Vijesti BiH

Granična policija BiH uhapsila nekoliko osoba

2 Minute čitanja
hapšenje granična policija bih

U protekla četiri dana Granična policija Bosne i Hercegovine uhapsila je nekoliko osoba, dotične osobe lišene su slobode prema potragama.

Tim povodom Granična policija uputila je saopćenje za javnost koje u nastavku prenosimo u cijelosti:

Službenici Jedinice granične policije BiH Zvornik, 30. augusta 2022. godine, lišili su slobode D.B. (1961.), državljanina Republike Srbije. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Sokocu radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. Prethodno, 27. augusta 2022., službenici ove jedinice lišili su slobode V.S. (1993.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Kalesiji zbog krivičnog djela „šumska krađa“. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Karakaj i predat službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 29. augusta 2022., na letu iz Frankfurta, lišili su slobode dvojicu državljana BiH. Za A.H. (1989.) je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela „teška krađa“, dok je za E.T. (1983.) ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela „krađa“. Predati su službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Službenici Jedinice GPBiH Višegrad, 28. augusta 2022., lišili su slobode A.Š. (1996.) jer je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Uvac i predat službenicima Centra sudske policije u Bosansko-podrinjskom kantonu.

Prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Zupci, službenici Jedinice GPBiH Trebinje su 28. augusta 2022. lišili slobode V.A. (1975.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Službenici Jedinice GPBiH Orašje su prilikom ulaska u BiH na graničnom prijelazu Orašje, 27. augusta 2022., lišili slobode Z.I. (1986.). Utvrđeno je da ovog bh. državljanina potražuje Općinski sud u Lukavcu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Predat je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

izvor: GP BiH

Vezane objave
Vijesti BiH

Poljoprivrednici odblokirali granični prijelaz u Orašju

1 Minute čitanja
Poljoprivrednici iz Posavskog kantona odlučili su u predvečerje 8. septembra okončali protestni skup nakon cjelodnevne blokade u kojoj su držali Granični prijelaz…
Vijesti BiH

UIO BiH oduzela brendiranu odjeću u iznosu većem od 200.000 KM

1 Minute čitanja
Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi GP Bosanska Gradiška privremeno su oduzeli veću količinu neprijavljenog brendiranog tekstila u iznosu…
Vijesti BiH

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG NAPADA NA POLICAJCA GRANIČNE POLICIJE BiH

1 Minute čitanja
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv: Ajdina Mujkića, rođenog 1999. godine u…