Servisne informacije Cazin

Cazin:Narušavanje javnog reda i mira,četiri intervencije vatrogasaca…

3 Minute čitanja
cazin foto 1

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -8°C, dok je vodostaj Mutnice 87,00 cm.

Policijska stanica Cazin  imala je dvije intervencije,jednu saobraćajnu nezgodu i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Javni red i mir 1 15:00 ul.25.novembar, drsko ponašanje jednog lica prema drugom licu.
Saobr.nezgode 1 14:45 mag.put M 4.2 naselje Šepići, učestvovala 2 mot.vozila, manja materijalna šteta bez povrijeđenih lica.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Vatrogasna jedinica Cazin je imala četiri intervencije.

14:30-16:00 Štur.Platnica, požar niskog rastinja
21:10-22:00 Skokovi, požar niskog rastinja,
21:45-23:00, Liskovac, požar niskog rastinja,
23:00-00:15 Banda,Nišan-Liskovac, požar niskog rastinja


Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin  u proteklom periodu zatražilo je  57 pacijenata, sanitet je korišten dva puta.

Vodosnabdijevanje: uredno,nema planiranih radova.
Komunalne usluge: Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.
Elektrosnabdijevanje: Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać PJD Cazin obavještava kupce da dana 15 i 16.03.2022 . doći do prekida isporuke elektriĉne energije za trafopodručja:
Od 06:00 do 06:30 sati trafopodručja: Ratkovac 1 i 2, Ćoralići 3, Pjanići 1 i 2, Krndija 1 i 2,Gornji Nadarevići, Krivajski Puškari 1 i 2, Krivaja 1 i 2, Hirkići, Lulići, Hamulići, Porčići, Tržaĉka Platnica 1 i 2, Donja Barska Kožar, Kovačevići 1, 2 i 3 Hasanagići, GSM Nuhanovići, Hajder Murići, Čajići Vodovod, Čajići 1 i 2, Farma Mokreš 1 i 3, Straža, Trstovac, Farma Prkos,Gradina-Čardak, Dehidratorska Vrelo, Vrelo. Ćoralići 2, Ćoralići Križ 1 i 2, Poslovna zona Kapići, Gornji Ćoralići,Crpilište Mutnik, Prkos, Muranovići, Separacija Liđan, Betonara Vrelo,SE Cazin 1, Ćoralić 1 Križ, TPP, Gornji Kapići, Pekara Kapići, Lojićka 2 i Mlin, Mutnik 1 i 2,Hušići, Begove Kafane, Hušići, Rajak i Raz.

Stanje na cestama 15. 03. 2022. u 08 : 00 sati

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a zbog niske jutarnje temperature poledica je moguća na dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Vitez-Kaonik zbog radova na redovnom održavanju od 08 do 16 sati može se očekivati usporeno saobraćanje.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

………………………………….   

POSEBNA NAPOMENA ZA VOZAČE !

U skladu sa Ugovorom sa JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine o obavljanju poslova „Pomoć-informacije“ na području Unsko-sanskog, Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog, Bosansko-podrinjskog, Sarajevskog, Srednjobosanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona Bosanskohercegovački auto-moto klub, BIHAMK je dužan svim motorizovanim građanima koji posjeduju vozilo registrovano u Federaciji BiH pružiti jednu uslugu na osposobljavanju vozila na cesti (popravku vozila) u toku mjeseca, a maksimalno tri usluge godišnje i to dvije usluge popravka vozila na cesti i ukoliko se utvrdi da se kvar ne može otkloniti na cesti jednu uslugu prijevoza vozila do baze AMK ili najbliže servisne radionice ili parkinga po zahtjevu vlasnika na udaljenost od maksimalno 15 kilometra od lokacije kvara, a u cilju nesmetanog odvijanja saobraćaja. Vozilima koja se nalaze u kvaru izvan ceste na javnim parkinzima i prostorima za mirovanje mogu se pružiti besplatne usluge popravke vozila na licu mjesta, s tim da će prednost imati vozila koja trebaju pomoć na cesti. Vozila izvan ceste nemaju pravo na besplatne usluge prijevoza jer ne ometaju saobraćaj za druga vozila i učesnike u saobraćaju.
Vezane objave
Servisne informacije Cazin

CAZIN: Saobraćajna nesreća u Šturliću;najavljeni prekidi u isporuci el.energije

2 Minute čitanja
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata, jutros u 07:00 sati izmjerena je…
Servisne informacije Cazin

CAZIN:Policija intervenisala tri puta;najavljeni prekidi u isporuci el.energije

2 Minute čitanja
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata, jutros u 07:00 sati izmjerena je…
Servisne informacije Cazin

CAZIN:Policija intervenisala dva puta;Požar u Ćehićima

1 Minute čitanja
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata, jutros u 07:00 sati izmjerena je…