Cazin Vijesti

CAZIN:U požaru smrtno stradala ženska osoba

1 Minute čitanja
pozar cazin

Ovih dana zabrinjava porast broja požara na području Grada Cazina, te je tako samo u toku jučerašnjeg dana zabilježeno čak njih devet.

Osim materijalne štete, prilikom gašenja spomenutih požara lakše tjelesne povrede zadobili su i pojedini pripadnici Vatrogasne jedinice Grada Cazin. Kako mojcazin.ba dalje saznaje, u požaru koji je dana 24. marta 2022. godine izbio u naselju Tržac smrtno je stradala jedna osoba. Radi se o starijoj ženskoj osobi inicijala M.H. Više informacija biće poznato nakon završetka istražnih radnji.

Učestali požari koji se svakim danom šire, mogu se spriječiti na vrijeme, ukoliko znamo šta tačno poduzeti, kako reagirati i koga pozvati.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Upozoravamo građane da vode računa kod spaljivanja korova i niskog rastinja te da ovakve radnje vrše najkasnije do 14:00 sati ako vrijeme nije vjetrovito uz provođenje preventivnih mjera zaštite od požara i obavezno javljanje Vatrogasnoj jedinici Cazin na broj telefona 037/514-223 ili 123.

U narednom periodu bit će pojačane mjere nadzora kontrole spaljivanja korova i stareži, kontrola neočišćenih parcela koje su potencijalni izvor požara i sankcionisanje vlasnika imovine u skladu zakonskih propisa.

mojcazin.ba

Vezane objave
Cazin Vijesti

Obavještenje kandidatima koji su dužni pristupiti polaganju Stručnog ispita

1 Minute čitanja
Obavještava se kandidati koji su se raspisali na Javnim Konkursima za prijem državnih službenika na određeno vrijeme u Jedinstveni organ uprave Grada Cazina ,…
Cazin Vijesti

Cazin:Terensko anketiranje o implementiranim mjerama energetske efikasnosti

1 Minute čitanja
Na području grada Cazin počinje se realizacija aktivnosti na poboljšanju energetske efikasnosti u stambenom sektoru. Jedna od ključnih projektnih aktivnosti je izrada studije…
Cazin Vijesti

 Pretresi na 16 lokacija na području Cazina, uhapšeno pet osoba

1 Minute čitanja
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u sklopu operativne akcije “Alea”, na području Cazina izvršili pretrese stambenih…