, a uzimajući u obzir iskustvo u razvoju softvera koje sam imao, znao sam da možemo napraviti proizvod koji će biti bolji od konkurentskih ali 10 puta jeftiniji”, objasnio je idejni tvorac Robinize-a i vlasnik IT kompanije ZenDev, Senad Šantić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Robinize, se izdvaja se po prihvatljivoj cijeni i po jednostavnosti korištenja, jer korisnik odlučuje koju frazu želi rangirati na Googleu, a aplikacija vratiti 50 preporučenih pojmova koje trebate koristiti u svom sadržaju da bi se rangirali za tu fazu.

Iz kompanije ZenDev poručuju da su posebno ponosni na činjenicu da su za kompletan razvoj aplikacije zaslužni juniori. Ovo je još jedan dokaz kako Bosna i Hercegovina ima sposobne i obrazovne mlade ljude.

Vizija ZenDeva, a i moja osobna je kontinuirano stvaranje proizvoda koji su prepoznati na globalnom tržištu, a Robinize je vjerujemo jedan od njih. Sve ovo radimo jer želimo pokazati i dokazati našoj i budućim generacijama da je moguće mijenjati svijet odavde, iz Bosne i Hercegovine – zaključio je entuzijastično Šantić”.

Biznisinfo.ba

Vezane objave
Tehnologija

Uz pomoć 3D printera astronauti će napraviti dio ljudskog koljena

1 Minute čitanja
Bioštampani dijelovi tijela mogli bi se pokazati vitalnim za buduće medicinske tretmane, a naučnici će se potruditi da to testiraju – u doslovnom…
Tehnologija

Bosna i Hercegovina 80. u svijetu po digitalnoj kvaliteti života

1 Minute čitanja
Svjetska studija o digitalnoj kvaliteti života kompanije Surfshark pokazuje da je Bosna i Hercegovina pala za pet mjesta u odnosu na prošlu…
Tehnologija

Očekuje se pad prodaje računara, ovo je razlog

1 Minute čitanja
Tokom 2020. i 2021. godine zabilježeno je veliko interesovanje za PC uređajima i tabletima, a značajan uticaj je imalo što je najveći dio…