Biznis

Prodaje se imovina SFRJ giganta: Mnogi su imali njihov proizvod

1 Minute čitanja
usisiviac sfrj

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika zakazala je prodaju pravnog lica “Sloboda aparati” iz Čačka.
Bivša fabrika bit će ponuđena 25. maja ove godine, po početnoj cijeni od 126,3 miliona dinara (oko milion eura), što je pola procijenjene vrijednosti.

Na prodaju je oglašena pokretna i nepokretna imovina, tj. 15 objekata u Čačku, oprema i zalihe na lokaciji Ljubić, kao i vozila i potraživanja po osnovu otkupa 16 stanova u društvenoj svojini.

Ovo je druga prodaja imovine ovog pravnog lica.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Prva je oglašena početkom 2021. godine. Tada je organizovan tender za prodaju imovine u selu Pridvorica, tj. građevinskog zemljišta na nešto manje od 5 hektara, devet zgrada, oprema i zalihe.

Tada je na prodaju oglašeno i 7 imovinskih cjelina, između ostalih i lokal u Novom Sadu, dvosoban stan u Čačku i vozila.

Fabrika “Sloboda Aparati” bankrotirala je prije 4 godine, u aprilu 2018. godine, rješenjem privrednog suda u Čačku.

Bankrot fabrike uređaja za domaćinstvo je proglašeno pošto u tom trenutku niko od ovlaštenih nije podnio prijedlog plana reorganizacije stečajnog dužnika. Proizvodnja u fabrici je zaustavljena još 2005. godine.

Decenijama unazad, maltene sva domaćinstva u bivšoj SFRJ su se koristila uređajima iz ove fabrike. Gotovo mitski status među narodom i dan danas uživa čuveni usisivač “Sloboda-Čačak” ne toliko zbog ljepote dizajna, i sigurno ne zbog buke koju je proizvodio, već zbog njegove izdržljivosti i dugotrajnosti.

Biznisinfo.ba

Vezane objave
Biznis

АLKALOID predstavio rezultate rada za prvi kvartal 2024

3 Minute čitanja
Аlkaloid sa rastom konsolidovanih prodaja od 13%, u vrijednosti od 79,9 miliona eura, konsolidovana neto-dobit od 7,8 miliona eura i sa investicijama…
Biznis

U Bihaću otvorena treća dm prodavnica

2 Minute čitanja
Osluškujući potrebe i želje kupaca najveći drogerijski lanac u BiH dm otvorio je novu prodavnicu u Bihaću. Treća po redu dm prodavnica…
Biznis

Berza plemenitih metala

2 Minute čitanja
Berza plemenitih metala je globalna platforma na kojoj se trguje plemenitim metalima kao što su zlato, srebro i platina. Ovi metali imaju…