Vijesti BiH

Četvrta godišnjica stradanja Davida: Davor Dragičević s transparentnom stigao ispred NSRS

1 Minute čitanja
pravda za davida

Davor Dragičević, otac stradalog Davida, je danas na četvrtu godišnjicu smrti svog sina došao ispred Narodne skupštine RS. Ispred NSRS je stigao s transparentnom “Pravda za Davida”.

On je Narodnu skupštinu RS nazvao “nenarodnom”, te najavio kako će biti ispred Tužilaštva BiH od 27. marta, pa sve dok se ne uhapse oni koji su krivi za ubistvo njegovog sina Davida.

– Danas je tačno četiri godine kako su, po mojim tvrdnjama, a i mojih advokata i Tužilaštva BiH, pripadnici zločinačkog MUP-a RS oteli dječaka od 21 godinu. Današnja sjednica nenarodne skupštine je upravo, po mojim informacijama s ciljem obilježavanja uspješno obavljene otmice MUP-a RS i zataškavanja te otmice i ubistva. Pravde neće nikada biti, ni za vlast, ni za kog, dok ne bude pravde za Davida. Ovo je najsramniji potez nenarodne skupštine i svih poslanika koji sjede – rekao je Dragičević, prenosi N1.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Ono što je najbitnije – sve ih hoću. Ne samo jatake koji su učestvovali u otmici i ubistvu. Bez toga neće biti Pravde za Davida – dodao je Davor.

Inače, sjednica Narodne skupštine RS je u toku, a raspravlja se o mjerama oblasti indirektnih poreza za ublažavanje negativnih efekata inflacije.

avaz.ba

Vezane objave
Vijesti BiH

Danas zatvoren granični prelaz Gradina

1 Minute čitanja
Na nekoliko graničnih prelaza, jutros su uočena duga zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Kako BIHAMK navodi, radi se o prelazima…
Vijesti BiH

Velike gužve na granicama, na ovim graničnim prijelazima se najviše čeka

1 Minute čitanja
Duga su zadržavanja u oba smjera na graničnim prijelazima Gradina i GP Bosanska Gradiška, dok je na graničnim prijelazima: GP Izačić, GP…
Vijesti BiH

Očekivani "haos" na graničnim prijelazima

1 Minute čitanja
Na graničnim prijelazima duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na prijelazu Bosanska Gradiška/Stara Gradiška automobili na ulazu…