Turizam

“Bujrum kuća”-Ponjevići

1 Minute čitanja
bujrum kuca

naša stranka usk kandidati

U naselju Ponjevići, kod čuvene „Bujrum kuće“, koju održava mještanin Hasan Keranović, organizirana je mala predbajramska priredba.U narodnoj nošnji, djeca iz tog naselja su izvela nekoliko lijepih ilahija, a svečanost je upotpunjena i bajramskim paketićima koje je za njih obezbjedio Hasan Keranović, uz podršku prijatelja.

U autentičnom ambijentu, na serdžadama i ćilimima, prostrtim ispred Bujrum kuće u Ponjevićima, koju održava mještanin Hasan Keranović, strastveni zaljubljenik u krajiške običaje i tradiciju, održana je lijepa predbajramska priredba.

ajedno s Hasanom, u programu je učestvovalo 15- tak djece iz tog naselja. U narodnim nošnjama i s osmijehom na licu, djeca su se družila i veselila. Svečanost je upotpunjena i izvedbama ilahija te bajramskim paketićima koje je za njih obezbjedio Hasan Keranović, uz podršku prijatelja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Aktivnosti na očuvanju tradicije i običaja našeg kraja Hasan će nastaviti provoditi i dalje, i kako kaže, nastojat će da svake godine organizira sličnu bajramsku svečanost i djecu obraduje bajramskim paketićima.

S obzirom da se svaki osmijeh koji izmamimo djetetu smatra uspjehom, ovakvo okupljanje djece i darovanje bajramskih paketića, koje je organizirao Keranović, zasigurno je vrijedno hvale. Hasanov primjer bi mogli slijediti i drugi sugrađani, jer djeca su tako jednostavna i iskrena, i jedino što im je bitno, ali i  što sama neprestano iskazuju, je – ljubav.

crt.ba

Vezane objave
Turizam

"Dani berbe grožđa – Brotnjo 2022" od 16. do 18. septembra

2 Minute čitanja
Tradicionalna broćanska kulturno-turističko gospodarstvena manifestacija “Dani berbe grožđa – Brotnjo 2022” održat će  od 16. do 18. septembra u Čitluku. Manifestacija počinje…
Turizam

BiH za sedam mjeseci posjetilo 767.675 turista

1 Minute čitanja
Bosnu i Hercegovinu je u periodu januar-juli 2022. godine posjetilo 767.675 turista, što je više za 64 posto u odnosu na isti…
Turizam

Zenička tvrđava Vranduk ponovo omiljena destinacija turista i školaraca

2 Minute čitanja
Nakon perioda pandemije koronavirusa ove godine sve veći broj posjetilaca i ljubitelja nacionalnog spomenika posjećuje tvrđavu Vranduk kod Zenice, kojom upravlja Muzej…