Svijet

Cijena kriptovalute porasla za devet posto, Bajden traži izvještaj

1 Minute čitanja
kriptovaluta

Izvršni direktor kompanije Standard Custody Džek Mekdonald (Jack McDonald) koja se bavi prodajom digitalnih sredstava trgovine za institucionalne investitore rekao je da prava vrijednost kriptovaluta je da američki predsjednik priča o njima.

Ipak, kriptovalute su komplikovane i regulacije ovih valuta mogu biti mač sa dvije oštrice.

Inače, tokom posljednjih nekoliko sedmica, cijena bitkoina (bitcoin) porasle su za devet posto, dok su cijene etera (ethera) porasle za osam.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Viši saradnik za finansijski kriminal kompanije “Fenergo” Edmund Kulakovski je za Reuters kazao da Bajdenova izvršna naredba mogla bi značiti kraj nereguliranosti kriptovaluta na koje su navikli. 

Nije jasno koja tačno agencija bi se trebala baviti ovom tematikom i da li će se kripto tretirati sa aspekta sigurnosti ili roba, prenosi Reuters. 

Posmatrači indrustrije kriptovalute navode kako bi najave predsjednika Bidena mogle značiti da će SAD brže usvojiti zakonodavna rješenja koja se temeljitije bave ovom temom ali da će to zauzvrat imati posljedicu povlačenja većih količina novca iz institucija, specifično penzionih fondova i sredstva osiguravajućih kompanija.

avaz.ba

Vezane objave
Svijet

Ukrajina i zvanično podnijela zahtjev za članstvo u NATO

1 Minute čitanja
Ukrajina je i zvanično podnijela zahtjev za članstvo u NATO savez, o čemu je izvijestio ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski (Zelensky) na društvenim…
Svijet

Pogledajte snimak "spašavanja Zemlje": NASA zabila letjelicu u asteroid, čovječanstvo ušlo u novo doba

1 Minute čitanja
NASA je kasno sinoć uspješno zabila letjelicu DART u asteroid.  Bila je to historijska misija s obzirom na to da se radilo…
Svijet

DANAS JE PRVI DAN JESENI

2 Minute čitanja
Godišnja doba su razdoblja koju obilježavaju promjene vremena i količine dnevne svjetlosti. Na Zemlji su godišnja doba rezultat Zemljine orbite oko Sunca…