Regija

Građani Srbije sutra biraju predsjednika

1 Minute čitanja
izbori u srbiji

Građani Srbije u nedjelju izlaze na birališta kako bi izaberali predsjednika Republike, novi saziv parlamenta i lokalnu vlast u 14 samouprava, uključujući i glavni grad.

Istraživanja javnog mišljenja ukazuju na vrlo izvjesnu pobjedu vladajuće koalicije i njenog predsjedničkog kandidata, aktualnog predsjednika države, Aleksandra Vučića, pišu srbijanski mediji.

Vučiću bi ovo bio drugi uzastopni predsjednički mandat, a njegovim ‘Naprednjacima’ (SNS), početak jedanaeste godine vlasti, od izborne pobjede 2012. godine.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U utrci na predsjedničkim izborima je ukupno osmero kandidata, među kojima su tri žene.

Najozbiljniji Vučićev protukandidat je nekadašnji načelnik Glavnog stožera Vojske Srbije Zdravko Ponoš, predstavnik koalicije Ujedinjeni za pobjedu Srbije, koji je po anketama na nekih 19 posto glasova.

Na ukupno 8.255 biračkih mjesta, pravo glasa na predsjedničkim i parlamentarnim izborima ima 6.501.689 građana Srbije.

Uz birališta u Srbiji, u inozemstvu će biti otvoreno 77 biračkih mjesta, u 34 države, na kojima će moći da se izjasni 39.777 državljana Srbije koji su se prijavili za glasanje.

Republičko izborno povjerenstvo trebalo bi službene rezultate objaviti najkasnije do 7. travnja u 20.00 sati.

fena

Vezane objave
Regija

EU odgodila uvođenje ETIAS sistema

3 Minute čitanja
Mjesecima najavljivan, sistem za informacije o putovanjima i odobravanjem putovanja u zemlje EU, neće još zaživjeti. Prvi rok koji je bio postavljen…
Regija

Vučić sazvao sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost za 19 sati

1 Minute čitanja
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost za 19 sati. Vučić će predsjedavati sjednicom koja će se održati…
Regija

Hrvatska: Najviše dozvola za rad izdano državljanima BiH

1 Minute čitanja
Najviše dozvola za boravak i rad u Hrvatskoj ove godine je izdano državljanima BiH, podaci su Ministarstva unutarnjih poslova RH.Od ukupno 86.032…