Vijesti BiH

Četvrta godišnjica stradanja Davida: Davor Dragičević s transparentnom stigao ispred NSRS

1 Minute čitanja
pravda za davida

naša stranka usk kandidati

Davor Dragičević, otac stradalog Davida, je danas na četvrtu godišnjicu smrti svog sina došao ispred Narodne skupštine RS. Ispred NSRS je stigao s transparentnom “Pravda za Davida”.

On je Narodnu skupštinu RS nazvao “nenarodnom”, te najavio kako će biti ispred Tužilaštva BiH od 27. marta, pa sve dok se ne uhapse oni koji su krivi za ubistvo njegovog sina Davida.

– Danas je tačno četiri godine kako su, po mojim tvrdnjama, a i mojih advokata i Tužilaštva BiH, pripadnici zločinačkog MUP-a RS oteli dječaka od 21 godinu. Današnja sjednica nenarodne skupštine je upravo, po mojim informacijama s ciljem obilježavanja uspješno obavljene otmice MUP-a RS i zataškavanja te otmice i ubistva. Pravde neće nikada biti, ni za vlast, ni za kog, dok ne bude pravde za Davida. Ovo je najsramniji potez nenarodne skupštine i svih poslanika koji sjede – rekao je Dragičević, prenosi N1.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Ono što je najbitnije – sve ih hoću. Ne samo jatake koji su učestvovali u otmici i ubistvu. Bez toga neće biti Pravde za Davida – dodao je Davor.

Inače, sjednica Narodne skupštine RS je u toku, a raspravlja se o mjerama oblasti indirektnih poreza za ublažavanje negativnih efekata inflacije.

avaz.ba

Vezane objave
Vijesti BiH

Konferencija “Dani osiguranja u BiH” 2022

1 Minute čitanja
Konferencija “Dani osiguranja u BiH” održava se 29. i 30. septembra u Sarajevu. Organizator ovog prestižnog događaja Udruženje društava za osiguranje u…
Vijesti BiH

Prijeti li nam nestašica pšenice

2 Minute čitanja
Hoće li biti dovoljno pšenice na domaćem tržištu u posljednje vrijeme je pitanje svih pitanja. Dok mlinari i pekari nade polažu u…
Vijesti BiH

UPOZORENJE: U Wudy kobasicama u BiH pronađena opasna bakterija

1 Minute čitanja
U pilećim kobasicama italijanske marke “Wudy” na tržištu BiH pronađena je bakterija Listeria monocytogenes, pa se potrošačima savjetuje da ne konzumiraju ove…