Vijesti BiH

Četvrta godišnjica stradanja Davida: Davor Dragičević s transparentnom stigao ispred NSRS

1 Minute čitanja
pravda za davida

Davor Dragičević, otac stradalog Davida, je danas na četvrtu godišnjicu smrti svog sina došao ispred Narodne skupštine RS. Ispred NSRS je stigao s transparentnom “Pravda za Davida”.

On je Narodnu skupštinu RS nazvao “nenarodnom”, te najavio kako će biti ispred Tužilaštva BiH od 27. marta, pa sve dok se ne uhapse oni koji su krivi za ubistvo njegovog sina Davida.

– Danas je tačno četiri godine kako su, po mojim tvrdnjama, a i mojih advokata i Tužilaštva BiH, pripadnici zločinačkog MUP-a RS oteli dječaka od 21 godinu. Današnja sjednica nenarodne skupštine je upravo, po mojim informacijama s ciljem obilježavanja uspješno obavljene otmice MUP-a RS i zataškavanja te otmice i ubistva. Pravde neće nikada biti, ni za vlast, ni za kog, dok ne bude pravde za Davida. Ovo je najsramniji potez nenarodne skupštine i svih poslanika koji sjede – rekao je Dragičević, prenosi N1.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Ono što je najbitnije – sve ih hoću. Ne samo jatake koji su učestvovali u otmici i ubistvu. Bez toga neće biti Pravde za Davida – dodao je Davor.

Inače, sjednica Narodne skupštine RS je u toku, a raspravlja se o mjerama oblasti indirektnih poreza za ublažavanje negativnih efekata inflacije.

avaz.ba

Vezane objave
Vijesti BiH

Obavijest o početku isplate dječjeg dodatka

2 Minute čitanja
Federalno ministarstvo rada i socijalne politike povodom upita velikog broja građana o početku isplate dječjeg dodatka po osnovu Zakona o materijalnoj podršci…
Vijesti BiH

Upozorenje: Vrlo obilne oborine, vjetar i snijeg

3 Minute čitanja
Lokalnim vlastima u RS-u naređeno da preduzmu sve preventivne radnje zbog najave obilnih padavina od 16.01. do 20.01.2023.. Predsjednik Vlade Republike Srpske…
Vijesti BiH

Ako putujete izvan BiH, oprez: Na ovom graničnom prijelazu se čeka i po pet sati

1 Minute čitanja
Sudeći prema kamerama Hrvatskih autocesta, na graničnim prijelazima između Hrvatske i Bosne i Hercegovine nastavljaju se velike gužve. Duga su zadržavanja na…