Regija

Tajna tijela iz Save: Čeka se obdukcija, je li nađen Matej Periš?

2 Minute čitanja
tijelo iz save

Nakon što su mediji u Srbiji u četvrtak izvijestili da je u beogradskom naselju Umka u Ulici Dan boraca bb pronađen muški leš u fazi raspadanja zakačen za splav, u tijeku su obdukcija i utvrđivanje identiteta. Kako su izvijestili, zbog visoke faze raspadanja identifikacija će morati pričekati nalaze forenzičara, a na mjesto događaja izašle su ekipe za očevide i Hitna pomoć.

Rezultate obdukcije i identifikacije iščekuju i u hrvatskoj policiji budući da je još uvijek u toku potraga za nestalim 27-godišnjim Splićaninom Matejem Perišem, doznajemo u MUP-u. Sve dok se i službeno ne ustanovi identitet, policija neće izlaziti s informacijama u javnost, piše Jutarnji.

Podsjećamo, Splićanin Matej Periš nestao je u prvim satima 31. decembra kada se udaljio iz kluba Gotik. Matej je taj dan sa svojim prijateljima iz Splita preko Zagreba doputovao na provod i doček Nove godine, a u Beograd su stigli kombijem koji je jedan od njih prethodno unajmio u Zagrebu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nakon dolaska u Beograd i smještaja u privatnom apartmanu krenuli su na večeru u jedan od lokala Beton Hale, a nakon toga nastavili su provod u Gotiku. U jednom je trenutku Matej odlučio izaći iz kluba, ali je ostavio jaknu i novčanik. Kamere su ga snimile kako trči obližnjim ulicama i trenutak kad se kod restorana Sava Nova na Savskoj promenadi spušta do platoa kod Save.

Policiji je i dalje najveći misterij zašto je Matej otišao iz kluba te šta je bio povod njegova odlaska. Ono što je policija uspjela ustanoviti jest da se signal njegova mobitela poklapa s objektom koji je snimljen kako pluta u rijeci Savi, a snimljen je te kobne noći. Skoro tri mjeseca za Matejem Perišom tragaju ekipe riječne policije, ronioci i žandarmerija, koristili su se sonari i dronovi, ali njegovo tijelo još uvijek nije pronađeno.

Policija je u Srbiji u saradnji s kolegama iz Hrvatske provjeravala i sve dojave osoba koje su navodno vidjele Mateja, ali se pokazalo da niti jedna od njih, nažalost, nije bila tačna. Nedavno je također u Savi otkriveno jedno tijelo, no obdukcija je pokazala da se ne radi o Mateju. Zato se sada s nestrpljenjem očekuju rezultati vještačenja tijela zakačenog za splav.

raport.ba

Vezane objave
Regija

EU odgodila uvođenje ETIAS sistema

3 Minute čitanja
Mjesecima najavljivan, sistem za informacije o putovanjima i odobravanjem putovanja u zemlje EU, neće još zaživjeti. Prvi rok koji je bio postavljen…
Regija

Vučić sazvao sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost za 19 sati

1 Minute čitanja
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost za 19 sati. Vučić će predsjedavati sjednicom koja će se održati…
Regija

Hrvatska: Najviše dozvola za rad izdano državljanima BiH

1 Minute čitanja
Najviše dozvola za boravak i rad u Hrvatskoj ove godine je izdano državljanima BiH, podaci su Ministarstva unutarnjih poslova RH.Od ukupno 86.032…