Cazin Vijesti

CAZIN:U požaru smrtno stradala ženska osoba

1 Minute čitanja
pozar cazin

Ovih dana zabrinjava porast broja požara na području Grada Cazina, te je tako samo u toku jučerašnjeg dana zabilježeno čak njih devet.

Osim materijalne štete, prilikom gašenja spomenutih požara lakše tjelesne povrede zadobili su i pojedini pripadnici Vatrogasne jedinice Grada Cazin. Kako mojcazin.ba dalje saznaje, u požaru koji je dana 24. marta 2022. godine izbio u naselju Tržac smrtno je stradala jedna osoba. Radi se o starijoj ženskoj osobi inicijala M.H. Više informacija biće poznato nakon završetka istražnih radnji.

Učestali požari koji se svakim danom šire, mogu se spriječiti na vrijeme, ukoliko znamo šta tačno poduzeti, kako reagirati i koga pozvati.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Upozoravamo građane da vode računa kod spaljivanja korova i niskog rastinja te da ovakve radnje vrše najkasnije do 14:00 sati ako vrijeme nije vjetrovito uz provođenje preventivnih mjera zaštite od požara i obavezno javljanje Vatrogasnoj jedinici Cazin na broj telefona 037/514-223 ili 123.

U narednom periodu bit će pojačane mjere nadzora kontrole spaljivanja korova i stareži, kontrola neočišćenih parcela koje su potencijalni izvor požara i sankcionisanje vlasnika imovine u skladu zakonskih propisa.

mojcazin.ba

Vezane objave
Cazin Vijesti

Centar za kulturu i turizam postavlja solarne klupe

1 Minute čitanja
Centar za kulturu i turizam Cazin najavio je realizaciju dva nova projekta. Zahvaljujući uspješnoj aplikaciji za sredstva iz ekoloških naknada Centar će…
KulturaCazin Vijesti

Zimska pričaonica u Gradskoj biblioteci

1 Minute čitanja
Tradicionalnu aktivnost Gradske biblioteke Cazin u vrijeme školskih raspusta organiziramo i ove godine. Našim mališanima koji vole priču i igru preporučujemo nekoliko…
Cazin Vijesti

Vraća se konjički sport u Cazin, formiran Konjički klub

1 Minute čitanja
Zahvaljujući grupi entuzijasta i ljubitelja konja, u Cazin se vraća konjički sport.  Formiran je Konjički klub, kupljena tri kvalitetna grla, sa Konjičkim…