Politika

Izetbegović podržao Žene SDA: “Muškarci koji su sve dobili od SDA napuštali su stranku, među njima je bilo malo žena”

1 Minute čitanja
izetbegovic i zene

Svečanom akademijom danas je u Sarajevu obilježeno 29 godina aktivizma Organizacije Žene SDA.

Predsjednica organizacije Kenela Zuko izjavila je da Žene SDA ne traže svoju ulogu u društvenom i političkom životu samo zato što su žene.

“Naprotiv, mi se zalažemo za suštinsku ravnopravnost koja znači jednake prilike za sve bez obzira na spol”, navela je Zuko.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Istakla je da u Stranci demokratske akcije zaista imaju priliku za afirmaciju i potvrđivanje svojih sposobnosti i kompetencija.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, koji je psisustvovao akademiji, naglasio je da su žene SDA zajedno s muškarcima organizovale odbranu zemlje i učestvovale u njoj, a zatim i u svim procesima na jačanju BiH.

Podsjetio je da su mnogi visokopozicionirani kadrovi SDA, koji su sve dobili od stranke, znali napustiti SDA što se i dalje dešava, ali da je među njima bilo malo žena.

“Žene su vjerno srce SDA”, poručio je Izetbegović.

raport.ba

Vezane objave
Politika

Nepotizam značenje

7 Minute čitanja
Nepotizam je pojam koji se često koristi na radnom mjestu i u političkoj sferi za opisivanje prakse davanja prednosti članovima porodice ili…
Unsko-Sanski kantonPolitika

NiP i POMAK formiraju zajednički blok

1 Minute čitanja
Narod i pravda (NiP) nastavljaju saradnju sa Pokretom za modernu i aktivnu Krajinu (POMAK) obznanio je na svom Facebook profilu lider NiP-a…
Politika

Parlament FBiH:Rezultati po izbornim jedinicama

2 Minute čitanja
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) još uvijek nema rezultate za Zastupnički dom Federacije BiH. Međutim, nezvanični rezultati na 52,95 obrađenih…