Magazin

Glumac Senad Bašić o smrti oca i teškim danima:Posljednje dane proveli smo zajedno

1 Minute čitanja
senad basic 1

Glumac Senad Bašić tuguje zbog smrti oca Rušida, koji je preminuo sredinom februara u 87. godini.

 U najtežim danima glumac se potpuno povukao i nije se do sada oglašavao u javnosti. Ekskluzivno za „Avaz“, Bašić je govorio o svom velikom bolu i teškim trenucima.

Popis sadržaja

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Sve smo učinili

Kaže da je s ocem proveo njegove posljednje dane. Inače, Rušid je bolovao od leukemije, o čemu je glumac i ranije govorio.

– Imao je lijepih godina, svi smo to očekivali, s obzirom na to da je imao leukemiju. Ali ipak… Svi članovi porodice su se borili da mu pružimo sve što treba, tako je i bilo. Sve što je bilo u našoj mogućnosti, učinili smo – govori nam Bašić.

Za sve je potrebno vrijeme, kaže glumac, a posebno u situacijama kada nas napuste najbliži i najdraži, te da neke rane nikad ne zacijele.

– Treba vremenu dati vremena. Meni je bitno da smo njegove posljednje dane proveli zajedno, šta je, tu je… Neke se stvari ne mogu izbjeći – dodaje Bašić.

Glumac tuguje za ocem, ali kaže da mu je lakše kada zna da se maksimalno trudio i osigurao sve što je njegovom ocu bilo potrebno.

– Kao što sam rekao, proživio je 87 godina, lijepih godina – govori Bašić.

Duboka starost

Smatra da je, s obzirom na to kakvo je današnje vrijeme i kako se gube životi, postalo neobično kada neko doživi duboku starost.

– Čudno je vrijeme došlo, više ništa nije isto, niti će biti. Zdravlje svima treba biti na prvom mjestu i samo se o tome treba voditi računa – kaže nam glumac.

Fokus na karijeri

Bašić je napravio poslovnu pauzu, ali sada ima planove koje se trudi da realizira.

– Imam mnogo privatnih obaveza, kada sve to završim, fokusirat ću se na karijeru. Trebam uskoro raditi na jednom projektu, ali više ću o tome kada bude vrijeme – ističe Senad.

senad basic

avaz.ba

Vezane objave
Magazin

Moć broja 4 u numerologiji

1 Minute čitanja
U svijetu numerologije, svaki broj nosi svoju jedinstvenu vibraciju i simbolizam. Broj 4 je jedan od tih ključnih brojeva koji oblikuje temelje…
Magazin

Ima li namještanja u „Zvezdama Granda“

2 Minute čitanja
Sarajlija Meris Karamustafić za Beograd je krenuo s nadom da će proći dalje U subotnjem izdanju emisije „Zvezde Granda“ u treći krug…
Magazin

U 61 godini života preminuo Masimo Savić

1 Minute čitanja
PREMINUO je Massimo Savić, objavila je njegova obitelj. Imao je 60 godina. “Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas…