Servisne informacije Cazin

CAZIN:Policija intervenisala tri puta;najavljeni prekidi u isporuci el.energije

2 Minute čitanja
slike cazin 03.04

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 6C. Vodostaj Mutnice: Mjerna stanica u Tržcu nije u upotrebi.

Policijska stanica Cazin imala je 3 intervencije:

Krivična djela 1 14:15 sati mjesto Ćoralići u firmi EURO-JET desila se pronevjera u službi od strane jednog lica
Javni red i mir 1 23:30 sati mjesto Gornja Koprivna izazvana vika galama,drsko ponašanje od strane jednog lica
Saobr.nezgode 1 08:45 sati mjesto Jošani-Gnjilavac sudar 2 m/v ,materijalna šteta bez povrijeđenih lica

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Vatrogasna jedinica Cazin  je imala mirnu noć.

PREPORUKA : Očistiti peći i dimnjake prije grijne sezone.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin  u proteklom periodu zatražilo je 43 pacijenata, sanitet je korišten dva puta.

Vodosnabdijevanje: Uredno.

Komunalne usluge :Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Elektrosnabdjevanje:

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać PJD Cazin obavještava kupce da je planiran prekid snabdijevanja električnom energijom za slijedeća trafopodručja : dana 18.10.2022 Krakača, Fejzagići, Ljubijankići, Pivnice ( 08:30-16:00 sati).

Stanje na cestama 18. 10. 2022. u 10 : 40 sati

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip). Za vrijeme izvođenja radova, vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva). Na ovoj dionici dosta je usporeno saobraćanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustava saobraćaja od 09 do 12 :15 sati i od 13:15 do 15 sati.

Povremene polusatne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena aktuelne su od 08:30 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Zbog sanacije magistralnog puta Nevesinje-Mostar, svakog dana (osim nedelje) od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Na magistralnom putu Tarčin-Bradina zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice autoputa Tarčin-Ivan u oba smjera, bez naplate cestarine od Vlakova do Bradine. Molimo vozače da budu oprezni, posebno prilikom prolaska kroz naplatne kućice.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo autoput A-1 dionicu Zenica sjever-Zenica jug, kao i magistralni put Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko).

Zbog radova na ugradnji opreme u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica u noćnim satima od 22 do 07 sati, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Jednom trakom od 08 do 16 sati saobraća se i kroz tunel Ormanica na putu Srebrenik-Orašje.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.Vezane objave
Servisne informacije Cazin

CAZIN: Saobraćajna nesreća u Šturliću;najavljeni prekidi u isporuci el.energije

2 Minute čitanja
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata, jutros u 07:00 sati izmjerena je…
Servisne informacije Cazin

CAZIN:Policija intervenisala dva puta;Požar u Ćehićima

1 Minute čitanja
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata, jutros u 07:00 sati izmjerena je…
Servisne informacije Cazin

Servisne informacije:Tri krivična djela na području grada Cazina

1 Minute čitanja
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata, jutros u 07:00 sati izmjerena je…