Sedmični horoskop

Sedmični horoskop za period od 07.03.2022. do 13.03.2022.

12 Minute čitanja
horoskop dnevni

OVAN

Posao. Šta ste uradili još od novembra prošle godine kada je Venera zakoračila u vaše polje karijere pa još dodatno od kraja januara kada joj se pridružio i Mars koji vlada vašim znakom – uradili ste. Sada je vrijeme da dobijete „opipljive“ rezultate svega toga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ti rezultati startuju od sada pa do kraja maja ove godine. U ovom periodu će se vidjeti koliko ste bili uspješni. A pred vama je sedmica za akciju – neke od njih će biti otvorene, podržane od drugih, a neke će biti kroz tajne pregovore i ideje koje imate.

Ljubav. Pa, moglo bi se reći da je pred parovima korektna sedmica. Biće malo odugovlačenja po nekim pitanjima koja su vam kao paru bitna, biće povremeno nervoze, ali realno gledano sve se ovo da prevazići, čak i uživati u nekim finim momentima kojih i te kako može biti u ovom periodu.

Oni koji vole nešto da kriju od partnera, šta god to bilo – drugu osobu, neke svoje postupke ili bilo šta drugo – sada imaju priliku da lažu, skrivaju i muljaju za sve pare. Do kada? Pa ne dugo, zato baš i ne morate da idete na tu stranu.

Slobodni, hajmo malo izlasci, društvo, društvene mreže – nova poznanstva, zanimljivo i ludo.

Hrana. Rasteretite varenje unosom lagane hrane, koja je najviše bazirana na povrću. Ne samo zbog probave već i iz razloga što teška hrana može pojačavati probleme sa cirkulacijom i pritiskom kod starijih Ovnova, a mlađima donositi pospanost i manjak koncentracije.

Zdravlje. Osjetljivi sinusi, lako prehlade. Stariji – cirkulacija, alergije, oscilacije pritiska. Meteoropatske tegobe.

BIK

Posao. Definitivno će vam se sve ono što se vezuje za posao, karijeru i odnos sa nadređenima aktivirati i to na kvadrat. U ovoj sedmici će onako, biti užurbano, sa nešto napetijom energijom, biće trčanja i pokoja varnica, ali bi sve trebalo da se završi i profunkcioniše, obavi se na vrijeme.

Nadređeni vas mogu povremeno iritirati, ali male su šanse da bi sada moglo doći do nekih većih komplikacija sa njima. Po pitanju novca situacija će se nešto poboljšati, mada je to još uvijek daleko od stabilnosti kojoj težite.

Ljubav. Energija znaka Vodolije, u koju su upravo ušle partnerska i vaša planeta, umije da bude nestabilna, jer vlada vazduhom, a to je element koji vama nije srodan i kojeg teško razumijete. Međutim, s druge strane to je fiksni znak, isto kao i vaš i partnerski – što nosi simboliku da je do rješenja komplikovan i vrludav put, ali kada se ono pronađe, obje strane ga se drže.

U ovoj sedmici ćete uglavnom imati talas pozitivnih dešavanja i fine energije. Dobro, može biti povremeno nervoze, ali će se to lako okretati u strast.

Slobodni, mogu vas privući osobe koje su drugačije od vašeg poimanja partnerstva i odnosa. I to je skroz u redu.

Hrana. Male su šanse da nećete pretjerati sa hranom u ovoj sedmici. Možda nećete pasti baš pred svakim iskušenjem, ali postojaće momenti kada jednostavno nećete uspijevati da se uzdržite. Kasni popodnevni ili večernji sati mogu vam otvarati apetit.

Zdravlje. Nešto pojačan nivo stresa. Moguće i respiratorne tegobe.

BLIZANCI

Posao. Znak Riba, u koji se sredinom sedmice seli Merkur, vladar vašeg znaka, predstavlja polje karijere, dostignuća, nadređenih. Vi ste već u prilično ozbiljnoj poslovnoj fazi, a sada ćete dodatno „zaroniti“ u cijelu tematiku.

Iako će vam ovaj period donijeti poboljšanja po pitanju posla, u jednoj stvari morate da budete oprezni. Naime, postoji mogućnost da dobijate obećanja ili da se neko u vašoj poslovnoj sferi predstavlja uticajnijim i moćnijim nego što zaista jeste. Prosto rečeno – ne vjerujte baš svakome.

Ljubav. Vaša planeta se pridružuje partnerskoj u znaku Riba polovinom ove sedmice. Bolje ćete osjećati jedno drugo, bolje se razumjeti čak i kada ne govorite. Razumjećete se osjećanjima. Ukoliko ih imate, naravno. I ukoliko ste ujedinjeni kao par.

Ako to niste, vjerovatno će između vas biti mnogo pitanja na koja nema odgovora ili se ti isti odgovori izbjegavaju. Ovi prvi će tražiti više zajedničkih trenutaka i povremeno opuštanje kroz izlaske ili druženja. Ovi drugi će uglavnom ćutati i izbjegavati opasne teme.

Slobodni Blizanci, nastavlja se faza širenja društvenog kruga bilo kroz izlaske, bilo preko društvenih mreža.

Hrana. Za ovaj prelazni vremenski period, u kojem se vi osjećate ni na nebu ni na zemlji, potrebno je mnogo vitamina i minerala, potrebna je ishrana koja vam donosi snagu, a ne opterećuje želudac. Supice, čorbice, mnogo svježeg povrća i voća…

Zdravlje. Nešto ste mutni i preumorni u ovoj sedmici. Odmarajte i opuštajte se.

RAK

Posao. Ukoliko čekate nešto što vam je obećano, izgledaće kao da se situacija pokrenula. Ipak, još uvijek nije vrijeme za slavlje – nemojte se iznenaditi ukoliko ovo bude još jedna sedmica odugovlačenja i iščekivanja. Do kraja marta ovo će pitanje biti riješeno. Interesantan poslovni prijedlog dolazi do vas.

Po pitanju finansija ulazite u zaista ozbiljnu fazu. Period pred vama donijeće vam veće troškove, ali vam isto tako donosi i mogućnost za više priliva kao i da konačno postanete odgovorniji prema novcu.

Ljubav. Mars i Venera izlaze iz vašeg partnerskog polja u kojem su u prethodnom, dužem periodu potencirali na razlikama između voljene osobe i vas, donosili pojačan pritisak i povremeno tjeskobu.

Prelaskom u znak Vodolije kreću se ka Saturnu, koji vašim partnerstvima i vlada, aktivirajući fazu koja će za neke parove biti više nego dobra, jer će im donijeti promjene nabolje, ali isto tako aktivirajući dodatno neusaglašenost i probleme u drugim vezama. Na koju će stranu vaše partnerstvo u narednom periodu otići zavisiće naravno od vas dvoje.

Slobodni, trenutno bez posebnih dešavanja – malo kontakata, više maštarenja.

Hrana. Problemi sa varenjem su mogući u ovom periodu.  Malo zbog vašeg čudnog načina ishrane, malo zbog nervoze koja je postala sastavni dio vašeg života. Apetit će biti naglašeniji. Ako je to ikako moguće, nemojte pretjerivati.

Zdravlje. Sitnija, ali iritirajuća zdravstvena problematika. Manji problemi sa spavanjem i sinusima.

HOROSKOP NASLOVNA 1

LAV

Posao. Kao što kroz emotivna partnerstva učite važne životne lekcije, iste takve učite i kroz posao. Bićete u kontaktu sa ljudima koji istovremeno djeluju podsticajno na vas, ali vas i nekim svojim stavovima i postupcima nerviraju.

Od vas će se očekivati da budete aktivni, ažurni i odgovorni, a vi baš i nećete biti u takvom fazonu. Možda vaš radni elan baš i nije na nivou, možda vas suviše opterećuju finansijska pitanja da biste bili u svom najboljem izdanju. Ne zadužujte se, ali ni ne pozajmljujte novac drugima.

Ljubav. Saturnu u polju partnerstava sada se pridružuju i Mars i Venera. Veneru u ovoj sedmici iskoristite za ljepotu i opuštenost sa partnerom, Marsa za aktivnosti, akciju, a njihovu kombinaciju za strast. Saturna koristite da naučite lekcije o partnerstvu – duge su to i tjeskobne lekcije, ali vrlo vrijedne.

Svi parovi sada ulaze u period ogromnih promjena. Za neke od vas će te promjene biti definitivno nabolje, za druge ne. Sada sve zavisi od partnera i vas, od vaše zrelosti i povezanosti.

Slobodni Lavovi, čačkaće vas neki ljudi. Neki svojim postupcima i akcijom, neki samim svojim postojanjem. Ima osnova za dešavanja.

Hrana. Pred vama je sedmica u kojoj su naglašeni neumjerenost i apetiti. Ne znamo da li bismo ovo mogli nazvati hedonizmom, prije nekim bijegom u utjehu kroz hranu. Iako ćete se truditi i pokušavati da kontrolišete ishranu, konstantno će se pojavljivati izazovi.

Zdravlje. Mentalna, ali i fizička preosjetljivost. Pad energije i iscrpljenost.

DJEVICA

Posao. Saturn je već poprilično dugo u vašem polju poslovne svakodnevnice, obaveza i odgovornost, a evo upravo su mu se pridružili i Mars i Venera, čisto da vam tu svakodnevnicu dodatno začine, zaslade, ali i pobibere.

Koliko god da je sve što se vezuje za posao naporno za vas, morate priznati da ste i sami svjesni koliko vam ovo istovremeno donosi ozbiljnost, zrelost i odrastanje. Ušli ste u period koji će dodatno pokrenuti sva poslovna pitanja i naravno, da ne sumnjate, donijeti vam dodatne obaveze. I svoje i tuđe.

Ljubav. Za neke od vas upravo je krenulo vrijeme ostvarenja željenog. Za neke vrijeme kada snovi počinju da dobijaju svoj oblik i djeluje kao da ćete ih dotaći.

Međutim, isto tako, za neke vrijeme kada pokušavate da se razumijete, ali ne uspijevate. Vrijeme kada imate osjećaj da što se više trudite, cilj po pitanju partnerstva vam sve više izmiče. Što se bolje razumijete, bolje ćete funkcionisati. A neki put, dovoljan je samo zagrljaj i ćutanje, ništa više.

Slobodne Djevice, mogu vas onako lijepo „čačnuti“ neka dešavanja i neke osobe, bilo preko poslovnog segmenta, bilo preko društvenih aktivnosti ili društvenih mreža.

Hrana. Bilo kakva vrsta pretjerivanja i neumjerenosti, kada je ishrana u pitanju, brzo će se odraziti na vas. Mogući su problemi sa varenjem i crijevima. Izbjegavajte alkohol u širokom luku, a svakako se potrudite da svoje navike po pitanju hrane promijenite.

Zdravlje. Osjetljivost, mogućnost prehlada i virusa. Umor.

VAGA

Posao. Onaj osjećaj da ste zaglavljeni u prošlosti počeće od ove sedmice da prestaje. Sa porastom optimizma kod vas kreće i veća aktivnost po pitanju ideja, kreativnosti. Obaveza će i nadalje biti koliko želite, ali ćete vi sa više energije i volje plivati kroz njih.

I konačno ćete imati osjećaj da se stvari rešavaju, a ne samo da ih odrađujete. Počeće da se popravlja i vaša „sreća“ po pitanju finansija – da, troškova će biti i dalje, ali će prilivi dolaziti učestalije i redovnije. Sve u svemu, nije loše.

Ljubav. Vaša vladarka Venera ušla je u znak Vodolije – znak koji je srodan vašem i u kojem se dobro osjećate. I partnerska planeta je tu, u znaku koji joj odgovara. Poslije tjeskobnog perioda, koji je trajao sve od početka novembra prošle godine, počećete bolje da se osjećate.

Vaša prirodna lepršavost i harizmatičnost će se vratiti, korak po korak. Ovo će biti lijep ljubavni period za one koji umiju da ga iskoriste, sa više razumijevanja i manje pritisaka, stezanja.

Slobodne Vage – pa, izgleda da je vaše vrijeme za ljubavne akcije došlo. U svakom slučaju, pred vama su vedriji dani, ispunjeni sa više radosti, druženja, kontakata.

Hrana. Imaćete faze neumjerenosti i pojačanih apetita, ali i faze nekog korektnog, skladnog funkcionisanja po pitanju ishrane. Na svu sreću pa će vam tempo života ove sedmice biti značajno ubrzan pa ćete vrlo brzo trošiti kalorije koje unesete.

Zdravlje. Vi ćete se bolje osjećati, ali sitnijih zdravstvenih tegoba će biti, pogotovo kod starijih Vaga.

ŠKORPIJA

Posao. Iza vas je zaista naporad period, a ispred vas još naporniji. Ne kažemo da taj period neće biti uspješan, ali zaista ćete morati da ulažete veliki dio svoje energije i vremena u njega. Posebno će se aktivirati oni koji se bave privatnim poslom ili tek imaju namjeru da ga pokrenu.

Vaša energija će postati drugačija, lako i brzo ćete reagovati i na pozitivan i na negativan način pa kao što brzo možete riješiti neka goruća pitanja, isto tako se brzo možete pokačiti sa saradnicima. Pred vama je sedmica sa dosta obaveza.

Ljubav. Saturnu, koji je već poduže u vašem polju intime, porodice, prošlosti, pridružili su se i vaš vladar Mars i partnerska planeta Venera.

Za neke parove, vrlo ozbiljan period koji može donijeti i zajednički život i bavljenje porodičnim pitanjima, renoviranjem ili kupovinom nekretnine, period sa više strasti i zajedničkih planova i aktivnosti. Za druge pak period koji će ozbiljno testirati same temelje vašeg odnosa i kod nekih parova može donijeti i prekid.

Slobodne Škorpije, paralelno se otvaraju pitanja prošlosti i pitanja budućnosti. Staro i novo će se preplitati, a šta će odnijeti pobedu, vidjećemo.

Hrana. Postoji velika vjerovatnoća da se od ove sedmice vraćate na staro, kada je ishrana u pitanju. E sad, ako ste u prethodnom periodu nabacili neke viškove, sada ćete se vratiti na stari režim ishrane koji je restriktivniji i zdraviji.

Zdravlje. Cirkulacija, pritisak, krvni sudovi, meteoropatske tegobe. Prehlade ili konstantna šmrckanja.

HOROSKOP1

STRIJELAC

Posao. Ulazak Marsa i Venere u polje koje govori o aktivnosti, dešavanjima, kontaktima, dogovorima, kraćim putovanjima, seminarima svakako će učiniti da vam i ova sedmica, ali i naredni period budu ispunjeni pokretnijom i aktivnijom energijom.

E sad, koliko će tu biti nerviranja? Pa, vjerovatno poprilično, ali izgleda da bez stresa i užurbanosti nećete moći ništa da obavite. Period u koji ulazite biće sa više mogućnosti za zaradu, ali izgleda da će vam i troškovi i dalje predstavljati kamen spoticanja.

Ljubav. Od polovine sedmice partnerska planeta Merkur se pridružuje vašoj u polju koje govori o intimi, porodici, stabilnosti, ali i prošlosti.

Za neke parove više nego dobar period u kojem će riješiti najbitnija pitanja, napraviti dobar temelj, možda i otpočeti sa zajedničkim životom ili planovima o njemu. Za neke druge, vrijeme kada će se povlačiti u tišinu ili izbjegavati da iznose ozbiljna pitanja i teme na dnevni red.

Slobodni Strijelci, biće tu zanimljivih dešavanja, interesantne komunikacije, zabave i novih poznanstava. Uzbudljivo i neobično svakako, a da bi se nešto od ovoga pretvorilo u pravu vezu, biće potrebno vrijeme.

Hrana. Period koji je odličan za pravljenje promjene. I u smislu da se više pokrenete i budete fizički aktivniji, ali i u smislu da će vam prijati laganija ishrana bazirana najviše na salatama u kombinaciji sa mesom. Jedini je problem što će vas i dalje privlačiti brza hrana i grickalice.

Zdravlje. Osjetljivost disajnih puteva. Stariji – pritisak i cirkulacija. Potrebno je više opreza u saobraćaju.

JARAC

Posao. Pored Saturna i Merkura, u polje koje vlada finansijama ušli su i Mars i Venera ukazujući da je pred Jarčevima period intenzivnih aktivnosti u ovom segmentu. Postoje velike šanse za poboljšanje i za popravljanje situacije u novčanom dijelu.

Takođe, od ove sedmice segment kontakata, komunikacije i dogovora se aktivira dodatno – mogući su pregovori o novom poslu, pokušaji da napravite neki poslovni dogovor. Ne žurite, koliko god vam nešto izgledalo primamljivo i obećavajuće. Ostanite racionalni i praktični.

Ljubav. Šta ste promijenili kod sebe ili u odnosu prema partneru – promijenili ste. Nadamo se da ste iskoristili podugačak prethodni period da svoje emotivne relacije učvrstite i stabilizujete. Sada žanjete ono što ste posijali.

Pred partnerom i vama sada stoje neke važne odluke i njima ćete se baviti sve do maja mjeseca. Ovo je vrijeme kada se vaš odnos može produbiti, kada možete krenuti put zajedničkih planova. Međutim, isto tako, ovo je i vrijeme u kojem ne smijete kriti stvari jedno od drugog, morate raditi na povjerenju.

Slobodni, udvarača će biti, ali bar za sada ne zanosite se previše i prebrzo. Budite mudri.

Hrana. Nešto bolje funkcionišete u ovom segmentu. Ipak, to što vam se apetit popravio ne znači da morate da navalite na brzu, konzerviranu hranu ili na slatkiše. Bareno ili grilovano povrće i meso, mnogo svježih salata, kiselo mlijeko, jogurt ili mladi sirevi – to je za vas…

Zdravlje. Pojačan umor. Potrebne su promjene u ishrani i više kretanja. Stariji – pritisak, vene.

VODOLIJA

Ljubav. I eto Marsa i Venere u vašem znaku. Poslije četiri mjeseca pritiska na vaše misli, razmišljanja, podsvijest – tjeskoba koju ste nosili unutar vas nestaje i vi se otvarate. Venera će vam donijeti slatkoću, ljubaznost i lepršavost. Mars akciju i djelovanje. Saturn sposobnost da prepoznate pravi trenutak.

Mnogo planeta u vašem polju ličnosti – velika odgovornost za vas. Od toga kako se postavite prema voljenoj osobi zavisiće i vaš odnos nadalje. Nadamo se da ste svoje lekcije naučili.

Slobodne Vodolije, trenutak je da počnete da izlazite iz učmalosti i težine koja vas je pritiskala. Živnućete. Emotivne prilike će početi da se pojavljuju.

Posao. Tranziti planeta, o kojima je bilo riječi u emotivnom dijelu, apsolutno se vezuju i za poslovni. Jer, ovo su promjene u vašem načinu funkcionisanja i djelovanja. Da, postaćete prodorniji, biti više od akcije, a imaćete i sposobnost da privučete pozitivna dešavanja u vaš život.

Jedina je mana što ćete postati i nervozniji, agresivniji, a to bi trebalo da izbjegavate. Što se tiče zarade, ona neće biti problem kod vas – bićete zadovoljni. Međutim, obratićete više pažnje na troškove koji se mogu povećati. I na ulaganja – ne žurite.

Hrana. Prilično ćete se teško boriti sa apetitom, koji će vrlo varirati. Svjesni ste da su promjene koje ste pokrenuli dobre za vas, ali istinski vam je teško da ih održite i da ne pokleknete. Posebno će kasni popodnevni i noćni sati predstavljati izazov za vas.

Zdravlje. Alergije, virusne i bakteriološke infekcije, prehlade.

RIBE

Posao. Došlo je vrijeme da rješavate neke situacije koje su poodavno pokrenute, a nikako da ih privedete kraju. Sklopom vašeg truda i srećnih okolnosti, sada se može doći do cilja i do rezultata. Takođe, dobijate obećanja i informacije koje mogu govoriti o pozitivnoj promjeni što se vašeg statusa tiče.

Generalno gledano, ovo je za vas pozitivan period u kojem će se dosta toga promijeniti nabolje. Možda finansijama još uvijek niste naročito zadovoljni, ali vremenom će i to doći na svoje mjesto.

Ljubav. Sunce, Jupiter, a od polovine sedmice i Merkur, partnerska planeta, nalaze se u vašem znaku. I ovo je više nego dobro – taman pravi trenutak da se volite, pravite zajedničke planove, da u vašem odnosu bude više ljubavi i nježnosti.

Da ne bude da je sve savršeno, Mars i Venera će ušetati u vaše polje podsvijesti i tajni, gdje već tranzitira Saturn. Trebalo bi da izbjegavate tajna petljanja i avanture, a isto tako pokušajte da se ne opterećujete pitanjima, nesigurnostima, brigama.

Slobodne Ribe, vrlo ste emotivni i lako se možete zaljubiti, zanijeti. Pustite da sve priče idu spontano, nekim svojim tokom.

Hrana. Pojačan apetit je nešto što vas može sačekati u ovom periodu. Vi znate šta je vaša slaba tačka – promjenjivo i nestabilno raspoloženje zbog kojeg i možete navaliti da se „tješite” hranom… Pokušajte da izbjegavate slatkiše, konzerviranu i brzu hranu.

Zdravlje. Problemi sa spavanjem. Nešto viši nivo stresa. Opuštajte se, relaksirajte, šetajte.

horoskop foto

minimagazin.info

Vezane objave
Sedmični horoskop

SEDMIČNI HOROSKOP od 13.2. do 19.2. 2023

4 Minute čitanja
OVAN LJUBAV: Oni koji su još sam povremeno će dvojiti da li izaći li ostati kod kuće gdje će se osjećati zaštićeno…
Sedmični horoskop

SEDMIČNI HOROSKOP od 16.1. do 22.1. 2023

5 Minute čitanja
OVAN LJUBAV: Mnogi će konačno uspjeti otvoriti svoje srce i osloboditi se prepreka ili frustracija koje su ih kočile. Bit će to…
Sedmični horoskop

Sedmični horoskop od 21.11-27.11.2022

4 Minute čitanja
OVAN LJUBAV: Ulazite u manje zanimljivu ljubavnu fazu kad će se prilike prorijediti, a vi sve teže nalaziti zajednički jezik s osobama…