Vijesti BiH

Protest mljekara i stočara u Živinicama

1 Minute čitanja
mlijecni proizvodi

U Živinicama su danas mljekari i stočari ponovo izašli na ulice kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog raspodjele novčanih sredstava, a u znak potesta će građanima dijeliti mlijeko.

Oni upozoravaju da domaćoj proizvodnji prijeti gašenje, a građani bi, u slučaju da se to dogodi, na raspolaganju imali samo nekvalitetno uvozno mlijeko u prahu.

Mljekari i stočari su se okupili ispred Gradske uprave u Živinicima u nadi da će im se neko od nadležnih obratiti, a u suprotnom tu će ostati i noćas.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Oni su nezadovoljni raspodjelom 600.000 KM koje je Gradska uprava Živinice dala na korištenje svim poljoprivrednim proizvođačima.

U Živinicama je registrovano 1.800 muznih grla. Zbog toga mljekari i uzgajivači stočnih grla za sebe traže 360.000 KM, odnosno 200 KM po muznom grlu.

Biznisinfo.ba

Vezane objave
Vijesti BiH

Na ovim graničnim prijelazima je danas pojačan promet vozila

1 Minute čitanja
Na graničnim prelazima Gp Maljevac Velika Kladuša i GP Bosanska Gradiška pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine….
Vijesti BiH

Haos na graničnom prelazu!

1 Minute čitanja
Zbog niske temperature upozoravamo na mjestimičnu poledicu na dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, javljaju iz BIHAMK-a….
Vijesti BiH

Građani na udaru: Cijene sve veće,gramaža sve manja...

1 Minute čitanja
Dok su cijene sve veće, posebice hrane i osnovnih namirnica, gramaža proizvoda se smanjuje. Primijetili su to i građani već odavno, dok…