Unsko-Sanski kanton

Četvorica Turaka vezani i opljačkani u Velikoj Kladuši

1 Minute čitanja
kuca duhova u todorovu gdje su turski državljani opljačkani

Četvorica Turaka vezani i opljačkani u “Kući duhova” kod Velike Kladuše, uhapšen jedan počinilac.

U Velikoj Kladuši jučer, 26. augusta, desilo se razbojništvo nad četiri turska državljanina. Oni su fizički napadnuti, vezani, a onda su im ukradeni novac i mobiteli. Jedan od dva počinioca je pronađen.

Portparol MUP-a Unsko Sanskog kantona Adnan Beganović nam je potvrdio da su razbojništvo izvršile dvije osobe iz Velike Kladuše. Stanovnik mjesta Todorovo je ovaj slučaj prijavio policiji, a njemu je prethodno došao jedan od zarobljenih koji se uspio spasiti.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“Mještanin Todorova je kontaktirao Policijsku stanicu Velika Kladuša. Prijavio je da mu se obratila osoba iz Turske, kazavši mu da je nad njim i njegova tri sunarodnjaka upotrebom vatrenog oružja i sile pričinjeno razbojništvo, da su im ukradeni novac i mobiteli. Prema njegovim navodima, on je uspio pobjeći, dok su ostali bili u napuštenoj kući u Todorovu”, istakao je.

Prilikom policijske intervencije turski državljani su pronađeni u kući koju mještani zovu “Kuća duhova”. Kako je kazao Beganović, u blizini kuće je zatečena 36-godišnja osoba S. E., za koju su državljani Turske istakli da je jedan od počinioca.

“On je negirao te navode, a policija je prilikom obilaska pronašla plinski pištolj u kojem je bio spremnik s pet metaka”, dodaje.

Osumnjičeni je priznao da je sa 25-godišnjim D.S. iz Bihaća izvršio razbojništvo, a za kojim se još traga. O svemu je obaviješteno Tužilaštvo USK.

Izvor: Klix.ba

Vezane objave
Unsko-Sanski kanton

Na GP Izačić do daljnjeg će se saobraćati samo jednom trakom

1 Minute čitanja
Ovim putem obavještavamo javnost da je Granična policija BiH, 8. septemba 2023. godine, zaprimila informaciju od MUP-a Republike Hrvatske da će se…
Unsko-Sanski kantonKultura

Kladuško ljeto 2023

1 Minute čitanja
“Kladuško ljeto 2023” počinje u subotu, 15. jula i trajaće do 5. augusta kada će manifestaciju zaključiti Krajiški teferič. Obuhvatit će brojne…
Unsko-Sanski kanton

Elvedin Sedić (PoMak) novi gradonačelnika Bihaća

1 Minute čitanja
PoMak je proglasio pobjedu svog kandidata za gradonačelnika Bihaća Elvedina Sedića. Iz ove stranke je došao i prethodni gradonačelnik Šuhret Fazlić, koji…