Magazin

Srpski glumac o Ukrajini: To je tiranija prema poznatima, mi odmah moramo imati stav

1 Minute čitanja
milos bikovic

SRPSKI glumac Miloš Biković, koji živi na relaciji Srbija – Rusija, osvrnuo se na aktualni sukob Rusije i Ukrajine.

Zvijezda serijala Južni vetar, čiji je drugi nastavak Ubrzanje u prvom vikendu prikazivanja u Hrvatskoj pogledalo rekordnih 46.263 gledaoca, gostovao je u emisiji Oko te se dotakao i rata u Ukrajini. Biković je u Rusiji velika zvijezda, glumio je i u Slugi, najgledanijem ruskom filmu svih vremena, a nedavno se vratio iz Kalinjingrada u Beograd. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“To je tiranija prema javnim i poznatim osobama koje moraju, i to odmah se moraju zauzeti, ne mogu razmišljati, sačekati, nego odmah po svakom pitanju koje je goruće i koje je nametnuto zauzeti stav”, rekao je Biković. 

Dodaje da se u takvim situacijama kada javna osoba ne zauzme stav vadi iz konteksta kulture i umjetnosti i stavlja u kontekst dnevnopolitičkih borbi i podjela. Kazao je i da je nekoliko puta bio u Ukrajini, a u Odesi je snimao svoj prvi ruski film.

“Doživljavam osobno to što se događa, kao i mnogi moji prijatelji tamo, a mi kao narod imamo u svom iskustvu i u svojim sjećanjima ne jedan sukob i znamo koliko je to bolno i teško, premda niste direktno u opasnosti ili netko vaš ili netko koga poznajete, ili netko koga poznaje netko koga vi poznajete. Dovoljno je da se to na vas nekako reflektira”, rekao je.

Pričajući o Rusiji, Biković je rekao da su ga tamo prihvatili kao jednog od njih te da se nada da će se situacija smiriti kako bi se mogao ostvariti i njegov planirani put u Moskvu.

“Prihvatila me i publika, kao i društvo i zaista sam se osjećao kao kod kuće. Mislim da je situacija sukoba i neke podjele – neodrživa. Mislim da je kultura jedino što preživljava. Sistemi i vođe i ratovi prolaze, a kultura ostaje”, zaključio je glumac.

izvor:index.hr

Vezane objave
Magazin

Indexi i prijatelji obilježavaju 60. godina u Sarajevu

1 Minute čitanja
Koncertni spektakl “INDEXI I PRIJATELJI“ hommage je kultnom sarajevskom bendu INDEXI. Povodom 60. godišnjice od osnivanja benda tvrtka MUSIC TIME organizirat će…
Magazin

Sting u Sarajevo dovodi svjetsku video i audio produkciju za koncert

1 Minute čitanja
Ušli smo u sedmicu dugo očekivanog koncerta Stinga u Sarajevu, koji će se održati u nedjelju, 02. oktobra u Zetri. Kako bi publici…
Magazin

Zenica se sprema za spektakl: Bajaga dolazi 27. decembra

1 Minute čitanja
Zenica će krajem godine biti mjesto dešavanja istinskog muzičkog spektakla. Kako „Avaz“ saznaje, u Areni će biti održan veliki koncert Bajage i njegovih Instruktora….