Turizam

“Bujrum kuća”-Ponjevići

1 Minute čitanja
bujrum kuca

U naselju Ponjevići, kod čuvene „Bujrum kuće“, koju održava mještanin Hasan Keranović, organizirana je mala predbajramska priredba.U narodnoj nošnji, djeca iz tog naselja su izvela nekoliko lijepih ilahija, a svečanost je upotpunjena i bajramskim paketićima koje je za njih obezbjedio Hasan Keranović, uz podršku prijatelja.

U autentičnom ambijentu, na serdžadama i ćilimima, prostrtim ispred Bujrum kuće u Ponjevićima, koju održava mještanin Hasan Keranović, strastveni zaljubljenik u krajiške običaje i tradiciju, održana je lijepa predbajramska priredba.

ajedno s Hasanom, u programu je učestvovalo 15- tak djece iz tog naselja. U narodnim nošnjama i s osmijehom na licu, djeca su se družila i veselila. Svečanost je upotpunjena i izvedbama ilahija te bajramskim paketićima koje je za njih obezbjedio Hasan Keranović, uz podršku prijatelja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Aktivnosti na očuvanju tradicije i običaja našeg kraja Hasan će nastaviti provoditi i dalje, i kako kaže, nastojat će da svake godine organizira sličnu bajramsku svečanost i djecu obraduje bajramskim paketićima.

S obzirom da se svaki osmijeh koji izmamimo djetetu smatra uspjehom, ovakvo okupljanje djece i darovanje bajramskih paketića, koje je organizirao Keranović, zasigurno je vrijedno hvale. Hasanov primjer bi mogli slijediti i drugi sugrađani, jer djeca su tako jednostavna i iskrena, i jedino što im je bitno, ali i  što sama neprestano iskazuju, je – ljubav.

crt.ba

Vezane objave
Turizam

Cazinska biciklijada 2024

1 Minute čitanja
MTB Club X-Treme Cazin organizira biciklijadu:“Cazinska biciklijada 2024” koja će se održati 12.05.2024 sa početkom u 11:00h sa starog grada Ostrožac. Datum:…
Turizam

Otkrijte Ultimativnu Avanturu Mušičarenja na Balkanu s Trip2Fish

2 Minute čitanja
Ako ste strastveni mušičar koji traži neponovljivo iskustvo ribolova u okruženju zadivljujuće prirodne ljepote, ne tražite dalje od Balkana. A kada je…
Turizam

Kako doći na otok Brač

1 Minute čitanja
Evo nekoliko korisnih savjeta o putovanju na otok Brač u Hrvatskoj. Najlakši put do Brača ovisi o tome čime putujete i smjeru…