Svijet

DHL prekinuo sve isporuke prema Rusiji i Bjelorusiji

1 Minute čitanja
DHL

Svjetski lider u logistici sa sjedištem u Njemačkoj, DHL, prekinuo je isporuke prema Rusiji i Bjelorusiji nakon invazije ruske vojske na Ukrajinu.

– Naše usluge u pravcu Rusije i Bjelorusije su prekinute, što je razlog da također ne prihvatamo isporuke iz tih zemalja do daljnjeg – saopćio je DHL.

U saopćenju, koje prenosi ukrajinska novinska agencija Ukinform, navodi se da kompanija pomno prati situaciju i da će obavijestiti svoje klijente o bilo kakvim novim dešavanjima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ukrinform podsjeća da je ruski predsjednik Vladimir Putin 24. februara objavio rat Ukrajini i pokrenuo je sveobuhvatnu invaziju protiv te zemlje. Ruski vojnici granatiraju i uništavaju ključnu infrastrukturu zemlje, masovno napadajući stambene kvartove ukrajinskih gradova i mjesta, koristeći artiljeriju, višecijevne bacače raketa i balističke projektile.

Ratno stanje je uvedeno u zemlji i proglašena je opća mobilizacija.

Ukrajina je podnijela tužbu protiv Rusije u UN-ovom Međunarodnom krivičnom sudu (ICC) sa sjedištem u Den Haagu.

Biznis.ba / FENA

Vezane objave
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…
Svijet

Snažan zemljotres pogodio Tursku: Srušen minaret na jednoj džamiji, ima i povrijeđenih

1 Minute čitanja
Snažan zemljotres jačine 4.9 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu tursku provinciju Izmir. Prema podacima zvaničnika, dvije osobe su povrijeđene. Gradonačelnik Izmira saopćio…
Svijet

Zimsko računanje vremena 2022: Kada pomičemo sat?

3 Minute čitanja
Zimsko računanje vremena počinje s 29. na 30. oktobar (u noći na nedjelju), kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unatrag….