EvropaVijesti BiH

 Rat koji Putin namjerava da započne preko Milorada Dodika u Bosni i Hercegovini radi odvlačenja pažnje od Ukrajine?

1 Minute čitanja
NENAD CANAK

naša stranka usk kandidati

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je slovo “Z”, kojim ruska vojska obilkežava svoja vojna vozila, “fašistička svastika za 21. vijek”, prenosi Beta.

“Z je fašistička svastika za 21. vijek. Ostat će zapamćena kao simbol zla i razaranja a Putin kao zločinac koji je uspio da blistavu antifašističku istoriju Rusije i desetine miliona žrtava koje je SSSR podnio u borbi protiv fašizma gurne u krvavo blato od koga se generacijama neće izvući”, rekao je Čanak za Autonomiju.

Dodao je da Srbija mora hitno da preduzme akcije na “demontiranju Putinove agenturne mreže” u Srbiji, jer ako ne može da se suprostavi stranim agenturama i navijačkim grupama, “to znači da država više ne postoji, a na to nijedan patriota ne može pristati”.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“Srbija to mora da učini, ukoliko ne želi da bude uvučena u rat koji Putin namjerava da započne preko Milorada Dodika u Bosni i Hercegovini radi odvlačenja pažnje od Ukrajine”, kazao je Čanak.

Dodao je da Zapad mora biti svjestan da “povlačenje za nos” Srbije i BiH u vezi prijema ovih država u EU sada može da skupo košta istu tu Evropsku uniju kada se takozvani ruski humanitarni centar u Nišu “pretvori u poligon za lansirne rampe Putinovih projektila okrenutih ka evropskim gradovima”.

“Zato je odbrana Ukrajine, odbrana mira u Evropi. A neučestvovanje u toj odbrani je saučesništvo sa nuklearnim terorizmom oličenim u Vladimiru Putinu koji svoju KGB karijeru očigledno želi da završi uhapsivši čitav evropski kontinent”, ocijenio je Čanak.

Vezane objave
Vijesti BiH

Na crnoj listi SAD-a i tužiteljica Diana Kajmaković

2 Minute čitanja
U skladu sa Izvršnom uredbom 14033, danas je Ured za kontrolu imovine stranaca (OFAC) Ministarstva finansija SAD-a na listu uvrstio Dianu Kajmaković,…
Vijesti BiH

Konferencija “Dani osiguranja u BiH” 2022

1 Minute čitanja
Konferencija “Dani osiguranja u BiH” održava se 29. i 30. septembra u Sarajevu. Organizator ovog prestižnog događaja Udruženje društava za osiguranje u…
Vijesti BiH

Prijeti li nam nestašica pšenice

2 Minute čitanja
Hoće li biti dovoljno pšenice na domaćem tržištu u posljednje vrijeme je pitanje svih pitanja. Dok mlinari i pekari nade polažu u…