Svijet

Potpukovnik Srbije poginuo tokom pada helikoptera u Kongu: Iza njega ostala supruga i dvoje djece

1 Minute čitanja
helikopter 29.3

Potpukovnik Dejan Stanojević poginuo je u misiji UN u Kongu prilikom realizacije redovnog zadatka izviđanja iz vazduha, saopćeno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Prema prvim informacijama, na helikopter, u kojem je bio Stanojević, pucano je sa zemlje, nakon čega se vazduhoplov zapalio i srušio. U padu helikoptera nije bilo preživjelih.

Potpukovnik Dejan Stanojević je rođen 22. decembra 1979. godine. U Vojsci Srbije je od 28. septembra 2002, a u misiji UN u Demokratskoj Republici Kongo nalazio se od 24. oktobra 2021. godine.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Vojska Srbije je njegovim odlaskom izgubila časnog pripadnika, vrsnog starješinu i eksperta jedinica za elektronska dejstva. Tokom bogate vojničke karijere, više je puta nagrađivan i pohvaljivan, a iza sebe je ostavio suprugu i dvoje maloljetne djece – saopćeno je. 

Dodaje se da će Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije preduzeti sve neophodne mjere za povratak tijela pokojnog Dejana Stanojevića u Srbiju i pružiti svu neophodnu pomoć njegovoj porodici.

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici tragično stradalog pripadnika Vojske Srbije, piše Srna. 

Vezane objave
Svijet

Japan izgubio prvo mjesto na rangiranju najmoćnijih pasoša u svijetu

4 Minute čitanja
Prema najnovijem izvještaju Henley rangiranja najmoćnijih pasoša u svijetu, Japan je izgubio svoju poziciju na vrhu liste. Nakon dugogodišnjeg vladanja kao vodeći,…
Svijet

Tim iz BiH spasio muškarca ispod ruševina u Hatayu

1 Minute čitanja
Spasilački timovi s područja Bosne i Hercegovine nastavljaju uspješno izvlačiti preživjele nakon zemljotresa na jugu Turkiye, a danas su, šest dana od…
Svijet

Bh. državljanin stradao u zemljotresu!

1 Minute čitanja
Državljanin BiH Angel Peševski stradao je pod ruševinama u turskom gradu Malatiji, a tijelo je pronađeno danas.  Podsjećamo, Peševski se nalazio ispod…