Vijesti BiH

Protest mljekara i stočara u Živinicama

1 Minute čitanja
mlijecni proizvodi

naša stranka usk kandidati

U Živinicama su danas mljekari i stočari ponovo izašli na ulice kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog raspodjele novčanih sredstava, a u znak potesta će građanima dijeliti mlijeko.

Oni upozoravaju da domaćoj proizvodnji prijeti gašenje, a građani bi, u slučaju da se to dogodi, na raspolaganju imali samo nekvalitetno uvozno mlijeko u prahu.

Mljekari i stočari su se okupili ispred Gradske uprave u Živinicima u nadi da će im se neko od nadležnih obratiti, a u suprotnom tu će ostati i noćas.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Oni su nezadovoljni raspodjelom 600.000 KM koje je Gradska uprava Živinice dala na korištenje svim poljoprivrednim proizvođačima.

U Živinicama je registrovano 1.800 muznih grla. Zbog toga mljekari i uzgajivači stočnih grla za sebe traže 360.000 KM, odnosno 200 KM po muznom grlu.

Biznisinfo.ba

Vezane objave
Vijesti BiH

Crveni križ, policija i INZ zajedno rade na povećanju sigurnosti u školama

2 Minute čitanja
Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica inicirao je održavanje stručnog skupa na temu “Povećanje sigurnosti u školama” u okviru kojeg su…
Vijesti BiH

Da li će kompromitovana Diana Kajmaković biti suspendovana i udaljena iz Tužilaštva BiH?

3 Minute čitanja
Nakon što je državna tužiteljica Diana Kajmaković spominjana u Sky aplikaciji, a zatim prebačena u drugi odjel Tužilaštva BiH, danas su uslijedile…
Vijesti BiH

Upitan izvoz voća iz BiH u Rusiju, milionske gubitke zbrajaju voćari i prevoznici

2 Minute čitanja
Voće, prije svega jabuke, čija je berba počela, trenutno stoji u hladnjačama i čeka izvoz u Rusiju, u koju trenutno više od…