Svijet

Cijena kriptovalute porasla za devet posto, Bajden traži izvještaj

1 Minute čitanja
kriptovaluta

Izvršni direktor kompanije Standard Custody Džek Mekdonald (Jack McDonald) koja se bavi prodajom digitalnih sredstava trgovine za institucionalne investitore rekao je da prava vrijednost kriptovaluta je da američki predsjednik priča o njima.

Ipak, kriptovalute su komplikovane i regulacije ovih valuta mogu biti mač sa dvije oštrice.

Inače, tokom posljednjih nekoliko sedmica, cijena bitkoina (bitcoin) porasle su za devet posto, dok su cijene etera (ethera) porasle za osam.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Viši saradnik za finansijski kriminal kompanije “Fenergo” Edmund Kulakovski je za Reuters kazao da Bajdenova izvršna naredba mogla bi značiti kraj nereguliranosti kriptovaluta na koje su navikli. 

Nije jasno koja tačno agencija bi se trebala baviti ovom tematikom i da li će se kripto tretirati sa aspekta sigurnosti ili roba, prenosi Reuters. 

Posmatrači indrustrije kriptovalute navode kako bi najave predsjednika Bidena mogle značiti da će SAD brže usvojiti zakonodavna rješenja koja se temeljitije bave ovom temom ali da će to zauzvrat imati posljedicu povlačenja većih količina novca iz institucija, specifično penzionih fondova i sredstva osiguravajućih kompanija.

avaz.ba

Vezane objave
Svijet

Japan izgubio prvo mjesto na rangiranju najmoćnijih pasoša u svijetu

4 Minute čitanja
Prema najnovijem izvještaju Henley rangiranja najmoćnijih pasoša u svijetu, Japan je izgubio svoju poziciju na vrhu liste. Nakon dugogodišnjeg vladanja kao vodeći,…
Svijet

Tim iz BiH spasio muškarca ispod ruševina u Hatayu

1 Minute čitanja
Spasilački timovi s područja Bosne i Hercegovine nastavljaju uspješno izvlačiti preživjele nakon zemljotresa na jugu Turkiye, a danas su, šest dana od…
Svijet

Bh. državljanin stradao u zemljotresu!

1 Minute čitanja
Državljanin BiH Angel Peševski stradao je pod ruševinama u turskom gradu Malatiji, a tijelo je pronađeno danas.  Podsjećamo, Peševski se nalazio ispod…