Svijet

Zemljini polovi topliji za 40 stupnjeva od prosjeka!

1 Minute čitanja
ledenjak

Meteorološke postaje na Antarktiku izmjerile su ovu temperaturu jučer…

Zemljini polovi istovremeno su zahvaćeni ekstremno toplim vremenom, pri čemu je temperatura u dijelovima Antarktika veća za 40 stupnjeva od prosjeka, a u oblastima Arktika za 30 stupnjeva Celzijusa.

Meteorološke postaje na Antarktiku izmjerile su ovu temperaturu jučer, u vrijeme kada se regija približava jeseni, piše Srna.
Temperatura u mjernoj postaji Konkordija bila je minus 12,2 stupnja, što je za oko 40 stupnjeva toplije od prosjeka, a postaja u bazi Tera Nova na Arktiku izmjerila je sedam stupnjeva Celzijusa iznad nule.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Znanstvenici su iznenađeni činjenicom da se temperatura visoka za ovo doba godine bilježi istovremeno na oba pola, prenio je AP. “Oni su u suprotnim godišnjim dobima.

Obično se ne viđa da je ovako toplo na sjevernom i južnom polu u isto vrijeme. Ovo je definitivno neobična pojava”, izjavio je Walt Meyer, stručnjak Nacionalnog centra za snijeg i led iz Kolorada.

bljesak.info

Vezane objave
Svijet

Ukrajina i zvanično podnijela zahtjev za članstvo u NATO

1 Minute čitanja
Ukrajina je i zvanično podnijela zahtjev za članstvo u NATO savez, o čemu je izvijestio ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski (Zelensky) na društvenim…
Svijet

Pogledajte snimak "spašavanja Zemlje": NASA zabila letjelicu u asteroid, čovječanstvo ušlo u novo doba

1 Minute čitanja
NASA je kasno sinoć uspješno zabila letjelicu DART u asteroid.  Bila je to historijska misija s obzirom na to da se radilo…
Svijet

DANAS JE PRVI DAN JESENI

2 Minute čitanja
Godišnja doba su razdoblja koju obilježavaju promjene vremena i količine dnevne svjetlosti. Na Zemlji su godišnja doba rezultat Zemljine orbite oko Sunca…