Magazin

Rusi pokreću svoju verziju Instagrama, zvat će se Rossgram

1 Minute čitanja
rossgram

Ruski tehnološki preduzetnici spremni su da pokrenu svoju aplikaciju za dijeljenje fotografija kako bi pomogli da se ispuni praznina koju je ostavio popularni Instagram.

Nova usluga će se zvati “Rossgram“, a bit će pokrenuta 28. marta i imaće dodatne funkcije kao što su i javno finansiranje i plaćeni pristup sadržaju.

“Naši partneri i programeri su već bili spremni za ovakav razvoj događaja i odlučili smo ne propustiti priliku da stvorimo ruski pandan popularnoj mreži koju toliko vole naši sunarodnici”, istakao je direktor za odnose sa javnošću ove inicijative, Aleksandar Zabov.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Prema fotografijama koje je podijelio Zabov, Rossgram će izgledati skoro potpuno isto kao Instagram, a na sajtu ga čak i nazivaju “ruski instagram”.

Ruske vlasti su nedavno blokirale Instagram u potpunosti u zemlji, a to je izazvalo burne reakcije influensera i korisnika.

Rusko regulatorno tijelo za komunikacije je blokiralo pristup Metinim platformama zbog toga što, kako navode, ova kompanija toleriše pozive na nasilje nad Rusima i ruskim vojnim osobljem.

Meta je na ovo odgovorila rekavši da je ovo samo privremena promjena u politici govora mržnje i da se odnosi na Ukrajinu tek nakon ruske invazije. Oni dodaju da bi bilo pogrešno da sprečavaju Ukrajince da iskazuju svoj otpor i bijes prema invazijskim vojnim snagama.

Rusija, koja je već zabranila Facebook, pokrenula je i krivičnu istragu protiv Mete, a tužioci su zatražili da se tehnološki gigant proglasi ekstremističkom organizacijom. Slučaj bi uskoro trebalo da se nađe pred sudom, piše N1

Vezane objave
Magazin

Sting u Sarajevo dovodi svjetsku video i audio produkciju za koncert

1 Minute čitanja
Ušli smo u sedmicu dugo očekivanog koncerta Stinga u Sarajevu, koji će se održati u nedjelju, 02. oktobra u Zetri. Kako bi publici…
Magazin

Zenica se sprema za spektakl: Bajaga dolazi 27. decembra

1 Minute čitanja
Zenica će krajem godine biti mjesto dešavanja istinskog muzičkog spektakla. Kako „Avaz“ saznaje, u Areni će biti održan veliki koncert Bajage i njegovih Instruktora….
Magazin

Amy Winehouse: Danas bi proslavila 39. rođendan

1 Minute čitanja
Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse) bila je britanska pjevačica i tekstopisac poznata po svojim jakim vokalima i muzičkim žanrovima. Borba Ejmi sa zloupotrebom…