Regija

Haos i gužve na granicama: Na GP Bajakovo se čeka i po pet sati

1 Minute čitanja
gp bajakovo stanje 28.08

Na graničnom prijelazu Bajakovo između Srbije i Hrvatske od jutros su zabilježene ogromne gužve. Prema podacima Hrvatskog autokluba, čeka se oko pet sati.

Europski koridor E70, čiju hrvatsku dionicu od GP Bregana do GP Bajakovo nazivamo A3, posljednjih godina je usko grlo prometa na kontinentu, posebno tokom ljetnih ili zimskih praznika.

Njime brojna dijaspora, posebno turska, albanska, ali i ona iz bivših jugoslavenskih republika, putuje iz zapadne Europe u rodni kraj.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kada je riječ o stanju na bh. granici, BIHAMK javlja da je pojačan promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Gradiška.

Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta ako planirate putovanje danas preko graničnih prijelaza provjerite stanje linku HAK kamere.

Vezane objave
Regija

Prohodnost cesta HAK i BIHAMK 24.9.2023

10 Minute čitanja
HAK Izvještaj ažurirano 24.9.2023. 13:59 Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su: Samo za osobna vozila otvoreni su: Zabrana je prometa za…
Regija

Spriječen pokušaj nezakonitog prijenosa gotovine preko granice

1 Minute čitanja
Na graničnom prijelazu Slavonski Brod ovlašteni carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod spriječili pokušaj nezakonitog prijenosa 38.000…
Regija

Izvještaj o stanju na cestama i graničnim prijelazima

3 Minute čitanja
Izvještaj HAK 3.8.2023. 17:58 Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, autocestama u smjeru mora i unutrašnjosti, cestama u priobalju, povremeno…