Svijet

Princ Čarls planira smjestiti ukrajinske izbjeglice u svoje dvorce

1 Minute čitanja
princ carls i camila

naša stranka usk kandidati

Osim donacijama Ukrajini, britanska kraljevska porodica smišlja plan praktičnih mjera za pomoć ratnim izbjeglicama od užasa koji posljednjih 26 dana vladaju u toj zemlji. Princ Čarls (Charles) trenutno razmatra otvaranje svojih imanja u Škotskoj, kako bi pružio dom unesrećenim porodicama koji bježe od ruske agresije.

-Svi članovi kraljevstva složni su u tome da se osim novčane pomoći, treba razviti i paket praktičnih mjera pomoći za ukrajinske izbjeglice. To ujedno znači osiguravanje smještaja u Velikoj Britaniji, a u planu je vrlo vjerovatno otvaranje posjeda Dumfries House u Škotskoj, kao i još nekoliko imanja koje mogu poslužiti kao novi dom izbjeglicama. Princ Vilijam (William), princ Čarls, kraljica Elizabeta aktivno rade na tome, a učestvuje i vojvotkinja Kamila (Camilla) koja također želi ponuditi neke od svojih nekretnina, rekao je za Daily Mail neimenovani izvor blizak kraljevskoj porodici.

dvorac

Humani potez koji bi određenim izbjeglicama značio mnogo u ovom izuzetno teškom trenutku, kada su prisiljeni napustiti svoje razorene domove u Ukrajini nailazi na mnogo pohvala javnosti.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Inače, posjed Dumfries House svega je nekoliko kilometara udaljen od grada Cumnock u Škotskoj te je u posjedu fondacija princa Čarlsa, a koji između ostalog služi kao muzejski primjerak nekadašnje arhitekture, prostor u kojem se održavaju vjenčanja te razna humanitarna događanja.

Vrata izbjeglicama možda će se otvoriti i na posjedu Balmoral, gdje kraljica posjeduje nekoliko nekretnina, a koje obitelji služe kao kuće za odmor. Osim smještaja, članovi kraljevske porodice razmišljaju nesretnim Ukrajincima ponuditi posao, a djeci osigurati nastavak školovanja.

avaz.ba

Vezane objave
Svijet

DANAS JE PRVI DAN JESENI

2 Minute čitanja
Godišnja doba su razdoblja koju obilježavaju promjene vremena i količine dnevne svjetlosti. Na Zemlji su godišnja doba rezultat Zemljine orbite oko Sunca…
Svijet

Putin je gotov!

3 Minute čitanja
Dok budete čitali ovaj članak, on će vjerojatno biti zastario, takva je brzina napredovanja ukrajinskih oružanih snaga. Posljednja 72 sata ratovanja u…
Svijet

Cijene nafte padaju zbog ograničenja u Kini povezanih s COVID-om i mogućih povećanja kamatnih stopa

1 Minute čitanja
Cijene nafte pale su u ponedjeljak, dok su izgledi za povećanje globalne potražnje za gorivom zasjenjeni ograničenjima zbog COVID-19 u Kini i…