Vijesti BiH

Četvrta godišnjica stradanja Davida: Davor Dragičević s transparentnom stigao ispred NSRS

1 Minute čitanja
pravda za davida

Davor Dragičević, otac stradalog Davida, je danas na četvrtu godišnjicu smrti svog sina došao ispred Narodne skupštine RS. Ispred NSRS je stigao s transparentnom “Pravda za Davida”.

On je Narodnu skupštinu RS nazvao “nenarodnom”, te najavio kako će biti ispred Tužilaštva BiH od 27. marta, pa sve dok se ne uhapse oni koji su krivi za ubistvo njegovog sina Davida.

– Danas je tačno četiri godine kako su, po mojim tvrdnjama, a i mojih advokata i Tužilaštva BiH, pripadnici zločinačkog MUP-a RS oteli dječaka od 21 godinu. Današnja sjednica nenarodne skupštine je upravo, po mojim informacijama s ciljem obilježavanja uspješno obavljene otmice MUP-a RS i zataškavanja te otmice i ubistva. Pravde neće nikada biti, ni za vlast, ni za kog, dok ne bude pravde za Davida. Ovo je najsramniji potez nenarodne skupštine i svih poslanika koji sjede – rekao je Dragičević, prenosi N1.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Ono što je najbitnije – sve ih hoću. Ne samo jatake koji su učestvovali u otmici i ubistvu. Bez toga neće biti Pravde za Davida – dodao je Davor.

Inače, sjednica Narodne skupštine RS je u toku, a raspravlja se o mjerama oblasti indirektnih poreza za ublažavanje negativnih efekata inflacije.

avaz.ba

Vezane objave
Vijesti BiH

Gradiška-Na ulazu u BiH kolona 2,5 km, čeka se satima

1 Minute čitanja
Na Graničnom prelazu Bosanska Gradiška formirala se duga kolona automobila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Prema navodima čitatelja, riječ je o…
Vijesti BiH

Poljoprivrednici odblokirali granični prijelaz u Orašju

1 Minute čitanja
Poljoprivrednici iz Posavskog kantona odlučili su u predvečerje 8. septembra okončali protestni skup nakon cjelodnevne blokade u kojoj su držali Granični prijelaz…
Vijesti BiH

UIO BiH oduzela brendiranu odjeću u iznosu većem od 200.000 KM

1 Minute čitanja
Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi GP Bosanska Gradiška privremeno su oduzeli veću količinu neprijavljenog brendiranog tekstila u iznosu…