Svijet

Putin dao rok od dva dana da mu donesu spisak zemalja koje su Rusiji uvele sankcije

1 Minute čitanja
vladimir putin 1

Kremlj je jučer priopćio rekao da se Zapad ponaša poput razbojnika, no da je Rusija daleko od toga da bude izolirana jer je svijet mnogo veći od Sjedinjenih Država i Europe.

Vladimir Putin zatražio je od ruskih ministara da mu sastave popis zemalja koje su uvele sankcije Rusiji, njenim tvrtkama, organizacijama i pojedincima. “Imate dva dana za to!” jasno im je poručio.
Podsjetimo, među zemljama koje su uvele sankcije Rusiji je i Hrvatska, piše Index.hr. A do uvođenja sankcije je dovela velika ruska invazija na Ukrajinu.


Sankcije su već počele utjecati na životni standard u Rusiji. Trideset i dvije zemlje zatvorile su svoj zračni prostor za zrakoplove registrirane u Rusiji ili koji pripadaju ruskoj vladi i njezinim građanima.
Prema JP Morgan Chaseu, napad na Ukrajinu mogao bi dovesti do kolapsa ruskog gospodarstva poput onog iz 1998. godine. Kremlj je jučer priopćio rekao da se Zapad ponaša poput razbojnika, no da je Rusija daleko od toga da bude izolirana jer je svijet mnogo veći od Sjedinjenih Država i Europe. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da se Zapad angažirao u “ekonomskom razbojništvu” protiv Rusije i da će Moskva na to odgovoriti.
Nije precizirao kakav će odgovor biti no rekao je da će to biti u skladu s ruskim interesima. “To ne znači da je Rusija izolirana”, rekao je Peskov novinarima.
“Svijet je prevelik da bi Europa i Amerika mogle izolirati zemlju, pogotovu zemlju veliku kao Rusija. U svijetu ima još mnogo zemalja”, dodao je. Ako SAD nametne sankcije na ruski izvoz energije, to bi znatno potreslo energetska tržišta, rekao je Peskov.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Vezane objave
Svijet

Japan izgubio prvo mjesto na rangiranju najmoćnijih pasoša u svijetu

4 Minute čitanja
Prema najnovijem izvještaju Henley rangiranja najmoćnijih pasoša u svijetu, Japan je izgubio svoju poziciju na vrhu liste. Nakon dugogodišnjeg vladanja kao vodeći,…
Svijet

Tim iz BiH spasio muškarca ispod ruševina u Hatayu

1 Minute čitanja
Spasilački timovi s područja Bosne i Hercegovine nastavljaju uspješno izvlačiti preživjele nakon zemljotresa na jugu Turkiye, a danas su, šest dana od…
Svijet

Bh. državljanin stradao u zemljotresu!

1 Minute čitanja
Državljanin BiH Angel Peševski stradao je pod ruševinama u turskom gradu Malatiji, a tijelo je pronađeno danas.  Podsjećamo, Peševski se nalazio ispod…