Svijet

Putin dao rok od dva dana da mu donesu spisak zemalja koje su Rusiji uvele sankcije

1 Minute čitanja
vladimir putin 1

naša stranka usk kandidati

Kremlj je jučer priopćio rekao da se Zapad ponaša poput razbojnika, no da je Rusija daleko od toga da bude izolirana jer je svijet mnogo veći od Sjedinjenih Država i Europe.

Vladimir Putin zatražio je od ruskih ministara da mu sastave popis zemalja koje su uvele sankcije Rusiji, njenim tvrtkama, organizacijama i pojedincima. “Imate dva dana za to!” jasno im je poručio.
Podsjetimo, među zemljama koje su uvele sankcije Rusiji je i Hrvatska, piše Index.hr. A do uvođenja sankcije je dovela velika ruska invazija na Ukrajinu.


Sankcije su već počele utjecati na životni standard u Rusiji. Trideset i dvije zemlje zatvorile su svoj zračni prostor za zrakoplove registrirane u Rusiji ili koji pripadaju ruskoj vladi i njezinim građanima.
Prema JP Morgan Chaseu, napad na Ukrajinu mogao bi dovesti do kolapsa ruskog gospodarstva poput onog iz 1998. godine. Kremlj je jučer priopćio rekao da se Zapad ponaša poput razbojnika, no da je Rusija daleko od toga da bude izolirana jer je svijet mnogo veći od Sjedinjenih Država i Europe. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da se Zapad angažirao u “ekonomskom razbojništvu” protiv Rusije i da će Moskva na to odgovoriti.
Nije precizirao kakav će odgovor biti no rekao je da će to biti u skladu s ruskim interesima. “To ne znači da je Rusija izolirana”, rekao je Peskov novinarima.
“Svijet je prevelik da bi Europa i Amerika mogle izolirati zemlju, pogotovu zemlju veliku kao Rusija. U svijetu ima još mnogo zemalja”, dodao je. Ako SAD nametne sankcije na ruski izvoz energije, to bi znatno potreslo energetska tržišta, rekao je Peskov.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Vezane objave
Svijet

Pogledajte snimak "spašavanja Zemlje": NASA zabila letjelicu u asteroid, čovječanstvo ušlo u novo doba

1 Minute čitanja
NASA je kasno sinoć uspješno zabila letjelicu DART u asteroid.  Bila je to historijska misija s obzirom na to da se radilo…
Svijet

DANAS JE PRVI DAN JESENI

2 Minute čitanja
Godišnja doba su razdoblja koju obilježavaju promjene vremena i količine dnevne svjetlosti. Na Zemlji su godišnja doba rezultat Zemljine orbite oko Sunca…
Svijet

Putin je gotov!

3 Minute čitanja
Dok budete čitali ovaj članak, on će vjerojatno biti zastario, takva je brzina napredovanja ukrajinskih oružanih snaga. Posljednja 72 sata ratovanja u…