Cazin Vijesti

Suad Dervišević kandidat Naše stranke za skupštinu USK

2 Minute čitanja
suad dervišević naša stranka

Propast našeg sporta je paradigma propasti društva. Korupcija, nepotizam i stranačko zapošljavanje su natjerali mlade da odu. Mnogi iz moje generacije se osjećaju izdanima, ali nismo odustali od borbe za zemlju naših snova!

Suad Dervišević, kandidat Naše stranke za Skupštinu USK.

Suad Dervišević video

U oktobru će na izbore i osobe rođene skoro deceniju nakon Dejtona. Mari li iko za njihov svijet?” Ovo je naslovnica koju pročitah na nekom portalu i ostadoh zatečen tom činjenicom.

Cijela jedna generacija odrasla je u sasvim drugačijim uvjetima i svjetonazorima, pogotovo kad se usporede s osobama u zrelim godinama, kao što ja, tepajući svojim godinama, jesam. Generacije koje se ne sjećaju prošlosti, koja nas poput neudobne i neprikladne obuće usporava, žulja i zaustavlja, koju aktualni vlastodršci recikliraju prema svojim kriterijima i serviraju nam u raznim varijantama. Generacija čiji pogledi moraju biti usmjereni ka sutra, ka budućnosti koja im pripada, koja mora biti slobodna, radosna, puna mladalačke energije , koja ne smije biti ucijenjena ni stipendijom ni radnim mjestom, niti lažnom diplomom.

Politika se svima ogadila, ali ne zbog toga što ona sama po sebi mora biti takva, već zbog onih kojima smo dali za pravo da se političarima zovu. To je plemenita djelatnost za ljude s dobrim namjerama, znanjem i voljom da rade za zajedničku korist. U njihovim rukama je to koristan alat. U rukama nepoštenih i iskvarenih je opasno dalekometno oružje i kako god uništava sadašnjost, podjednako, ili čak i više, uništava budućnost. Dublje kratere pravi, rane su teže.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

To je naša zajednička, ali prvenstveno vaša budućnost, jer je pred vama duži put. Zašto da bude ovako trnovit i težak?

Draga djeco, mladi ljudi!

Pred vama je jednostavan izbor. Ostati na svom pragu i mijenjati okolinu prema vašim standardima ili put u neke druge zemlje gdje su ti standardi svakodnevnica. Treba li, bez borbe, dići ruke od svog komada zemlje na ovom planetu? A baš taj komad je lijep, bujan, pitom, mirisan i vaš, jedan kroz jedan.

Šta drugo nego vas zamoliti da uzmete svoju budućnost u svoje ruke. Dozreli ste za to, mijenjajte svijet oko vas, u vašim mahalama, selima, općinama, gradu, državi.

Promjene su neophodne, jer ovako fakat više ne ide. Iskoristite tu mogućnost, saslušajte, odvagnite svojom glavom i iskoristite priliku 2. oktobra da glasate i budete dio promjene.

Vezane objave
Cazin Vijesti

Centar za kulturu i turizam postavlja solarne klupe

1 Minute čitanja
Centar za kulturu i turizam Cazin najavio je realizaciju dva nova projekta. Zahvaljujući uspješnoj aplikaciji za sredstva iz ekoloških naknada Centar će…
KulturaCazin Vijesti

Zimska pričaonica u Gradskoj biblioteci

1 Minute čitanja
Tradicionalnu aktivnost Gradske biblioteke Cazin u vrijeme školskih raspusta organiziramo i ove godine. Našim mališanima koji vole priču i igru preporučujemo nekoliko…
Cazin Vijesti

Vraća se konjički sport u Cazin, formiran Konjički klub

1 Minute čitanja
Zahvaljujući grupi entuzijasta i ljubitelja konja, u Cazin se vraća konjički sport.  Formiran je Konjički klub, kupljena tri kvalitetna grla, sa Konjičkim…