Vijesti BiH

U Službenim novinama BiH objavljene Šmitove odluke

1 Minute čitanja
olaf scholz

U Službenim novinama Bosne i Hercegovine su objavljene izmjene Izbornog zakona i Ustava Federacije Bosne i Hercegovine, a koje je na dan održavanja Općih izbora, 2. oktobra, nametnuo visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit (Christian Schmidt).

Šmitove odluke su u Službenim novinama objavljene 5. oktobra, što znači da su pravno obavezujuće. 

Podsjećamo, izmjene Izbornog zakona i Ustava FBiH su nametnute vrlo kratko nakon zatvaranja biračkih mjesta, što je mnoge iznenadilo. Izmjene će se primijeniti prilikom primjene rezultata posljednjih općih izbora. Iz Centralne izborne komisije (CIK) su poručili da još ne znaju kako će to učiniti te da im najveći problem predstavlja kako delegirati Dom naroda Parlamenta FBiH.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

avaz

Vezane objave
Vijesti BiH

Na ovim graničnim prijelazima je danas pojačan promet vozila

1 Minute čitanja
Na graničnim prelazima Gp Maljevac Velika Kladuša i GP Bosanska Gradiška pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine….
Vijesti BiH

Haos na graničnom prelazu!

1 Minute čitanja
Zbog niske temperature upozoravamo na mjestimičnu poledicu na dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, javljaju iz BIHAMK-a….
Vijesti BiH

Građani na udaru: Cijene sve veće,gramaža sve manja...

1 Minute čitanja
Dok su cijene sve veće, posebice hrane i osnovnih namirnica, gramaža proizvoda se smanjuje. Primijetili su to i građani već odavno, dok…