Vijesti BiH

Protest mljekara i stočara u Živinicama

1 Minute čitanja
mlijecni proizvodi

U Živinicama su danas mljekari i stočari ponovo izašli na ulice kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog raspodjele novčanih sredstava, a u znak potesta će građanima dijeliti mlijeko.

Oni upozoravaju da domaćoj proizvodnji prijeti gašenje, a građani bi, u slučaju da se to dogodi, na raspolaganju imali samo nekvalitetno uvozno mlijeko u prahu.

Mljekari i stočari su se okupili ispred Gradske uprave u Živinicima u nadi da će im se neko od nadležnih obratiti, a u suprotnom tu će ostati i noćas.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Oni su nezadovoljni raspodjelom 600.000 KM koje je Gradska uprava Živinice dala na korištenje svim poljoprivrednim proizvođačima.

U Živinicama je registrovano 1.800 muznih grla. Zbog toga mljekari i uzgajivači stočnih grla za sebe traže 360.000 KM, odnosno 200 KM po muznom grlu.

Biznisinfo.ba

Vezane objave
Vijesti BiH

Gradiška-Na ulazu u BiH kolona 2,5 km, čeka se satima

1 Minute čitanja
Na Graničnom prelazu Bosanska Gradiška formirala se duga kolona automobila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Prema navodima čitatelja, riječ je o…
Vijesti BiH

Poljoprivrednici odblokirali granični prijelaz u Orašju

1 Minute čitanja
Poljoprivrednici iz Posavskog kantona odlučili su u predvečerje 8. septembra okončali protestni skup nakon cjelodnevne blokade u kojoj su držali Granični prijelaz…
Vijesti BiH

UIO BiH oduzela brendiranu odjeću u iznosu većem od 200.000 KM

1 Minute čitanja
Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi GP Bosanska Gradiška privremeno su oduzeli veću količinu neprijavljenog brendiranog tekstila u iznosu…