Svijet

Zemljini polovi topliji za 40 stupnjeva od prosjeka!

1 Minute čitanja
ledenjak

Meteorološke postaje na Antarktiku izmjerile su ovu temperaturu jučer…

Zemljini polovi istovremeno su zahvaćeni ekstremno toplim vremenom, pri čemu je temperatura u dijelovima Antarktika veća za 40 stupnjeva od prosjeka, a u oblastima Arktika za 30 stupnjeva Celzijusa.

Meteorološke postaje na Antarktiku izmjerile su ovu temperaturu jučer, u vrijeme kada se regija približava jeseni, piše Srna.
Temperatura u mjernoj postaji Konkordija bila je minus 12,2 stupnja, što je za oko 40 stupnjeva toplije od prosjeka, a postaja u bazi Tera Nova na Arktiku izmjerila je sedam stupnjeva Celzijusa iznad nule.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Znanstvenici su iznenađeni činjenicom da se temperatura visoka za ovo doba godine bilježi istovremeno na oba pola, prenio je AP. “Oni su u suprotnim godišnjim dobima.

Obično se ne viđa da je ovako toplo na sjevernom i južnom polu u isto vrijeme. Ovo je definitivno neobična pojava”, izjavio je Walt Meyer, stručnjak Nacionalnog centra za snijeg i led iz Kolorada.

bljesak.info

Vezane objave
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…
Svijet

Snažan zemljotres pogodio Tursku: Srušen minaret na jednoj džamiji, ima i povrijeđenih

1 Minute čitanja
Snažan zemljotres jačine 4.9 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu tursku provinciju Izmir. Prema podacima zvaničnika, dvije osobe su povrijeđene. Gradonačelnik Izmira saopćio…
Svijet

Zimsko računanje vremena 2022: Kada pomičemo sat?

3 Minute čitanja
Zimsko računanje vremena počinje s 29. na 30. oktobar (u noći na nedjelju), kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unatrag….