Vijesti BiH

Protest mljekara i stočara u Živinicama

1 Minute čitanja
mlijecni proizvodi

U Živinicama su danas mljekari i stočari ponovo izašli na ulice kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog raspodjele novčanih sredstava, a u znak potesta će građanima dijeliti mlijeko.

Oni upozoravaju da domaćoj proizvodnji prijeti gašenje, a građani bi, u slučaju da se to dogodi, na raspolaganju imali samo nekvalitetno uvozno mlijeko u prahu.

Mljekari i stočari su se okupili ispred Gradske uprave u Živinicima u nadi da će im se neko od nadležnih obratiti, a u suprotnom tu će ostati i noćas.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Oni su nezadovoljni raspodjelom 600.000 KM koje je Gradska uprava Živinice dala na korištenje svim poljoprivrednim proizvođačima.

U Živinicama je registrovano 1.800 muznih grla. Zbog toga mljekari i uzgajivači stočnih grla za sebe traže 360.000 KM, odnosno 200 KM po muznom grlu.

Biznisinfo.ba

Vezane objave
Vijesti BiH

Obavijest o početku isplate dječjeg dodatka

2 Minute čitanja
Federalno ministarstvo rada i socijalne politike povodom upita velikog broja građana o početku isplate dječjeg dodatka po osnovu Zakona o materijalnoj podršci…
Vijesti BiH

Upozorenje: Vrlo obilne oborine, vjetar i snijeg

3 Minute čitanja
Lokalnim vlastima u RS-u naređeno da preduzmu sve preventivne radnje zbog najave obilnih padavina od 16.01. do 20.01.2023.. Predsjednik Vlade Republike Srpske…
Vijesti BiH

Ako putujete izvan BiH, oprez: Na ovom graničnom prijelazu se čeka i po pet sati

1 Minute čitanja
Sudeći prema kamerama Hrvatskih autocesta, na graničnim prijelazima između Hrvatske i Bosne i Hercegovine nastavljaju se velike gužve. Duga su zadržavanja na…