Magazin

BH. gitarista Mustafa Behmen objavio singl “Katarza”

1 Minute čitanja
mustafa Mujo Behmen

Jedan od najboljih bh. gitarista Mustafa Mujo Behmen posljednjih mjeseci intenzivno radi na albumu instrumentalne muzike, koji je najavio singlom “Katarza”.  

Pored Behmena u spotu za ovu kompoziciju se pojavljuju Muhamed Pašić, Nihad Tešić i Dinko Šimunović koji je svirao bass gitare.

– Neko ranije, neko kasnije spozna da bi trebao ispraviti neke greške u životu i zauzeti pravilniji kurs. To se može desiti na polju vjere, ljubavi, odnosa u porodici… Katarza (osvješćenje) je poželjna i pozitivna stvar koja se desi pa osoba stane pred ogledalo i kaže “od danas ću ovako”. Tonovima iz moje duše sam pokušao dočarati to preobraženje – kaže Mujo Behmen koji dodaje da je za ton i miksanje bio zadužen Nijaz Kurtalić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Na CD-u, koji bi se trebao do kraja godine pojaviti pod markicom Muzičke produkcije BHRT-a, bit će devet kompozicija.

– U pitanju je akustična varijanta etno muzike pomiješana sa flamencom i jazz harmonijom. Do sada sam uradio pet pjesama, a ostale su još četiri – dodaje jedan od najboljih bh. gitarista.

Mustafa Behmen je poznati gitarista, aranžer i studijski muzičar. Rođen je u Sarajevu 14. juna 1973. godine. Član je orkestra Muzičke produkcije BHRT-a, a u dosadašnjoj karijeri sarađivao je sa brojnim poznatim pjevačima, od Dine Merlina, Halida Bešlića, Mladena Vojičića Tife, Hanke Paldum… Osam godina je bio i član “Mostar Sevdah Reuniona” sa kojim je snimio tri albuma.

YouTube video
Mustafa Mujo Behmen

faktor

Vezane objave
Magazin

Moć broja 4 u numerologiji

1 Minute čitanja
U svijetu numerologije, svaki broj nosi svoju jedinstvenu vibraciju i simbolizam. Broj 4 je jedan od tih ključnih brojeva koji oblikuje temelje…
Magazin

Ima li namještanja u „Zvezdama Granda“

2 Minute čitanja
Sarajlija Meris Karamustafić za Beograd je krenuo s nadom da će proći dalje U subotnjem izdanju emisije „Zvezde Granda“ u treći krug…
Magazin

U 61 godini života preminuo Masimo Savić

1 Minute čitanja
PREMINUO je Massimo Savić, objavila je njegova obitelj. Imao je 60 godina. “Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas…