Magazin

Ko je mogući nasljednik Akija Rahimovskog? Nermin Puškar je jedan od kandidata

2 Minute čitanja
nermin puskar arena parni valjak

Riječ je o ljudima koji svojim pjevačkim mogućnostima mogu ući u iskusni bend poput Parnog Valjka.

Emocionalno vjerojatno i neponovljiv, veliki subotnji koncert u rasprodanoj Areni Zagreb koji će gledatelji uskoro moći vidjeti i na nekoj televiziji, a vjerojatno i na DVD-u i dvostrukom CD izdanju, naknadno će se moći promatrati i kao audicija za novog pjevača Parnog valjka, jer su tokom gotovo trosatnog koncerta u 30 pjesama na pozornici prodefilirali ne samo prijatelji i poštovaoci Akijeva lika i djela, nego i mogući nastavljači Akijeve priče.

Ne treba zaboraviti da se u istoriji domaće scene samo nekoliko megapopularnih bendova uspjelo nositi s izmjenom glavnih vokala u grupi i tu se najbolje snašlo Bijelo dugme. U tom smislu bit će zanimljivo promatrati kako će Husein “Hus” Hasanefendić riješiti jednadžbu s nekoliko nepoznanica.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
nermin puškar i hus na koncertu u areni - parni valjak

3 su ozbiljna kandidata u igri za Akijevog nasljednika

Vrhunski odsviran koncert Valjka u Areni nakon uvodne “Za malo nježnosti” – u kojoj je bend svečano posljednji put svirao uživo uz izdvojeni snimljeni Akijev glas – i zatim Husa u ulozi vokala u pjesmi “Zastave”, i 12 pjevača Gibonni, Massimo, Nina Badrić, Bajaga, Neno Belan, Kiki Rahimovski, Davor Gobac itd..

Apstrahiramo li njih, samo su se trojica frontmena u subotu u Areni Zagreb glasom i stasom pokazala mogućim nasljednicima Akija Rahimovskog u Valjku a to su: Nermin Puškar, Dino Jelusić i Filip Rudan.

Radi se o ljudima koji profesionalnošću, sličnom bojom glasa, ali i ukupnim pristupom, sigurnošću na pozornici i pjevačkim mogućnostima mogu ući u iskusni bend poput Valjka i bez pretjeranih lomova pronositi Akijev glas dalje. Ukratko, između Nermina Puškara, Dine Jelusića i Filipa Rudana i treba tražiti osobu “A”.

Znamo da je Dinu Jelusića već rezervisao David Coverdale u Whitesnake, ostaju Filip Rudan ovogodišnji dobitnik Porina u kategoriji “Novog izvođača godine” i Nermin Puškar već etablirani autor i pjevač. Ne bi nikoga trebalo začuditi da neko od njih dvojice i otpjeva slavljeničku turneju u povodu 50. godišnjice Parnog valjka 2025.

Nermin Puškar na koncertu parnog valjka u areni zagreb

Nermin Puškar je u blagoj prednosti jer je dokazao da je jedan od najboljih vokala u regiji ali i ne treba zapostaviti njegove gitarske sposobnosti što znači da bi Valjak još bolje zvučao uživo sa trećom gitarom.

Ako Parni valjak nastavi sa radom (nadam se da hoće) Hus će vjerovatno promjeniti stil i prilagoditi ga novom pjevaču.

Ogromno iskustvo u studiju kao vokal i gitarista, veliko koncertno iskustvo i pjevačke mogućnosti su adut Nermina Puškara ali je ipak na kraju odluka na bendu tj. na Husu.

foto: Saša Huzjak

Vezane objave
Magazin

Moć broja 4 u numerologiji

1 Minute čitanja
U svijetu numerologije, svaki broj nosi svoju jedinstvenu vibraciju i simbolizam. Broj 4 je jedan od tih ključnih brojeva koji oblikuje temelje…
Magazin

Ima li namještanja u „Zvezdama Granda“

2 Minute čitanja
Sarajlija Meris Karamustafić za Beograd je krenuo s nadom da će proći dalje U subotnjem izdanju emisije „Zvezde Granda“ u treći krug…
Magazin

U 61 godini života preminuo Masimo Savić

1 Minute čitanja
PREMINUO je Massimo Savić, objavila je njegova obitelj. Imao je 60 godina. “Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas…