Svijet

Kineski ambasador u SAD-u: Peking neće slati oružje Rusiji

1 Minute čitanja
kineski ambasador

Kineski ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama rekao je da Kina neće slati oružje i municiju za podršku ruskom ratu u Ukrajini i da će Peking učiniti sve da deeskalira krizu. 

Komentari ambasadora Qin Ganga dolaze nakon što je američki predsjednik Joe Biden u petak upozorio svog kineskog kolegu Xi Jinpinga da će biti posljedica ako Peking pruži materijalnu podršku Moskvi, javlja BBC.

Peking je prošle sedmice odbacio navode da je bio otvoren za pružanje naoružanja Moskvi kao dezinformaciju, ali Kina oklijeva kritikovati Rusiju zbog njezine invazije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U razgovoru za američki CBS, Gang je rekao da javna osuda Zapada ne pomaže i da je potrebna dobra diplomatija.

Fena

Vezane objave
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…
Svijet

Snažan zemljotres pogodio Tursku: Srušen minaret na jednoj džamiji, ima i povrijeđenih

1 Minute čitanja
Snažan zemljotres jačine 4.9 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu tursku provinciju Izmir. Prema podacima zvaničnika, dvije osobe su povrijeđene. Gradonačelnik Izmira saopćio…
Svijet

Zimsko računanje vremena 2022: Kada pomičemo sat?

3 Minute čitanja
Zimsko računanje vremena počinje s 29. na 30. oktobar (u noći na nedjelju), kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unatrag….