Regija

Građani Srbije sutra biraju predsjednika

1 Minute čitanja
izbori u srbiji

Građani Srbije u nedjelju izlaze na birališta kako bi izaberali predsjednika Republike, novi saziv parlamenta i lokalnu vlast u 14 samouprava, uključujući i glavni grad.

Istraživanja javnog mišljenja ukazuju na vrlo izvjesnu pobjedu vladajuće koalicije i njenog predsjedničkog kandidata, aktualnog predsjednika države, Aleksandra Vučića, pišu srbijanski mediji.

Vučiću bi ovo bio drugi uzastopni predsjednički mandat, a njegovim ‘Naprednjacima’ (SNS), početak jedanaeste godine vlasti, od izborne pobjede 2012. godine.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U utrci na predsjedničkim izborima je ukupno osmero kandidata, među kojima su tri žene.

Najozbiljniji Vučićev protukandidat je nekadašnji načelnik Glavnog stožera Vojske Srbije Zdravko Ponoš, predstavnik koalicije Ujedinjeni za pobjedu Srbije, koji je po anketama na nekih 19 posto glasova.

Na ukupno 8.255 biračkih mjesta, pravo glasa na predsjedničkim i parlamentarnim izborima ima 6.501.689 građana Srbije.

Uz birališta u Srbiji, u inozemstvu će biti otvoreno 77 biračkih mjesta, u 34 države, na kojima će moći da se izjasni 39.777 državljana Srbije koji su se prijavili za glasanje.

Republičko izborno povjerenstvo trebalo bi službene rezultate objaviti najkasnije do 7. travnja u 20.00 sati.

fena

Vezane objave
Regija

Grom udario ribara i nanio mu teške opekotine

1 Minute čitanja
Na Dunavu kod Kladova, u Srbiji, došlo je do nesreće, kada je usljed nevremena grom udario 41-godišnjeg ribara i nanio mu opekotine…
Regija

Izdato upozorenje za vremenske neprilike u Crnoj Gori, moguće poplave

1 Minute čitanja
Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) Crne Gore izdao je upozorenje na loše vremenske prilike danas i sutra. Iz ZHMS-a upozoravaju na…
Regija

OPSADNO STANJE U KARLOVCU Pucano iz automatskog oružja, IMA MRTVIH

2 Minute čitanja
Jedan ubijeni muškarac te jedna ozlijeđena osoba epilog je večerašnje opsade na Lemić Brdu u Karlovcu kad je u sumanuti oružani pohod…