Regija

Građani Srbije sutra biraju predsjednika

1 Minute čitanja
izbori u srbiji

Građani Srbije u nedjelju izlaze na birališta kako bi izaberali predsjednika Republike, novi saziv parlamenta i lokalnu vlast u 14 samouprava, uključujući i glavni grad.

Istraživanja javnog mišljenja ukazuju na vrlo izvjesnu pobjedu vladajuće koalicije i njenog predsjedničkog kandidata, aktualnog predsjednika države, Aleksandra Vučića, pišu srbijanski mediji.

Vučiću bi ovo bio drugi uzastopni predsjednički mandat, a njegovim ‘Naprednjacima’ (SNS), početak jedanaeste godine vlasti, od izborne pobjede 2012. godine.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U utrci na predsjedničkim izborima je ukupno osmero kandidata, među kojima su tri žene.

Najozbiljniji Vučićev protukandidat je nekadašnji načelnik Glavnog stožera Vojske Srbije Zdravko Ponoš, predstavnik koalicije Ujedinjeni za pobjedu Srbije, koji je po anketama na nekih 19 posto glasova.

Na ukupno 8.255 biračkih mjesta, pravo glasa na predsjedničkim i parlamentarnim izborima ima 6.501.689 građana Srbije.

Uz birališta u Srbiji, u inozemstvu će biti otvoreno 77 biračkih mjesta, u 34 države, na kojima će moći da se izjasni 39.777 državljana Srbije koji su se prijavili za glasanje.

Republičko izborno povjerenstvo trebalo bi službene rezultate objaviti najkasnije do 7. travnja u 20.00 sati.

fena

Vezane objave
Regija

Prohodnost cesta HAK i BIHAMK 24.9.2023

10 Minute čitanja
HAK Izvještaj ažurirano 24.9.2023. 13:59 Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su: Samo za osobna vozila otvoreni su: Zabrana je prometa za…
Regija

Spriječen pokušaj nezakonitog prijenosa gotovine preko granice

1 Minute čitanja
Na graničnom prijelazu Slavonski Brod ovlašteni carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod spriječili pokušaj nezakonitog prijenosa 38.000…
Regija

Izvještaj o stanju na cestama i graničnim prijelazima

3 Minute čitanja
Izvještaj HAK 3.8.2023. 17:58 Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, autocestama u smjeru mora i unutrašnjosti, cestama u priobalju, povremeno…