Cazin Vijesti

VIDEO Nakon zatvaranja GP Hadžin Potok građani ogorčeni

1 Minute čitanja
zatvoren granični prijelaz Hadžin potok

‘Ovo je politička poruka cijeloj Krajini’

Mustafa Ružnić – Premijer USK-a

Lokalne vlasti Unsko-sanskog kantona traže da im se dodijele tri nova granična prijelaza kako bi se izbjegle duge kolone i višesatna čekanja na postojećim prijelazima. Ova inicijativa dolazi kao odgovor na nedavnu odluku da se međunarodni putnički saobraćaj preko graničnog prelaza Bogovolja – Hadžin Potok više ne dozvoljava, osim lokalnim stanovnicima koji posjeduju posebne propusnice.

Odluka je izazvala oštre reakcije u Unsko-sanskom kantonu, a premijer kantona Mustafa Ružnić je pisao Vijeću ministara Bosne i Hercegovine izražavajući nezadovoljstvo i tvrdeći da odluka nema jasne kriterije i može imati negativne efekte. Gradonačelnik Cazina, Nermin Ogrešević, također je izrazio svoju zabrinutost, ističući da Unsko-sanski kanton ima najveći broj ljudi koji žive u dijaspori i da je granični prijelaz Bogovolja – Hadžin Potok bio važan za putnike u ljetnim mjesecima.

Premijer Ružnić ističe da odluka ima politički kontekst i naglašava da postoji potreba za otvaranjem novih graničnih prijelaza kako bi se rasterećili postojeći i olakšalo putovanje građanima. Granični prijelaz Maljevac već je poznat po dugim čekanjima, a sa zatvaranjem još jednog prijelaza, strahuje se da će situacija biti još teža.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Preporučujemo link granični prijelazi kamere

“Sama poruka da jedan granični prijelaz koji je u Krajini bio spas za sve nas kada su ogromne gužve. Samo trebaju svi doći na GP Maljevac ili GP Izačić šta se dešava od petka do ponedjeljka. To što se u međuvremenu novi prijelazi otvaraju je politička poruka cijeloj Krajini”, kaže Ružnić.

Lokalne vlasti Unsko-sanskog kantona sada zahtijevaju otvaranje tri nova granična prijelaza kako bi se smanjile gužve i osiguralo brže kretanje putnika. U protivnom, duge kolone i višesatna čekanja će i dalje biti uobičajena pojava kao i do sada.

YouTube video
Vezane objave
Cazin Vijesti

Potvrđena optužnica protiv Admira Hadžipašića

3 Minute čitanja
POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV ADMIRA HADŽIPAŠIĆA, GORANA LALOVIĆA, VISOKE MEĐUNARODNE ŠKOLE CAZIN i drugih u predmetu kodnog naziva „PERO“ – ORGANIZIRANI KRIMINAL U…
Cazin Vijesti

Granični prijelaz Hadžin Potok više neće biti granica za međunarodni promet putnika

1 Minute čitanja
Hrvatska granična policija nam je potvrdila, a HAK je na svojim stranicama objavio promjene na nekim graničnim prijelazima. Dakle radi se o…
Cazin Vijesti

Centar za kulturu i turizam postavlja solarne klupe

1 Minute čitanja
Centar za kulturu i turizam Cazin najavio je realizaciju dva nova projekta. Zahvaljujući uspješnoj aplikaciji za sredstva iz ekoloških naknada Centar će…