Politika

Izetbegović podržao Žene SDA: “Muškarci koji su sve dobili od SDA napuštali su stranku, među njima je bilo malo žena”

1 Minute čitanja
izetbegovic i zene

Svečanom akademijom danas je u Sarajevu obilježeno 29 godina aktivizma Organizacije Žene SDA.

Predsjednica organizacije Kenela Zuko izjavila je da Žene SDA ne traže svoju ulogu u društvenom i političkom životu samo zato što su žene.

“Naprotiv, mi se zalažemo za suštinsku ravnopravnost koja znači jednake prilike za sve bez obzira na spol”, navela je Zuko.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Istakla je da u Stranci demokratske akcije zaista imaju priliku za afirmaciju i potvrđivanje svojih sposobnosti i kompetencija.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, koji je psisustvovao akademiji, naglasio je da su žene SDA zajedno s muškarcima organizovale odbranu zemlje i učestvovale u njoj, a zatim i u svim procesima na jačanju BiH.

Podsjetio je da su mnogi visokopozicionirani kadrovi SDA, koji su sve dobili od stranke, znali napustiti SDA što se i dalje dešava, ali da je među njima bilo malo žena.

“Žene su vjerno srce SDA”, poručio je Izetbegović.

raport.ba

Vezane objave
Politika

Dodik ponovo prijeti: Ako ne bude ustavna BiH, onda neće biti nijedna, RS ima sve elemente države

1 Minute čitanja
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sinoć je ponovo nastavio sa žestokom secionističkom i antievropskom retorikom. Dodik je tako EU nazvao velikom prevarom…
Politika

CIK UVEO ZNAČAJNU NOVINU KOJA BI MOGLA OSIGURATI NIKAD POŠTENIJE IZBORE

1 Minute čitanja
U sklopu dodatne zaštite integriteta izbornog procesa Centralna Izborna komisija je uvela nekoliko novina, a koje su propisane Pravilnikom CIK-a. Na Općim…
Politika

SUTRA POČINJE IZBORNA KAMPANJA

1 Minute čitanja
Kampanja pred opšte izbore u BiH počinje sutra, kada startuje period od 30 dana tokom kojih je dozvoljeno emitovanje plaćenog političkog oglašavanja,…