Turizam

Kako doći na otok Brač

1 Minute čitanja
kako doći na otok Brač

Evo nekoliko korisnih savjeta o putovanju na otok Brač u Hrvatskoj. Najlakši put do Brača ovisi o tome čime putujete i smjeru dolaska.
Ako putujete automautobusom ili vlakom, svakako trebate doći u Split ili Makarsku u srednjoj Dalmaciji, odakle možete nastaviti trajektom. Trajekti plove iz Splita za Supetar (prevozi automobile), za Milnu (katamaran) i za Bol (katamaran).

Iz mjesta Makarska ide trajekt koji prevozi auta i plovi za Sumartin na otoku Braču.
Trajektne linije Split – Supetar (Brač) i Makarska – Sumartin (Brač) plove svakodnevno, kao i katamarani (hidrogliseri) na liniji Split – Milna – Hvar i Split – Bol – Jelsa.

Ako putujete avionom, najbliži internacionalni aerodromi su Splitski, Brački i Dubrovački aerodromi. Ukoliko dolazite na Splitski i Dubrovački aerodrom, dalje možete autobusom, taksijem, ili rent a carom do trajektnog pristaništa u Splitu ili Makarskoj. Ukoliko dolazite na Brački aerodrom, do Vaše destinacije možete autobusom, taksijem ili rent a carom.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Bez obzira kako došli, nesumnjivo ćete iskusiti putovanje morem do otoka. Kad vidite otok Brač i počnete uživati u njegovim ljepotama. znat ćete da se putovanje isplatilo.

Ako putujete na Brač autom, ovisno o smjeru dolaska (iz smjera Austrije, Madjarske, Slovenije, Bosne), trebate ići preko Zagreba novom autocestom A1 ili Jadranskom magistralom, do Splita ili Makarske na Makarskoj rivijeri.
Iz Splita možete ići trajektom za Supetar (50 minuta), ili iz Makarske za Sumartin (60 minuta). Oba trajekta prevoze automobile.

Izbor trajekta može ovisiti o tome koje je vaše krajnje odredište na Braču, cijeni prijevoza, frekvenciji isplovljavanja i dužini plovidbe.

Izvan sezone trajekt iz Splita za Supetar plovi 9 puta dnevno, a iz Makarske za Sumartin 3 puta.
Za vrijeme turističke sezone trajekti iz Splita za Supetar plove 14 puta dnevno, a iz Makarske za Sumartin 4 -5 puta.

HAK kamere Supetar

Vezane objave
Turizam

Cazinska biciklijada 2024

1 Minute čitanja
MTB Club X-Treme Cazin organizira biciklijadu:“Cazinska biciklijada 2024” koja će se održati 12.05.2024 sa početkom u 11:00h sa starog grada Ostrožac. Datum:…
Turizam

Otkrijte Ultimativnu Avanturu Mušičarenja na Balkanu s Trip2Fish

2 Minute čitanja
Ako ste strastveni mušičar koji traži neponovljivo iskustvo ribolova u okruženju zadivljujuće prirodne ljepote, ne tražite dalje od Balkana. A kada je…
Turizam

Cazin: Najveći proizvođač meda

2 Minute čitanja
Na raskršću puteva koji vode od Bihaća prema Velikoj Kladuši, u srcu ponosne Krajine, smjestio se grad Cazin. Nekada je bio najnerazvijenija…