Cazin Vijesti

Održana mirna šetnja podrške “Svi smo mi Azur”

1 Minute čitanja
svi smo mi Azur protest 28.10.2022

Danas je u Cazinu sa početkom u 14:00h održana mirna šetnja podrške “Svi smo mi Azur“, za nastradalog Azura Terzića koji se trenutno nalazi na liječenju u Sarajevu. Podsjećamo, Azur je 01/02. 10. 2022 godine u diskoteci Advantage Cazin zadobio teške tjelesne povrede prijeloma kičme.

Neformalna grupa građana, nezadovoljna radom nadležnih institucija na razotkrivanju i sankcionisanju počinioca ovog djela, osnovala je facebook grupu podrške Azuru te pozvala na mirna okupljanja podrške.

Uz transparente “hoćemo pravdu za Azura” “I ja sam Azur”, i mnoge druge, građani grada Cazina su u velikom broju pružili podršku Azuru i njegovoj porodici te im svojim dolaskom dali do znanja da nisu sami u ovom i da ne odustaju jer pravda je ponekad spora ali nije nedostižna.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Svi oni koji nisu iz bilo kojih razloga danas bili na trgu u Cazinu, podsjećamo da se mirna šetnja podrške nastavlja sutra.

SUBOTA (29.10.) u 18:00 – Šetnja za našu djecu: Okupljanje ispred: OŠ CAZIN II šetnja do GIMNAZIJE, a potom i do Cazin City Centra!

Pravda za Azura - poziv na mirne proteste u Cazinu

Nekoliko fotografija sa skupa podrške “I ja sam Azur” 28.10.

svi-smo-mi-Azur-protest-28.10-cazin
svi-smo-mi-Azur-protest-28.10.cazinj
svi-smo-mi-Azur-protest-28.u-cazinu

Prilog RTV Cazin o skupu podrške za Azura

Vezane objave
Cazin Vijesti

Gradonačelnik Cazina i premijer USK se sastali s ocem Azura Terzića

1 Minute čitanja
Gradonačelnik Cazina i premijer USK se sastali s ocem Azura Terzića: “Institucije moraju raditi svoj posao i slučaj stradanja Azura Terzića mora…
Cazin Vijesti

Cazin:Poziv na prezentaciji kreditnih linija Razvojne banke F BiH

1 Minute čitanja
Grad Cazin u saradnji sa Razvojnom bankom Federacije Bosne i Hercegovine organizuje prezentaciju kreditnih linija Razvojne banke F BiH u Gradu Cazinu,…
Cazin Vijesti

Cazin:Od sutra počinje obilježavanje Dana državnosti

1 Minute čitanja
Oduševljenje bosanskim kućama, avlijama i fasadama, likovni umjetnik Amer Hadžić nosi od još ranog djetinjstva. Tako je nastala i njegova zbirka radova pod…
×
Cazin Vijesti

Održani drugi protesti za mladog Azura Terzića "I ja sam Azur"