Svijet

Zemljini polovi topliji za 40 stupnjeva od prosjeka!

1 Minute čitanja
ledenjak

Meteorološke postaje na Antarktiku izmjerile su ovu temperaturu jučer…

Zemljini polovi istovremeno su zahvaćeni ekstremno toplim vremenom, pri čemu je temperatura u dijelovima Antarktika veća za 40 stupnjeva od prosjeka, a u oblastima Arktika za 30 stupnjeva Celzijusa.

Meteorološke postaje na Antarktiku izmjerile su ovu temperaturu jučer, u vrijeme kada se regija približava jeseni, piše Srna.
Temperatura u mjernoj postaji Konkordija bila je minus 12,2 stupnja, što je za oko 40 stupnjeva toplije od prosjeka, a postaja u bazi Tera Nova na Arktiku izmjerila je sedam stupnjeva Celzijusa iznad nule.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Znanstvenici su iznenađeni činjenicom da se temperatura visoka za ovo doba godine bilježi istovremeno na oba pola, prenio je AP. “Oni su u suprotnim godišnjim dobima.

Obično se ne viđa da je ovako toplo na sjevernom i južnom polu u isto vrijeme. Ovo je definitivno neobična pojava”, izjavio je Walt Meyer, stručnjak Nacionalnog centra za snijeg i led iz Kolorada.

bljesak.info

Vezane objave
Svijet

Japan izgubio prvo mjesto na rangiranju najmoćnijih pasoša u svijetu

4 Minute čitanja
Prema najnovijem izvještaju Henley rangiranja najmoćnijih pasoša u svijetu, Japan je izgubio svoju poziciju na vrhu liste. Nakon dugogodišnjeg vladanja kao vodeći,…
Svijet

Tim iz BiH spasio muškarca ispod ruševina u Hatayu

1 Minute čitanja
Spasilački timovi s područja Bosne i Hercegovine nastavljaju uspješno izvlačiti preživjele nakon zemljotresa na jugu Turkiye, a danas su, šest dana od…
Svijet

Bh. državljanin stradao u zemljotresu!

1 Minute čitanja
Državljanin BiH Angel Peševski stradao je pod ruševinama u turskom gradu Malatiji, a tijelo je pronađeno danas.  Podsjećamo, Peševski se nalazio ispod…