Zanimljivosti

MISTERIJE:Otišao do toaleta u sred leta i ZAUVIJEK NESTAO!

2 Minute čitanja
AVION LET

Neke misterije toliko zaokupe čovječanstvo, da se iznova i iznova prepričavaju i ispituju decenijama i nakon što su se odigrale. Ovo je jedna od  tih misterija o putniku iz aviona koji je zauvijek nestao u sred avio leta koja još uvijek nije riješena !…

Dana 29. aprila 1968., avion DC-3 poleteo je iz Illinoisa prema Dalasu u Texasu. Bio je sunčan dan, bez jednog jedinog oblaka na nebu.

Među dvadeset troje putnika nalazili su se Džerold Poter, vitalni 53-godišnjak koji je nedavno napredovao u kompaniji za prodaju osiguranja, i njegova, godinu dana mlađa supruga Keri.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U jednom trenutku, Poter je krenuo prema toaletu, koji se nalazio u zadnjem dijelu aviona. “Evo me natrag za trenutak.”, bilo je sve što je rekao svojoj supruzi, nakon čega se njih dvoje više nikada nisu vidjeli.!

Nekoliko trenutaka nakon njegovog odlaska, avion se lagano zatresao. Pretpostavljajući da je reč o turbulenciji, niko nije pridavao previše pažnje tom događaju.

Kad se ni nakon dvadeset minuta Džerold nije vratio, njegova supruga je počela da se brine.

“Možete li, molim vas, pogledati što je zadržalo mog supruga? Već dugo ga nema”, obratila se ona za pomoć stjuardesi.

Nakon što je usluišila molbu putnice, stjuardesa se uputila prema repu aviona. Otprilike u isto vrijeme, u pilotskoj kabini upalilo se svijetlo koje je pokazivalo da su vrata u zadnjem dijelu aviona otvorena.

Pilot je naložio kopilotu da, bez uznemiravanja putnika, vidi o čemu je riječ. Kad je kopilot došao do toaleta, primjetio je paniku na licu stjuardese.

“Imamo problem! Čini se da je jedan putnik nestao”, rekla je ona, nakon čega je među zaposlenima na letu usljedila panika.

Pregledom zadnjeg dijela aviona, kopilot je ustanovio da su jedna vrata malo odškrinuta, a kako nisu bila pod velikim pritiskom, nikakva šteta nije prouzrokovana. Lanac koji je služio kao dodatno osiguranje vrata nalazio se na podu u blizini.

Saslušavši izveštaj podređenog, pilot je zaključio da je gospodin Poter po svoj prilici posrnuo kad je došlo do turbulencije, snažno udario u vrata i ispao” iz aviona. Kasnije je, međutim, utvrđeno da se ručka na vratima trebala okrenuti za 180 stepeni kako bi se ona otvorila, što nije učinjeno.

Nadalje, niko nije čuo nikakav udarac ni krik, što bi bilo očekivano da se takav scenario odigrao. Da stvar bude zagonetnija, narednih nedjelja sprovedena je opsežna potraga za gospodinom Poterom na području njegovog nestanka, ali tijelo nikad nije pronađeno.

Sa druge strane, priču o samoubistvu svog supruga, Keri je odbacila kao besmislicu.

“Bio je sretan i stabilan čovjek. Putovao je na sastanak kluba u kojem je bio istaknuti član, čemu se veoma veselio. Ovo jednostavno nema smisla!”, izričito je tvrdila ona.

izvor:webtribune.rs

Vezane objave
Zanimljivosti

Najskuplja kafa na svijetu

2 Minute čitanja
Kafa je jedan od najpopularnijih napitaka na svijetu, s milionima ljudi koji se oslanjaju na nju u svakodnevnom unosu kofeina. Dok se…
Zanimljivosti

Najduža riječ na njemačkom

1 Minute čitanja
Nemački je poznat po tome što ima neke od najdužih i najsloženijih reči na svetu. Jedna od najdužih riječi na njemačkom jeziku…
Zanimljivosti

Najduža rijeka na svijetu

5 Minute čitanja
Rijeka Nil je široko priznata kao najduža rijeka na svijetu, proteže se preko 4000 milja kroz 11 zemalja u Africi. Nil je…