Zanimljivosti

ZANIMLJIVO i BIZARNO! Igra brojki i datuma u vezi sa ratom u Ukrajini

1 Minute čitanja
BROJEVI

Jedan korisnik Redita iz Srbije uočio je bizarnu ali i zanimljivu numerološku povezanost važnih istorijskih datuma to jest, “igru” brojki  i datuma u vezi vojne specijalne operacije Rusije protiv Ukrajine!

Naime, korisnik reditta pod imenom LaptopTheOne sabrao je cifre u datumu austrougarske objave Prvog svjetskog rata 28. jul 1914. godine, početak invazije Nemačke na Poljsku.

Kada je sabrao brojeve 28, 7, 19 i 14, na neočekivan način dobio broj 68.!

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nakon Prvog svjetskog rata je uslijedio Drugi svjetski rat 1. septembar 1939. godine.

REDDIT

Kada se opet saberu brojevi početka Drugog svjetskog rata, za koji je navedeno da je počeo 1.09.1939. godine, dobio je opet zbir brojeva 1, 9, 19 i 39 je takođe 68.

Datum početka specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini je 24.02.2022.Dakle, pogađate, zbir brojeva 24, 2, 20 i 22 opet je dobio to jest, dobija se brojka 68.

Zajedničko u sva tri istorijska datuma jeste krajnji zbir pomalo zanimljiv i možemo reći bizaran broj 68.

Kako je korisnik Redita napisao u objavi, zadao je zadatak onima koji se bave numerologijom, vjerovanjem u božanski ili mistični odnos između podudaranja brojeva jednog ili više događaja.

zanimljivostidana.com

Vezane objave
Zanimljivosti

Najskuplja kafa na svijetu

2 Minute čitanja
Kafa je jedan od najpopularnijih napitaka na svijetu, s milionima ljudi koji se oslanjaju na nju u svakodnevnom unosu kofeina. Dok se…
Zanimljivosti

Najduža riječ na njemačkom

1 Minute čitanja
Nemački je poznat po tome što ima neke od najdužih i najsloženijih reči na svetu. Jedna od najdužih riječi na njemačkom jeziku…
Zanimljivosti

Najduža rijeka na svijetu

5 Minute čitanja
Rijeka Nil je široko priznata kao najduža rijeka na svijetu, proteže se preko 4000 milja kroz 11 zemalja u Africi. Nil je…