Servisne informacije Cazin

CAZIN:Policija intervenisala pet puta;vatrogasci gasili požar na Ćupriji

2 Minute čitanja
slike cazin 03.04

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 0°C, dok je vodostaj Mutnice 115,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je 5 intervencija:

Javni red i mir 3
09:50 sati parking prostor tržnog centra Ljiljan zatečeno prosijačenje 1 lica
10:15 sati parking prostor tržnog centra Ljiljan evidentirano drsko ponašanje 1 lica
13:33 sati u mjestu Glogovac zabilježena vika,galama i drsko ponašanje 1 lica
Saobr.nezgode 2
20:50 sati magistralni put M 42, Todorovski put sudar 2 m/v,materijalna šteta bez povrijeđenih lica
21:08 sati magistralni put Krakača sudar 2 m/v,materijalna šteta bez povrijeđenih lica.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Vatrogasna jedinica Cazin je imala jednu intervenciju;Od 20:20-21:30 sati Ćuprija požar krovne konstrukcije ,posljedica od dimnjaka.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin  u proteklom periodu zatražilo je  68 pacijenata, sanitet je korišten jednom.

Vodosnabdijevanje: uredno,nema planiranih radova.
Komunalne usluge: Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Elektrosnabdjevanje:Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać PJD Cazin obavještava kupce da je dana 18.04.2022..godine planiran prekid isporuke električne energije za trafopodručja Cazina:Čizmiči,Harbaši,Muranovići,Mutnik,Samardžići 08:30- 10:30 sati,,Gnjilavac,Kličići,Polje,PoljeSelimovići,Glogovac,Glogovac-Brezik,Glogovac-Malići,Glogovac-Salkani,Glogovac-Silići od 10:00-11.00 sati,Pjanići,Krndija 10:30-13:00 sati, Gornja Barska,Hadžići,Liskovac,Čajići,Donja Barska,Kovačevići Nuhanovići,Vilenjača 13:00-16:00 sati, Indire Pjanić,Cazinskih brigade,generala Izeta Nanića,Goraždanska,Hasana Mujezinovića,Muslimanskih brigade,Sarajevska,Ćuprija 08:00-10:00 sati, Crnaja,Debeljak,Hadžin Potok,Johovica,Korana,Lipa,Seferagići,Čovića brdo,Čovići,Šturlić,Šturlićka Platnica 08.30- 10:00 sati i Bajramovići,Donja Lučka,Gornja Lučka,Kajtezi,Krakača,Mahonjići,Rošići 08:30-16:00 sati.

Stanje na cestama 18. 04. 2022. u 08 : 00 sati

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno suhom kolovozu. Vozače upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog radova u tunelu Crnaja, na putu Konjic-Jablanica, od večeras ponovo kreću noćne obustave saobraćaja u vremenu od 23:30 do 04:30 sati.

Na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, zbog izvođenja radova na mostu (M06) saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Žepče-Zenica (Golubinja), Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Orašje, Bosanska Dubica i Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

krajiski.ba


Vezane objave
Servisne informacije Cazin

CAZIN: Saobraćajna nesreća u Šturliću;najavljeni prekidi u isporuci el.energije

2 Minute čitanja
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata, jutros u 07:00 sati izmjerena je…
Servisne informacije Cazin

CAZIN:Policija intervenisala tri puta;najavljeni prekidi u isporuci el.energije

2 Minute čitanja
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata, jutros u 07:00 sati izmjerena je…
Servisne informacije Cazin

CAZIN:Policija intervenisala dva puta;Požar u Ćehićima

1 Minute čitanja
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata, jutros u 07:00 sati izmjerena je…