Magazin

Rusi pokreću svoju verziju Instagrama, zvat će se Rossgram

1 Minute čitanja
rossgram

Ruski tehnološki preduzetnici spremni su da pokrenu svoju aplikaciju za dijeljenje fotografija kako bi pomogli da se ispuni praznina koju je ostavio popularni Instagram.

Nova usluga će se zvati “Rossgram“, a bit će pokrenuta 28. marta i imaće dodatne funkcije kao što su i javno finansiranje i plaćeni pristup sadržaju.

“Naši partneri i programeri su već bili spremni za ovakav razvoj događaja i odlučili smo ne propustiti priliku da stvorimo ruski pandan popularnoj mreži koju toliko vole naši sunarodnici”, istakao je direktor za odnose sa javnošću ove inicijative, Aleksandar Zabov.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Prema fotografijama koje je podijelio Zabov, Rossgram će izgledati skoro potpuno isto kao Instagram, a na sajtu ga čak i nazivaju “ruski instagram”.

Ruske vlasti su nedavno blokirale Instagram u potpunosti u zemlji, a to je izazvalo burne reakcije influensera i korisnika.

Rusko regulatorno tijelo za komunikacije je blokiralo pristup Metinim platformama zbog toga što, kako navode, ova kompanija toleriše pozive na nasilje nad Rusima i ruskim vojnim osobljem.

Meta je na ovo odgovorila rekavši da je ovo samo privremena promjena u politici govora mržnje i da se odnosi na Ukrajinu tek nakon ruske invazije. Oni dodaju da bi bilo pogrešno da sprečavaju Ukrajince da iskazuju svoj otpor i bijes prema invazijskim vojnim snagama.

Rusija, koja je već zabranila Facebook, pokrenula je i krivičnu istragu protiv Mete, a tužioci su zatražili da se tehnološki gigant proglasi ekstremističkom organizacijom. Slučaj bi uskoro trebalo da se nađe pred sudom, piše N1

Vezane objave
Magazin

Moć broja 4 u numerologiji

1 Minute čitanja
U svijetu numerologije, svaki broj nosi svoju jedinstvenu vibraciju i simbolizam. Broj 4 je jedan od tih ključnih brojeva koji oblikuje temelje…
Magazin

Ima li namještanja u „Zvezdama Granda“

2 Minute čitanja
Sarajlija Meris Karamustafić za Beograd je krenuo s nadom da će proći dalje U subotnjem izdanju emisije „Zvezde Granda“ u treći krug…
Magazin

U 61 godini života preminuo Masimo Savić

1 Minute čitanja
PREMINUO je Massimo Savić, objavila je njegova obitelj. Imao je 60 godina. “Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas…