Zanimljivosti

Ukrajina:Pokušala da prokrijumčari muža u kutiji za igračke!

1 Minute čitanja
kutija za igracke

Jedna ukrajinka pokušala je na bizaran način da spasi svog muža od rata u Ukrajini ,ona ga je pokušala prošvercovati u kutiji za igračke! Ukrajinac je uhvaćen u pokušaju da pobjegne iz zemlje skrivajući se u kutiji za igračke među gomilom veša i igračka .

Inače svi muškarci iznad 18 godina moraju da ostanu i bore se za svoju zemlju zbog ratnnog stanja u Ukrajini.

Objavljene fotografije pokazuju dječju platnenu kutiju sa čovjekom unutar nje, na granici Ukrajine i Moldavije, gdje je pokušavao da se prokrijumčari.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
muskarac skriven

Ali carinici na kontrolnom punktu Rosošani zaustavili su Reno, kojim je upravljala žena sa svoje dvoje djece.

Nakon što su izvršili detaljnu provjeru vozila, čuvari su unutra zatekli neobičnog putnika – muškarca! Carinici su odmah stavili bravu na točkove i na volan, spriječavajući ženu da pobjegne s automobilom prenosi Daily mail.

Činilo se da čovjek bježi od vojske odsnosno ukrajinskih vlasti da svi muškarci ostanu i bore se u ratu zemlje protiv Rusije. Postoje samo izuzeci ako je osoba nepodobna iz zdravstvenih razloga, ako se stara o troje ili više dece, sama podiže dijete ili podiže dijete sa invaliditetom.

Također se ne odnosi na roditelja koji je usvojio dijete po ukrajinskom zakonu.

Za sada nije poznato da li će muškarac biti vraćen da se bori za Ukrajinu nakon što je priveden ili će mu biti dopušteno da boravi u Moldaviji kao izbjeglica.

zanimljivosti dana

Vezane objave
Zanimljivosti

Najskuplja kafa na svijetu

2 Minute čitanja
Kafa je jedan od najpopularnijih napitaka na svijetu, s milionima ljudi koji se oslanjaju na nju u svakodnevnom unosu kofeina. Dok se…
Zanimljivosti

Najduža riječ na njemačkom

1 Minute čitanja
Nemački je poznat po tome što ima neke od najdužih i najsloženijih reči na svetu. Jedna od najdužih riječi na njemačkom jeziku…
Zanimljivosti

Najduža rijeka na svijetu

5 Minute čitanja
Rijeka Nil je široko priznata kao najduža rijeka na svijetu, proteže se preko 4000 milja kroz 11 zemalja u Africi. Nil je…