Zanimljivosti

Kinez 14 godina živi na aerodromu zbog “zvocanja” porodice

2 Minute čitanja
aerodrom

Jedan kinez već 14 godina živi na aerodormu! Jer mu je život sa porodicom bio opterećivajući, zbog stalnog dosađivanja tj. “zvocanja” cijele njegove porodice…

Za Veija Điangua, Kineza koji ima 60 godina, rješenje je bilo zanimljivo, da se preseli na međunarodni aerodrom Pekinga, gdje živi već 14 godina bez zvocanja svoje porodice a sve, kako bi mogao da puši i pije koliko želi.

Wei Jianguo, rekao je da se neće vraćati kući jer će tada biti primoran da prestane da pije i puši.2018. rekao je za China Daili: “Ne mogu da se vratim kući jer tamo nemam slobode.Porodica mi je rekla da ako želim da ostanem, moram da prestanem da pušim i pijem.” prenosi Daily Mail.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ako to nisam mogao da uradim, morao sam da im dam svu svoju mjesečnu državnu pomoć od 1.000 juana (119,43 funti). Ali kako bih onda kupio svoje cigarete i alkohol?’
Počeo je prvo da spava na željezničkim stanicama i aerodromu nakon što se posvađao sa porodicom.Da bi 2008.godine se preselio na aerodrom.

Njegov dom je inače udaljen oko 19 kilometara od aerodroma. “Preselio” se 2008. godine i “skrasio” na terminalu 2, koji je najtopliji, ali ponekad ode i do terminala 3, rekao je za Pear video.

Kako kaže Wei Jianguo,, prestao je da traži posao, bez kog je ostao kada je dobio otkaz u fabrici, jer je bio “previše star”, iako je tada imao oko 40 godina. Dok izlazi ako treba da obavi kupovinu, ne voli da napušta aerodrom jer se na taj način”neće prehladiti“, rekao je Vei za Pear Video.

Kako je ispričalo osoblje aerodroma, Đijanguo je bezopasan, mada umije da bude bučan kada se napije. Iako su ga u nekoliko navrata ohrabrivali da ode, to im, za sad, nije uspjelo. Jedan radnik je rekao da su gospodina Veija nekoliko puta ohrabrivali da ode, ali „svaki put kada smo to spomenuli bio je pijan i izgubio živce“.

Najpoznatiji svjetski aerodromski stanar je Iranac Meran Karimi Naseri, koji je živio na pariskom aerodromu “Šarl De Gol” čak 18 godina, od 1988. do 2006, kada je hospitalizovan. Na osnovu njegove priče snimljen je i film “Terminal” u kom glavnu ulogu igra Tom Henks.

Takođe Turčin Bajram Tepeli proveo je 27 godina na aerodromu “Ataturk”, gde se preselio 1991. godine, zbog problema sa porodicom. Tu je ostao sve do zatvaranja aerodoma 2019. godine, pisao je Dejli sabah.

YouTube video

zanimljivostidana.com

Vezane objave
Zanimljivosti

Najskuplja kafa na svijetu

2 Minute čitanja
Kafa je jedan od najpopularnijih napitaka na svijetu, s milionima ljudi koji se oslanjaju na nju u svakodnevnom unosu kofeina. Dok se…
Zanimljivosti

Najduža riječ na njemačkom

1 Minute čitanja
Nemački je poznat po tome što ima neke od najdužih i najsloženijih reči na svetu. Jedna od najdužih riječi na njemačkom jeziku…
Zanimljivosti

Najduža rijeka na svijetu

5 Minute čitanja
Rijeka Nil je široko priznata kao najduža rijeka na svijetu, proteže se preko 4000 milja kroz 11 zemalja u Africi. Nil je…