Hrana

Starinsko jelo naših nana: Napravite kadun butiće za iftar ili sehur

1 Minute čitanja
kadun butici iftar

Kažu da su kadin butići jelo porijeklom iz Pakistana, ali naše nane su ovo pripremale – pa su sigurno prenijele i na naše generacije.

Od ovog jela će zamirisati cijela kuća, jednostavno se priprema, ali će vam trebati malo više vremena – pa računajte i na to.

Intezivan ukus sosa od paradajza daje poseban okus ovom jelu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Za kadin butiće će vam trebati oko 500 grama mljevenog junećeg mesa, 50 grama riže, glavica luka, malo bijelog luka, so i biber. Sos se posebno pravi.

Možete ih napraviti za iftar, a ako ostane (u što sumnjamo) iskoristite i za sehur.

radiosarajevo.ba

Vezane objave
Hrana

Ovo su najčešće greške: Tri razloga zašto se zimnica brže kvari

1 Minute čitanja
U većini domaćinstava već se uveliko priprema zimnica po dobro poznatoj recepturi, no ipak često se desi da se ona pokvari. Ovo…
Hrana

Salata sa povrćem i tjesteninom

1 Minute čitanja
Osvježavajuća salata sa povrćem i tjesteninom. Sastojci: (za 2 osobe) TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA – 100 g tjestenine, spiralne – sol…
Hrana

Savjeti: Hrana koju ne treba podgrijavati

2 Minute čitanja
Koja je to hrana koju ne treba podgrijavati i zašto je to tako saznajte u nastavku! Brojne obaveze i brz život razlog…