Svijet

Cijena kriptovalute porasla za devet posto, Bajden traži izvještaj

1 Minute čitanja
kriptovaluta

Izvršni direktor kompanije Standard Custody Džek Mekdonald (Jack McDonald) koja se bavi prodajom digitalnih sredstava trgovine za institucionalne investitore rekao je da prava vrijednost kriptovaluta je da američki predsjednik priča o njima.

Ipak, kriptovalute su komplikovane i regulacije ovih valuta mogu biti mač sa dvije oštrice.

Inače, tokom posljednjih nekoliko sedmica, cijena bitkoina (bitcoin) porasle su za devet posto, dok su cijene etera (ethera) porasle za osam.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Viši saradnik za finansijski kriminal kompanije “Fenergo” Edmund Kulakovski je za Reuters kazao da Bajdenova izvršna naredba mogla bi značiti kraj nereguliranosti kriptovaluta na koje su navikli. 

Nije jasno koja tačno agencija bi se trebala baviti ovom tematikom i da li će se kripto tretirati sa aspekta sigurnosti ili roba, prenosi Reuters. 

Posmatrači indrustrije kriptovalute navode kako bi najave predsjednika Bidena mogle značiti da će SAD brže usvojiti zakonodavna rješenja koja se temeljitije bave ovom temom ali da će to zauzvrat imati posljedicu povlačenja većih količina novca iz institucija, specifično penzionih fondova i sredstva osiguravajućih kompanija.

avaz.ba

Vezane objave
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…
Svijet

Snažan zemljotres pogodio Tursku: Srušen minaret na jednoj džamiji, ima i povrijeđenih

1 Minute čitanja
Snažan zemljotres jačine 4.9 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu tursku provinciju Izmir. Prema podacima zvaničnika, dvije osobe su povrijeđene. Gradonačelnik Izmira saopćio…
Svijet

Zimsko računanje vremena 2022: Kada pomičemo sat?

3 Minute čitanja
Zimsko računanje vremena počinje s 29. na 30. oktobar (u noći na nedjelju), kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unatrag….