EvropaVijesti BiH

 Rat koji Putin namjerava da započne preko Milorada Dodika u Bosni i Hercegovini radi odvlačenja pažnje od Ukrajine?

1 Minute čitanja
NENAD CANAK

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je slovo “Z”, kojim ruska vojska obilkežava svoja vojna vozila, “fašistička svastika za 21. vijek”, prenosi Beta.

“Z je fašistička svastika za 21. vijek. Ostat će zapamćena kao simbol zla i razaranja a Putin kao zločinac koji je uspio da blistavu antifašističku istoriju Rusije i desetine miliona žrtava koje je SSSR podnio u borbi protiv fašizma gurne u krvavo blato od koga se generacijama neće izvući”, rekao je Čanak za Autonomiju.

Dodao je da Srbija mora hitno da preduzme akcije na “demontiranju Putinove agenturne mreže” u Srbiji, jer ako ne može da se suprostavi stranim agenturama i navijačkim grupama, “to znači da država više ne postoji, a na to nijedan patriota ne može pristati”.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“Srbija to mora da učini, ukoliko ne želi da bude uvučena u rat koji Putin namjerava da započne preko Milorada Dodika u Bosni i Hercegovini radi odvlačenja pažnje od Ukrajine”, kazao je Čanak.

Dodao je da Zapad mora biti svjestan da “povlačenje za nos” Srbije i BiH u vezi prijema ovih država u EU sada može da skupo košta istu tu Evropsku uniju kada se takozvani ruski humanitarni centar u Nišu “pretvori u poligon za lansirne rampe Putinovih projektila okrenutih ka evropskim gradovima”.

“Zato je odbrana Ukrajine, odbrana mira u Evropi. A neučestvovanje u toj odbrani je saučesništvo sa nuklearnim terorizmom oličenim u Vladimiru Putinu koji svoju KGB karijeru očigledno želi da završi uhapsivši čitav evropski kontinent”, ocijenio je Čanak.

Vezane objave
Vijesti BiH

Danas zatvoren granični prelaz Gradina

1 Minute čitanja
Na nekoliko graničnih prelaza, jutros su uočena duga zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Kako BIHAMK navodi, radi se o prelazima…
Vijesti BiH

Velike gužve na granicama, na ovim graničnim prijelazima se najviše čeka

1 Minute čitanja
Duga su zadržavanja u oba smjera na graničnim prijelazima Gradina i GP Bosanska Gradiška, dok je na graničnim prijelazima: GP Izačić, GP…
Vijesti BiH

Očekivani "haos" na graničnim prijelazima

1 Minute čitanja
Na graničnim prijelazima duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na prijelazu Bosanska Gradiška/Stara Gradiška automobili na ulazu…