Svijet

Putin dao rok od dva dana da mu donesu spisak zemalja koje su Rusiji uvele sankcije

1 Minute čitanja
vladimir putin 1

Kremlj je jučer priopćio rekao da se Zapad ponaša poput razbojnika, no da je Rusija daleko od toga da bude izolirana jer je svijet mnogo veći od Sjedinjenih Država i Europe.

Vladimir Putin zatražio je od ruskih ministara da mu sastave popis zemalja koje su uvele sankcije Rusiji, njenim tvrtkama, organizacijama i pojedincima. “Imate dva dana za to!” jasno im je poručio.
Podsjetimo, među zemljama koje su uvele sankcije Rusiji je i Hrvatska, piše Index.hr. A do uvođenja sankcije je dovela velika ruska invazija na Ukrajinu.


Sankcije su već počele utjecati na životni standard u Rusiji. Trideset i dvije zemlje zatvorile su svoj zračni prostor za zrakoplove registrirane u Rusiji ili koji pripadaju ruskoj vladi i njezinim građanima.
Prema JP Morgan Chaseu, napad na Ukrajinu mogao bi dovesti do kolapsa ruskog gospodarstva poput onog iz 1998. godine. Kremlj je jučer priopćio rekao da se Zapad ponaša poput razbojnika, no da je Rusija daleko od toga da bude izolirana jer je svijet mnogo veći od Sjedinjenih Država i Europe. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da se Zapad angažirao u “ekonomskom razbojništvu” protiv Rusije i da će Moskva na to odgovoriti.
Nije precizirao kakav će odgovor biti no rekao je da će to biti u skladu s ruskim interesima. “To ne znači da je Rusija izolirana”, rekao je Peskov novinarima.
“Svijet je prevelik da bi Europa i Amerika mogle izolirati zemlju, pogotovu zemlju veliku kao Rusija. U svijetu ima još mnogo zemalja”, dodao je. Ako SAD nametne sankcije na ruski izvoz energije, to bi znatno potreslo energetska tržišta, rekao je Peskov.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Vezane objave
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…
Svijet

Snažan zemljotres pogodio Tursku: Srušen minaret na jednoj džamiji, ima i povrijeđenih

1 Minute čitanja
Snažan zemljotres jačine 4.9 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu tursku provinciju Izmir. Prema podacima zvaničnika, dvije osobe su povrijeđene. Gradonačelnik Izmira saopćio…
Svijet

Zimsko računanje vremena 2022: Kada pomičemo sat?

3 Minute čitanja
Zimsko računanje vremena počinje s 29. na 30. oktobar (u noći na nedjelju), kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unatrag….