Regija

Haos i gužve na granicama: Na GP Bajakovo se čeka i po pet sati

1 Minute čitanja
gp bajakovo stanje 28.08

Na graničnom prijelazu Bajakovo između Srbije i Hrvatske od jutros su zabilježene ogromne gužve. Prema podacima Hrvatskog autokluba, čeka se oko pet sati.

Europski koridor E70, čiju hrvatsku dionicu od GP Bregana do GP Bajakovo nazivamo A3, posljednjih godina je usko grlo prometa na kontinentu, posebno tokom ljetnih ili zimskih praznika.

Njime brojna dijaspora, posebno turska, albanska, ali i ona iz bivših jugoslavenskih republika, putuje iz zapadne Europe u rodni kraj.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kada je riječ o stanju na bh. granici, BIHAMK javlja da je pojačan promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Gradiška.

Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta ako planirate putovanje danas preko graničnih prijelaza provjerite stanje linku HAK kamere.

Vezane objave
Regija

EU odgodila uvođenje ETIAS sistema

3 Minute čitanja
Mjesecima najavljivan, sistem za informacije o putovanjima i odobravanjem putovanja u zemlje EU, neće još zaživjeti. Prvi rok koji je bio postavljen…
Regija

Vučić sazvao sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost za 19 sati

1 Minute čitanja
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost za 19 sati. Vučić će predsjedavati sjednicom koja će se održati…
Regija

Hrvatska: Najviše dozvola za rad izdano državljanima BiH

1 Minute čitanja
Najviše dozvola za boravak i rad u Hrvatskoj ove godine je izdano državljanima BiH, podaci su Ministarstva unutarnjih poslova RH.Od ukupno 86.032…