Servisne informacije Cazin

CAZIN-Veoma burno u protekla 24 sata,policija intervenisala 7 puta!

3 Minute čitanja
cazin foto 1

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -5°C, dok je vodostaj Mutnice 88,00 cm.

Policijska stanica Cazin  imala je sedam intervencija.Narušavanje javnog reda i mira 4 puta,jedno krivično djelo i dvije saobraćajne nezgode.

22:50 sati u mjestu Mutnik prijavljena je teška krađa.
Narušavanje javnog reda i mira prijavljeno je u 07:35 sati u mjestu Ćoralići, benzinska pumpa Durić drsko ponašanje dva lica jedno naspram drugog.Također,12:20 sati mjesto Prošići fizički napad,svađa,vika,prijetnja između dva lica.
17:00 sati ulica Žrtava domovinskog rata vršenje fiziološke potrebe na javnom mjestu jednog lica
18:50 sati regionalni put Gnjilavac fizički napad i drsko ponašanje dva lica.
U 11:10 sati na regionalnom putu Polje,desila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala 3 m/v jedno lice je zadobilo lakše tjelesne ozljede.
18:50 sati na regionalnom putu Gnjilavac, sudar 2 m/v jedno lice je zadobilo lakše tjelesne ozljede.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Vatrogasna jedinica Cazin je imala mirnu noć.
Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin  u proteklom periodu zatražilo je  54 pacijenata, sanitet je korišten tri puta.

Vodosnabdijevanje: uredno,nema planiranih radova.
Komunalne usluge: Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.
Elektrosnabdijevanje: Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać PJD Cazin obavještava kupce da dana 08.03.2022 .
doći do kratkotrajnog isključenja pola sata na trafopodručjima Prošići 1, Stijena 2, Hadžići,Hatići.

STANJE NA CESTAMA:

Zbog većeg odrona, obustavljen je saobraćaj kod mjesta Ograjina na magistralnom putu Žepče-Maglaj. Putnička vozila mogu saobraćati obilaznicom (kroz Žepče), dok teretna ne mogu proći.

Na pojedinim dionicama puteva u višim predjelima ima ugaženog snijega na kolovozu, a zbog niskih temperatura upozoravamo i na poledicu, posebno preko planinskih prevoja, na mostovima i prilazima tunelima. Zbog snijega na kolovozu izdvajamo puteve Ripač-Bosanski Petrovac-Lanište i Jablanica-Posušje (preko Blidinja), dok sniježnih nanosa mjestimično ima na putevima: Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Glamoč-Mliništa i Kupres-Šuica. Na magistralnom putu Olovo-Kladanj preko prevoja Karaula za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezno je korištenje lanaca. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja.

………………………………….

POSEBNA NAPOMENA ZA VOZAČE !

U skladu sa Ugovorom sa JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine o obavljanju poslova „Pomoć-informacije“ na području Unsko-sanskog, Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog, Bosansko-podrinjskog, Sarajevskog, Srednjobosanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona, Bosanskohercegovački auto-moto klub, BIHAMK je dužan svim motorizovanim građanima koji posjeduju vozilo registrovano u Federaciji BiH pružiti jednu uslugu na osposobljavanju vozila na cesti (popravku vozila) u toku mjeseca, a maksimalno tri usluge godišnje i to dvije usluge popravka vozila na cesti i ukoliko se utvrdi da se kvar ne može otkloniti na cesti jednu uslugu prijevoza vozila do baze AMK ili najbliže servisne radionice ili parkinga po zahtjevu vlasnika na udaljenost od maksimalno 15 kilometra od lokacije kvara, a u cilju nesmetanog odvijanja saobraćaja. Vozilima koja se nalaze u kvaru izvan ceste na javnim parkinzima i prostorima za mirovanje mogu se pružiti besplatne usluge popravke vozila na licu mjesta, s tim da će prednost imati vozila koja trebaju pomoć na cesti. Vozila izvan ceste nemaju pravo na besplatne usluge prijevoza jer ne ometaju saobraćaj za druga vozila i učesnike u saobraćaju.

Vezane objave
Servisne informacije Cazin

CAZIN: Saobraćajna nesreća u Šturliću;najavljeni prekidi u isporuci el.energije

2 Minute čitanja
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata, jutros u 07:00 sati izmjerena je…
Servisne informacije Cazin

CAZIN:Policija intervenisala tri puta;najavljeni prekidi u isporuci el.energije

2 Minute čitanja
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata, jutros u 07:00 sati izmjerena je…
Servisne informacije Cazin

CAZIN:Policija intervenisala dva puta;Požar u Ćehićima

1 Minute čitanja
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata, jutros u 07:00 sati izmjerena je…