Svijet

Potpukovnik Srbije poginuo tokom pada helikoptera u Kongu: Iza njega ostala supruga i dvoje djece

1 Minute čitanja
helikopter 29.3

Potpukovnik Dejan Stanojević poginuo je u misiji UN u Kongu prilikom realizacije redovnog zadatka izviđanja iz vazduha, saopćeno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Prema prvim informacijama, na helikopter, u kojem je bio Stanojević, pucano je sa zemlje, nakon čega se vazduhoplov zapalio i srušio. U padu helikoptera nije bilo preživjelih.

Potpukovnik Dejan Stanojević je rođen 22. decembra 1979. godine. U Vojsci Srbije je od 28. septembra 2002, a u misiji UN u Demokratskoj Republici Kongo nalazio se od 24. oktobra 2021. godine.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Vojska Srbije je njegovim odlaskom izgubila časnog pripadnika, vrsnog starješinu i eksperta jedinica za elektronska dejstva. Tokom bogate vojničke karijere, više je puta nagrađivan i pohvaljivan, a iza sebe je ostavio suprugu i dvoje maloljetne djece – saopćeno je. 

Dodaje se da će Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije preduzeti sve neophodne mjere za povratak tijela pokojnog Dejana Stanojevića u Srbiju i pružiti svu neophodnu pomoć njegovoj porodici.

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici tragično stradalog pripadnika Vojske Srbije, piše Srna. 

Vezane objave
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…
Svijet

Snažan zemljotres pogodio Tursku: Srušen minaret na jednoj džamiji, ima i povrijeđenih

1 Minute čitanja
Snažan zemljotres jačine 4.9 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu tursku provinciju Izmir. Prema podacima zvaničnika, dvije osobe su povrijeđene. Gradonačelnik Izmira saopćio…
Svijet

Zimsko računanje vremena 2022: Kada pomičemo sat?

3 Minute čitanja
Zimsko računanje vremena počinje s 29. na 30. oktobar (u noći na nedjelju), kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unatrag….