Cazin Vijesti

Održana mirna šetnja podrške “Svi smo mi Azur”

1 Minute čitanja
svi smo mi Azur protest 28.10.2022

Danas je u Cazinu sa početkom u 14:00h održana mirna šetnja podrške “Svi smo mi Azur“, za nastradalog Azura Terzića koji se trenutno nalazi na liječenju u Sarajevu. Podsjećamo, Azur je 01/02. 10. 2022 godine u diskoteci Advantage Cazin zadobio teške tjelesne povrede prijeloma kičme.

Neformalna grupa građana, nezadovoljna radom nadležnih institucija na razotkrivanju i sankcionisanju počinioca ovog djela, osnovala je facebook grupu podrške Azuru te pozvala na mirna okupljanja podrške.

Uz transparente “hoćemo pravdu za Azura” “I ja sam Azur”, i mnoge druge, građani grada Cazina su u velikom broju pružili podršku Azuru i njegovoj porodici te im svojim dolaskom dali do znanja da nisu sami u ovom i da ne odustaju jer pravda je ponekad spora ali nije nedostižna.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Svi oni koji nisu iz bilo kojih razloga danas bili na trgu u Cazinu, podsjećamo da se mirna šetnja podrške nastavlja sutra.

SUBOTA (29.10.) u 18:00 – Šetnja za našu djecu: Okupljanje ispred: OŠ CAZIN II šetnja do GIMNAZIJE, a potom i do Cazin City Centra!

Pravda za Azura - poziv na mirne proteste u Cazinu

Nekoliko fotografija sa skupa podrške “I ja sam Azur” 28.10.

svi-smo-mi-Azur-protest-28.10-cazin
svi-smo-mi-Azur-protest-28.10.cazinj
svi-smo-mi-Azur-protest-28.u-cazinu

Prilog RTV Cazin o skupu podrške za Azura

Vezane objave
Cazin Vijesti

Centar za kulturu i turizam postavlja solarne klupe

1 Minute čitanja
Centar za kulturu i turizam Cazin najavio je realizaciju dva nova projekta. Zahvaljujući uspješnoj aplikaciji za sredstva iz ekoloških naknada Centar će…
KulturaCazin Vijesti

Zimska pričaonica u Gradskoj biblioteci

1 Minute čitanja
Tradicionalnu aktivnost Gradske biblioteke Cazin u vrijeme školskih raspusta organiziramo i ove godine. Našim mališanima koji vole priču i igru preporučujemo nekoliko…
Cazin Vijesti

Vraća se konjički sport u Cazin, formiran Konjički klub

1 Minute čitanja
Zahvaljujući grupi entuzijasta i ljubitelja konja, u Cazin se vraća konjički sport.  Formiran je Konjički klub, kupljena tri kvalitetna grla, sa Konjičkim…
×
Cazin Vijesti

Održani drugi protesti za mladog Azura Terzića "I ja sam Azur"